Nu tycker jag att det är dags för lite gladare toner här på bloggen!

Det var väldigt mycket död där förra veckan så därför är jag himla glad att nu kunna leverera lite SÖT död.

Hehe. He.

Jag skrev ju sist om att jag satt Rosita, tillsammans med hennes sista två ägg, i en undulatbur INNE i hönshuset. Och ur dessa två små ägg har det nu kikat ut två små gula fluffbollar!

Den första kikade ut i torsdags och jag var så överlycklig över lite LIV och HÄRLIGHET i hönshuset! Hon fick heta Märta.

När jag kom ut på fredagsmorgonen hade även det sista ägget kläckts och ur detta kom ett litet gult fluff med två små svarta prickar på huvudet! En följare på Instagram tyckte således att jag skulle döpa henne till Dotti, och så blev det!

Dotti och Märta, välkommen till gården! Och Rosita, grattis till att äntligen fått dina bebisar!

Fun fact – hönan och kycklingarna här är olika raser så vilken färg kycklingarna kommer bli är oklart. Rosita är ju Silveruddsblå och kycklingarna Hedemora. De två Hedemorahönsen jag har är en svart och en vit så vi får se vad det blir här. Spännande!

Finns det något sötare än små fluffiga kycklingar? Tror inte det va.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

AW i la’gårn’

En fredag i början av maj var jag i Kramfors för ett konferencieruppdrag för Höga Kusten Företagsmässa (som jag skrev om här!). På vägen hem

Årets Landsbyggare

En fantastisk höstdag för någon vecka sedan åkte jag de åtta milen ner till Höga Kusten-bron för att närvara på Landsbyggaredagen! Landsbyggaredagen är en dag