Tillbaka till ruta ett.

Tillbaka till ruta ett.

Kom precis hem efter min första praktikdag på skolan. Och jag har mer ångest än någonsin. Inte ens en hel arbetsdag behövdes det för att få mig att bli panikslagen och känna att jag är helt ute och cyklar.

De som sa att jag inte var född till lärare hade nog rätt. Tillbaks till ruta ett.

8 svar

 1. Du får se det positiva i det hela, det är ju jättebra att du får prova på läraryrket och se om det passar dig eller ej. Istället för att upptäcka det efter flera års studier och när du fått en massa skulder… Visst kan det ju kännas hopplöst men som sagt så är det bra att få en chans att prova innan man tar ett beslut.

 2. Nej, nej, så bör du inte tänka. Jag tror att du skulle vara en mycket bra lärare! Jag har min andra grupp nu och är helt slut efter bara 1,5 timme. Det kräver så mycket av en; energi, engagemang, ork och lust, idéer till lektioner. De på grundskolan kräver annat och mer därtill. Men i slutändan är det givande och kreativt arbete. Jag vet inte din sjukdomshistoria och inte mycket om ditt privatliv, men jag vill göra en vild gissning på att din ångest kan bottna i annat än att du inte skulle klara av att jobba, som lärare. Jag förstår att det är svårt att komma tillbaka, ibland är det svårt att överhuvudtaget gå till jobbet oavsett hur mycket man trivs och har det bra. Men baby steps, glöm inte det! Just nu är du på praktik bara och du har ingen kunskap, inga vertyg att använda dig av. Ungarna är över en, jag vet. Jag vikarierade ett antal gånger på låg- och mellanstadie. De första gångerna kom jag hem helt död. Sen lär man sig att hantera barnen, och situationerna, och jobbet i sig. Ge inte upp alldeles för lätt!

 3. Emma > Precis. Men jag vet liksom inte var gränsen går. Är det inget för mig eller har jag bara en dålig dag? Men hela kroppen skriker nej.

  Vera > Spännande!

  Maja > Jag uppskattar verkligen din peppning, men det är ju just min sjukdomshistoria som försvårar allting så grymt. Just att det kräver så otroligt mycket av mig och jag vet inte om jag skulle klara av den pressen. Jag har tyvärr inte samma förutsättningar som ”friska” människor.. 🙁

 4. Jag tror jag till en viss del vet hur det känns för dig iaf. Och jag vet hur jobbigt det är att känna panik i nya situationer, då man ska ut bland folk eller sånt. Men ge inte upp bara för att första dagen inte gick som du ville. Du måste kämpa. Jag lovar. Ge inte upp. Det blir inte bättre av det. Jobba jobba! Sätt inte upp för höga ”mål” i början, utan ta det i egen takt, men ”stå inte stilla”.
  Jag känner ju inte dig, men vad jag läst här på bloggen så verkar du ju passa hur bra som helst som lärare.
  Ge inte upp efter ett bakslag. ”Baby steps”, som någon redan sa tidigare.

  Sköt om dig! Stora styrkekramar från mig.

 5. Ah, okej. Ja då var det ju en annan grej.
  Men tycker du det inte kommer att fungera i längden så tycker jag du inte ska göra det. Om du inte vill.
  Tänk efter vad som intresserar dig mest av allt, och försök jobba inom det området. Det är aldrig kul att jobba med nåt som bara känns så där ”halvt” roligt. Eller nåt sånt man inte känner sig säker inom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Två nya kycklingar i hönshuset!

Nu tycker jag att det är dags för lite gladare toner här på bloggen! Det var väldigt mycket död där förra veckan så därför är

På besök hos Snickarglädjen

I början av mars, innan Covid-19 kom och vände hela världen upp och ner, åkte jag från Göteborg mot Stockholm och hoppade av i Herrljunga.

Skicka mig listan!

10 anledningar att jobba med influencers

Jag får ofta frågan ”vad är grejen med influencers”, en fråga som både företag som vill jobba med influencers – men även influencers som vill

109. Om vikten av integritet som influencer med Amilia Stapelfeldt

Du kanske känner igen henne från Big Brother eller hennes video om antivaxxers som gick viral på Instagram härom veckan? Trots detta ärAmilia Stapelfeldtallt annat än van att stå framför kameran.Med en bakgrund som politiskt aktiv …

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!