Tjolahoppsan hejsan bloggen!

Så var det måndag igen. Det verkar aldrig som vi kommer ifrån dem, måndagarna. De smyger alltid på oss när vi är som mest avslappande, där på söndagen. Men vad ska man göra, det är väl bara åka med?

Men istället för att titta på den här stormtrasiga, skithala måndagen, så backar vi bandet två veckor och kikar på vad som hände då! (Ja, jag ska snart komma ikapp lovar. Och vill du ha mig i realtid så är Instastory ett bra tips!)

Foto 2020-01-28 11 09 00

För två veckor snöade det jättemycket. ÅH vad jag älskar en massamassa snö.

Jag inledde veckan på gymmet tillsammans med Mikaela. Och när man glömmer fota är det ju himla bra att man är så pass narcissistisk att man filmat spektaklet och lagt upp på stories så att man kan skärmdumpa från dem. 😎

Hur som helst var det himla bra att ha med sig ett proffs som kunde spotta (som det så fint heter på proffsspråk) så att jag kunde ta i ordentligt utan att få stången i nyllet. Detta resulterade i personbästa i både bänkpress och benböj! Blygsamma personbästa men never the less.

På kvällen kom bästa Maricel på besök och jag lagade mat åt henne! Eller, vi hjälptes åt. Förra gången fick hon typ laga mat själv, samt måla mina naglar. Så ändå en förbättring i service hos Casa La Linda.

Och Sixten högg henne inte på riktigt. Han ville bara nafsa lite.

Foto 2020-01-27 19 24 57

Så här blev maten! Mushroom Carbonara från Molly Makes (det enda ”matlagningsprogram” jag kan se utan att få ångest. Kryyyyper i kroppen av alla typer av mästerkocksprogram. Huvva.).

På tisdagen jobbade hela mitt team på distans så jag drog kort för att sätta intention för dagen från kortleken ”Inuti” som min High Coast Creative-kollega Victoria Säker har gjort. Jag fick ”Frihet”. Ironin med tanke på vart mitt känsloliv är just nu.

Det snöade och snöade och snöade lite till så jag skottade och gjorde en ”tap to clean” på IG Stories. ÄLSK på den tillfredsställelsen.

Sedan satt jag hemma och jobbade hela onsdagen och det fortsatte snöa men jag kände att jag ids inte gå ut och skotta igen.

Och synden straffade sig själv för när jag skulle åka till gymmet och möta upp Johanna på torsdag morgon så körde jag fast. Jättefast. Så Johanna fick komma till mig och så blev det ett helt annat gym istället. Ett sånt där man skottar och försöker få loss biljäveln vars däck bara snurrar på isbacken. Den typen.

I slutändan så puttade jag loss bilen! Visst, det kanske var en massa sand och granris och annat som hjälpte till med, men jag står fast vid att det var min putt som gjorde all skillnad.

Så tog jag min framskottade bil och åkte in till stan för att titta på lokalen där jag och Jenny ska ha vår gemensamma 40-årsfest nästa månad! Den ligger uppe på berget och där nedanför ligger vår fina stad. Du får helt enkelt lita på mig att den är där för den syntes inte i snöstormen.

Foto 2020-01-30 19 29 15

Sedan gav jag upp mot snögudarna och ringde byagrannen Markus med traktorn och bad honom snällasnälla have mercy och skotta min gård. Så när jag kom hem var infarten traktorskottad. Tror inte du förstår denna lycka.

Foto 2020-01-31 11 42 26

Sedan blev det fredag och jag åkte till frisören för att piffa till barret! Hos frisören finns inte mindre än TRE hundar att kela med, varav en har livets sovstil, som du kan se. Bästa frissan ever.

Är numera också orimligt sugen på en snickarbänk. Tror vi har en i källaren i Kvaved, undra om jag kan få den?

Foto 2020-01-31 16 44 26

Och så hämtade jag ut paket från Levis, hade shoppat loss på deras rea så det blev svarta jeans och en ”boyfriend”-jacka. Alltså Levis Plus Size-jeans – finns fan inget bättre! De har fått mig att älska jeans igen. Glider inte ner, håller formen, LOVE.

Foto 2020-01-31 20 28 53

På fredagskvällen hade jag de här två fantastiska kvinnorna på middag, Johanna och Eva. Entreprenörer och bara ljuvliga kvinns och vi pratade karriär, kärlek, trauman och så skrattade vi väldigt mycket. Och drack rödvin och åt bolognese. En bättre fredagskväll helt klart!

Och så kom helgen och ångesten som ett brev på posten. Fy fan alltså. Låg som ett frimärke i sängen hela lördagen. Hela mitt inre bara rev runt som torrt fnöske.

Foto 2020-02-02 10 55 43

Foto 2020-02-02 10 09 39

Sen kom söndagen och SOL. Några plusgrader och sol och jag lät dörren vara öppen en stund för att börja vädra ut all luft som stått stilla där inne i månader.

Foto 2020-02-02 10 46 39

Is. <3

Gjorde lyxfrukost till mig själv (rostat med smör, avocado, stekt ägg och salt – NOM) och påminde mig om att jag äger mina känslor.

Foto 2020-02-02 19 57 07

Sedan åkte jag och hälsade på Jonas och Leia tog plats på hans guldsoffa i hallen som hon alltid gör. Där har hon koll om någon smiter.

Och så åt vi pizza och tittade på en tramsig film och det var slutet på den veckan. Och sen började lanseringsveckan men det tar vi en annan dag!

3 svar

 1. Hejsan Linda,

  Fint att läsa i din blogg om livet på landet. Härligt med en massa snö också! Här där jag bor har det inte funnits någon snö på väldigt länge. Jag kan faktiskt sakna snön faktiskt förutom när den skall skottas förstås.
  Du har fina vänner och ett vackert hus! Så roligt att få följa dig i din renovering och hur fint du får det i ditt egna vackra hus.

  Dessutom med finaste Leia! <3

  Du blev så otroligt fin i ditt hår nu när du klippte dig! Det blev en helt annan look på något sätt.
  Det här med ångest… vill du berätta mer, ingående hur det känns för dig förutom att du ligger som ett frimärke i sängen. Jag skulle gärna vilja förstå vilket helvete detta är för andra och höra hur det är för just dig.

  Själv får jag ångest av att gå och lägga mig, den griper tag i mig med pulsen som ökar, andningen som ökar och ett inre som säger gå inte och lägga dig för det gör bara ont. Det känns som någon som står i vägen och motar bort mig från sovrummet. Ändå så behöver jag gå och sova och gör det trots att ångesten försöker med all kraft att mota bort mig därifrån.
  Varför jag får ångest för att gå och lägga mig beror på att jag får mer ont i mina ben vilket gör det svårt att ligga.

  Underbara Du Linda! Du är fantastisk!
  Kram Tina

 2. Hej Linda!
  Tack för en jättefin blogg. 🙂
  Får man fråga vilken sorts jeans det är, alltså vad de heter? Jag blev så sugen på att köpa likadana och är nu inne på deras hemsida och kollar men är lite osäker på vilken modell det är.
  Är de normala i storleken gentemot andra märken?
  Stort tack på förhand.
  Kram Emma

  1. Tack för att du hänger här! 🙂 Det är 310 Shaping Skinny Jeans (Plus Size), samma på alla. De svarta och de mellanblå sitter perfekt men de ljusblå var för stora i storleken. Så det är lite olika tyvärr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Första veckan i februari

Äntligen är det slut på årets tristaste månad! Eller är januari lite som måndag? På ett sätt blääää men på ett sätt lite nystart och

Sätter upp min Bullet Journal för 2019

Så nöjd med mitt ”2019”-omslag! En av de bästa grejerna med nytt år är att få sätta upp min Bullet Journal för det nya året.

Nyår

2017 – En årskrönika

Gott Nytt År! Det är bara timmar kvar av 2017 och hög tid att summera året! Det har varit ett bergochdalbaneår, minst sagt. Men det