God fortsättning! Jag började göra en årskrönika likt förra årets men eftersom bloggandet varit lite bristfälligt i år och det därför var svårt att få ihop det så snor jag den här årskrönikan av Clara istället. Jag har postat varianter av denna förut, du hittar alla mina årskrönikor här. Och alla sammanfattningar av årets månader här!

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut? Man skulle kunna tro att man, när man nått den respektabla åldern 41, inte har så mycket nytt att uppleva i livet men tji fick man! Jag gjorde nämligen en hel drös saker jag inte gjort förut. Till exempel cyklade jag downhill för första gången (men banne mig inte sista!) och sov i hängmatta under bar himmel.

Jag älskar att jag blev modigare fysiskt 2021. Alltså vågade ge mig ut på saker jag inte vågat tidigare på grund av min kropp. Men nu jädrar ska det bli ändring på det.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag startade AB och började med övergången till det efter att ha drivit enskild firma i 11 år. Ingen promenad i parken om du undrar. Sedan fick vi ju en ny familjemedlem i Luna och det medförde en del förändring. Började engagera mig politiskt lokalt i Centerpartiet. Men mest jobbade jag inombords, med att bearbeta ett gammalt trauma och komma i ordning med nya insikter kring vem jag är och hur jag fungerar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Min älskade lillasyster välkomnade lille Vilmer. Världens bästa bebis.

Vilket datum från år 2021 kommer du alltid att minnas? 5 maj då Vilmer kom. Och 18 maj då Luna flyttade hem till oss.

Dog någon som stod dig nära? Morfar lämnade oss på påskdagen. Och ganska precis en månad senare kom Vilmer. Det blev så ruskigt tydligt, det här med livets ytterligheter.

Vilka länder besökte du? Jag höll mig i Sverige, men såg nästan över till Norge när vi var i Abisko!

Bästa köpet? Min MTB. Mina vandringskängor. Och mina längdskidor. Känner mig rik när jag tittar på dem. Alla fina minnen de kommer ge mig. Och så Luna förstås. 🐾

Gjorde någonting dig riktigt glad? Vilmers innerliga bebisskratt. Lunas snurryck i snön. Och att Social Brand Lab fortsätter att vara en så uppskattad produkt bland mina elever. Hörde idag något i stil med att tacksamhet är lycka och det stämmer verkligen. Så tacksam.

Saknade du något under år 2021 som du vill ha år 2022? Det känns som att jag skriver samma sak här varje år. Kärlek och självdisciplin, the two holy grales. Men lite mer jobbevent hade varit kul med. Mindre pandemi?

Vad önskar du att du gjort mer? Varit utomhus. Gjort fler utflykter. Utmanat min bekvämlighet.

Vad önskar du att du gjort mindre? Varit så jävla bekväm. Plöjt serier tills det kryper i kroppen och scrollat Instagram tills pulsen är över 200.

Favoritserier från året som gått? Jag ser så vansinnigt mycket serier, det är inte sunt. Men vad jag tyckt mest om? Snowpiercer, Squid Game, The Chair, Loki, Hawkeye, Dickinson. Och Grey's Anatomy som jag började se om från början. Så bra.

Bästa boken du läste 2021?  Ehm. Läste jag ens en hel bok 2021? Oklart.

Största musikaliska upptäckten? Upptäckte Cherrie, Julia Michaels och Maxida Märak. Men lyssnade ärligt talat mest på Taylor Swift och Ed Sheeran. Och poddar. Vill därför slänga in min nya besatthet ”Det politiska spelet” här.

Vad var din största framgång på jobbet 2021?  Är som sagt otroligt tacksam över att Social Brand Lab är så uppskattad, att föreläsningsbokningar börjar komma in igen och Instagram rullar på bra. Det känns som en otroligt bra bottenplatta att stå på. Men nu vill jag utmana bekvämligheten lite.

Största framgång på det privata planet? Att jag äntligen fick ett breakthrough i min traumahantering. Det är något jag mest rört vid ytligt offentligt och inte kommer gå in på än på ett tag men det var en otroligt viktig grej för min personliga utveckling. Dock är såret fortfarande ganska öppet så kräver återhämtning. En annan grej var att jag äntligen började få nån koll på min privatekonomi och började investera på riktigt och spara!

Största misstaget? Att jag inte började investera tidigare? Att jag hade svårt att hushålla med min energi. Jag vet inte om jag gjort några enorma misstag men visst kunde jag kanske shoppat mindre smink.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Vill spontant säga gladare? Pandemin har så klart satt sina spår i oss alla och jag har nog blivit lite mer eremit men känner mig mer tillfreds? Detta skriver jag ironiskt nog när jag har ägglossning och enorm existentiell ångest. Oh well, balans.

Vad spenderade du mest pengar på? Smink? Bensin? Jag renoverade min skorsten och köpte outdoorleksaker (skidor, mtb etc) så det var nog de enskilt största utgifterna.

Något du önskade dig och fick? Jag fick ett vaccin, jag fick en sommar utan restriktioner, jag fick kliva utanför min fysiska comfort zone. Det var stort.

Något du önskade dig och inte fick? Att levla i mitt företag. Där står jag och stampar och kommer inte riktigt vidare. Det kommer nog lossna snart men jag behöver vända och vrida på det lite lite till.

Vad gjorde du på din födelsedag 2021? Jag minns knappt – så är det ofta med specifika dagar. Men som tur är har jag bloggat om det! Jag fick frukost på sängen av Sara och fick sedan fira med familj och vänner. Det var fint.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre feghet. Mer utomhus.

Vad fick dig att må bra? Att känna att jag gör skillnad i folks liv.

Vem saknade du? Ibland får jag en akut saknad efter mitt sociala liv i Stockholm. AW:s och fikor och luncher med kreativa människor. Men allt har sin tid.

De bästa nya människorna du träffade? Oj. Träffade jag nån ny person? Känns som att jag mest suttit hemma.

Mest stolt över? Att jag funnit en självrespekt som jag länge saknat och lidit till följd av den bristen. Att jag vågat gå in i sånt som är jobbigt och nysta in mig i det som skaver i själen och i det lära känna mig själv bättre. Att jag står fast och tryggt i vem jag är, mina värderingar och vad jag har att erbjuda.

Högsta önskan just nu? Att den här jädra pandemin drar nått gammalt över sig och att jag hittar ut ur den här röran som pågår i mitt huvud så att jag kan levla.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Utmana mig själv på alla sätt och vis. Men mer om det i ett annat inlägg.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Onsdag och torsdag – fullt bagage och fullmåne

Hejhej här kommer ännu ett försök till semi-realtidsbloggande! Det här är ju min favorittyp av blogginlägg att läsa själv – alltså typ Instagram Stories fast

85. Kvinnor och icke-binära i gamingvärlden med Lillie Klefelt

Gamern Lillie Klefelt har hållit på med e-sport sedan hon bara var 4 år gammal och blev introducerad till den världen av sin extrapappa. Snabbt fastnade hon för att spela på PC och har sedan dess hunnit med en hel del, både i den virtuella världen och …

Vikten av att fira

Jag älskar att jobba hårt. Att lite ha andan i halsen och adrenalinet i ett lagomt rus. Att kötta in i kaklet och känna att

Vårvinter i skogen!

Känner ni? Solen värmer igen. Den värmer faktiskt! Idag tog jag och Leia en lyxpromenad i skogen i 1,5 timme. Hon gick lös och sniffade