Välkommen till byn

Hej kompis!

Det har varit väldigt lugnt här på bloggen i veckan men med kombinationen cirka tusen ouppackade lådor, vänner och familj på besök och skitdåligt internet så har bloggen legat lite på hyllan.

Det har också varit min sista kompletta semestervecka så jag försökte att inte fastna vid datorn några längre stunder utan faktiskt fokusera på att komma i ordning något så när i huset. Det är fortfarande totalt kaos så klart men köket är nässsstan klart, sovrummet är beboeligt och kontoret är funktionsdugligt. Ändå bra veckoverke känner jag.

Så idag tänkte jag ta med dig på en liten promenad i mina nya kvarter här i Eldsmark!

Jag och Leia har nästan hela veckan tagit vår morgonpromenad ner hit, till älven som bara ligger en åker och en äng från mitt hus (det är min nya måttstock, ”åker” och ”äng”).

Där nere vid älven finns den här lilla stugan och en brygga som någon aldrig slängt i vattnet. Jag tycker det är utmärkt för då kan jag istället sitta på den och meditera, dricka kaffe eller bara njuta av lugnet.

Leia brukar kuta runt på ängen och sniffa i buskarna innan hon kommer och lägger sig bredvid mig.

Där nere ligger också min båt. MIN båt! Den hängde liksom med huset och här ligger den med nosen nedåt och ser lite ledsen ut. Den skulle behöva lite kärlek (vilken typ är oklart då jag aldrig ägt en båt och kan exakt noll om båtar) men jag tänker att det blir nästa års projekt.

På sin höjd tänkte jag försöka kasta i den i älven och se om den överhuvudtaget flyter. Det vore ju bra att veta innan man lägger massvis med energi på att fixa till den.

Där borta, precis under min högerarm, ligger mitt hus. Det ger mig små glädjeskutt i hjärtat när jag säger eller skriver det. Mitt hus.

Inatt slog bonden alla tre åkrar runt mitt hus. Klockan sju en söndagsmorgon. Det är tydligen så man gör. ”Det måste in innan regnet” skrev någon på DM som svar på min IG Story. Jahapp.

Luktade gott gjorde det i alla fall. Skördat korn.

Vi har inte riktigt hittat varandra än, jag och huset. Men jag tänker att vår relation kommer pågå länge så jag får ge det lite tid. Låta huset berätta för mig om sig självt lite i taget. Och under tiden bara klappa på det och göra det fint.

Det blir nog bra.

Känslan av att alla möjligheter ligger för mina fötter är just nu lika delar fantastisk och ångest. Men i grunden är hjärtat lyckligt.

Alla bilder på mig tagna av Malin Tegnhammar.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

10 svar

 1. Å så härligt! Men lugnet på landet kan bedra som du märker! mina vänner kommenterar ofta att det är så lugnt och tyst här (bor på landet), de har inte varit här precis i skördetid…. Vaknar 07 av skördetröskan, som sen håller på hela dan till ca 22:20. Det är lugn och skön lördag på landet i skördetider 😉

 2. Så otroligt fint, och att sitta på den där lilla bryggan och äta frukost en höstmorgon.. himmel, jag dööör :).
  För mig som är en riktig morgonmänniska och uppväxt på landsbygden så tycker jag bara det är mysigt när bönderna drar igång i gryningen, det ger en märklig känsla av genuin skogskänsla.. jag kan inte beskriva men jag gillar’t i alla fall 🙂

  1. Jag förstår verkligen att du gillar det! Jag gör det också, även om jag inte är en morgonmänniska. 😉 Ser fram emot höstfrukost på bryggan!

 3. Grattis till huset, och båten och lyckliga känslan! Här rundbalades det ensilage utanför fönstret vid halv tolv en sommarnatt då vi verkligen behövde sova med fönstret öppet – men det gör liksom inget, jag älskar det där med att leva med jordbruket precis utanför dörren, det är ett sätt att följa årstidens växlingar jag verkligen uppskattar.

 4. Så otroligt fint du har det Linda! Härligt att se din omgivning☺️

  Ja det här med att bo på landet kan både vara lugnt och skönt. Men också traktorer som låter och dyngan som luktar när det skall gödsla på ålern. Vi har en grisbonde som gödslar åkrarna. Ja det är rent fruktansvärt och nästintill andnöd när dyngan far ut över åkrarna.

  Så fint skrivet om din och husets relation💕
  Så gulligt att Ni tar hand om varandra 😊

  Allt gott till dig!
  Kram Tina

 5. Så fint… <3
  Det är inte så att bryggan är din? Till båten? 😉
  Håller med tidigare kommentarer….här jobbar bönderna nätterna igenom i perioder. Men hellre det än sirener och stadstrafik. Om du frågar mig. 🙂
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En vecka till valet – så röstar jag!

Om knappt en vecka är det val. Och även fast jag ofta känner mig uppgiven och informationstrött så känner jag att jag har ett ansvar

Vecka 35-38 | Var tog september vägen?

Jag måste erkänna att det är på skakiga ben jag tar mig an bloggandet igen. Kommer jag ens ihåg hur man gör? Det känns himla

Sluta gnäll på influencerreklamen!

Igår poddade jag med YouTubern Felicia Aveklew (tyvärr strulade tekniken något kopiöst så vi måste spela in en gång till) och vi kom in på