Idag skiner solen över Örnsköldsvik och några strålar av den tar sig faktiskt in i mitt sinne. Jag pratade med Hanna över msn tidigare och hon satt och våndades inför en hemtenta. Det är så länge sedan jag pluggade så jag minns inte ens hur man gör.

Sedan hon hittade rätt i sitt liv så verkar hon så mycket lyckligare och mer harmonisk. Det är precis det jag letar efter. Harmoni och inre lugn. Hon sa att för att veta vad man vill så är det lättast att exkludera det man INTE vill. Jag är så trött på ytligheter. Jag tycker fortfarande webdesign är jättekul och kommer fortsätta med det på fritiden, men jag vill inte jobba med det på heltid längre. Inte heller inom media, reklam och allt sånt som bara var SÅ spännande när man gick i gymnasiet. Nä, nu vill jag göra något som gör någon skillnad. För människor. För världen. Eller kanske bara för mig. Jag vill ge mer av mig själv. Jag vill hjälpa andra.

Jag satt och surfade på Göteborgs Universitet och hittade en kurs i Utveckling och Internationellt Samarbete, det lät klockrent. Jag ska prata med killen på AMS när jag ska dit på möte nästa vecka och dela med mig av mina tankar. Isf kanske jag börjar plugga till våren igen. Programmet i religionsvetenskap lät också väldigt intressant, jag har hört bra saker om det. Eller kanske lärare? *hihi* Spännande…

Jag vet, snacka om 180 vändning. Men åt rätt håll. Ett litet leende finns inom mig. Första steget tillbaka till den jag vill vara.

7 svar

  1. Har själv läst 80p på religion på GU och kan rekomendera det till alla som är nyfikna på religion. A- och B-kurserna där man inte själv får välja ämne innehåller A = Bibelkunskap, Kristendomens historia, Världsreligionerna och Kristendomstolkning och livsåskådningsfrågor. B = samma som A fast Kristendomens historia är utbytt mot Religionsbeteendevetenska. Sen på C- nivå när man själv får välja läste jag Religionshistoria/religionsfenomenologi och mer Religionsbeteendevetenska.
    Kan även passa på att ge en massa +++ till både personalen och de som undervisar.

  2. Vad bra att du börjat att kika på lite kurser! Jag känner lite samma nu när jag snart ska börja söka jobb. Jag vill INTE hamna i bilindustrin men risken att jag gör det är väl typ 90%. Jag bor ju trots allt i Göteborg…

    Det skulle vara roligt att jobba med något som gör skillnad för någon och inte med någon jäkla plastdetalj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 47

Hallå måndag och välkommen ny vecka! Jag sitter på flygplatsen i Övik och väntar på att boarda. Flyget är sent. Men mer om det längre

Webinar i Influencer Marketing

Varför ska du jobba med influencers?

Reklam Nu kommer första steget i planen för mitt företags framtid – mitt första webinar! Jag har hållit den här föreläsningen över hela Sverige och

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!