2020 – En årskrönika

Gott nytt år! Det är nyårsafton och här sitter jag med en kopp kaffe och summerar året som gått. Herre vilken röra 2020 har varit. Inget blev som det var tänkt men ändå helt okej. För mig i alla fall. För andra var det mer än lovligt mycket skit. Men nog intro, här kommer årskrönikan!

 Januari

✗ Jag hade sådan lyx att få inleda 2020 med ett besök från frugan! Vi gymmade, hade stor middag och hon tog skoterkort och det var precis vad jag behövde för att inte känna totalpanik inför ett helt nytt år.

✗ Jag lanserade Social Brand Lab för fjärde gången och för varje lansering går det bättre och bättre och jag blir mer och mer säker att jag är på rätt plats rent businessmässigt. En väldigt fin känsla.

✗ Jag satte upp mina mål för 2020. Hur det gick med dem kikar vi på efter nyår men jag kan säga att det gick SÅDÄR (inte alls) pga pandemi etc.

✗ Och det var snö och is och magiska vinterdagar (och nätter), precis som januari ska vara.

Februari

✗ Jag träffade Mickan! Hon hade precis flyttat till Övik och gled in i mina DM's och tyckte vi skulle hänga så då gjorde vi det. SÅ glad över att ha träffat henne.  Och Jonas och jag hängde jättemycket med, också en ny person för året som kommit att betyda väldigt mycket för mig. Och vi hängde på OffCoff och hade inte den blekaste aning om vilken ynnest det var att få umgås utan en tanke på pandemier och skit.

✗ Jag och Jenny åkte till Umeå på mötesutflykt och åt finmiddag på byn och sov på hotell. Vloggen finns här!

Jag gick på företagargala och åt och dansade och drack och det känns helt SJUKT nu. Var nog bland de sista kvällar då jag var i samma rum som så mycket folk samtidigt.

✗ Och så blev det vinterbad ute vid Fjälludden! Till och med där har de stängt ner bastun nu, pga Corona. Vinterbadandet finns också på video eftersom det skedde mitt i en vloggvecka!

Mars

✗ Jag tog två nya hål i örat och ett av dem blev infekterat på en gång så det fick jag ta ut. Money well spent.

✗ Sedan, mitt i min Sverigeturné till Göteborg och Stockholm, kom Corona och sen blev inget som vanligt igen. Även om vi där i början mest var förvirrade och ängsliga.

✗ Och jag gick på konsert med Molly Sandén två dagar innan begränsningen på 500 personer infördes (vilket just nu känns helt SJUKT många!?). SÅ glad att jag fick se den konserten även om jag hoppade till varje gång någon hostade i publiken. Samma kväll fick jag också träffa Hannah för första gången och dagen efter även Johanna! <3

✗  Sedan åkte jag till Stockholm. Det var ett himla underligt besök. Corona hade precis kommit till stan och alla höll lite andan och sneglade på varandra på tunnelbanan. “Är det kanske du som kommer smitta mig?”. Och så även jag.

✗  Och lagom till min 40-årsdag köpte jag ett nytt, handgjort köksbord som nog kan vara ett av mina bästa köp någonsin!

✗  Och så var jag med i lokaltidningen!

April

Jag fyllde 40! Jag och Jenny hade ju planerat en gemensam jättestor baluns som vi sen fick ställa in i sista stund eftersom man nu bara fick hänga 50 personer. Plus att det så klart inte kändes toppen oavsett. Skittråkigt, men jag ordnade ett lite mindre firande hemma hos mig med de närmaste istället.

✗ Eftersom hela världen var på paus fick man ta tag i det som bjöds istället. Således började odlingssäsongen redan i april!

✗ Och en solig dag drog jag, Jonas och Mickan ut på isen och fotade. Här var själen ärligt talat lite förvirrad och trasig, min självkänsla hade en tung tid och det var mycket konflikter privat. Men jag kom ut på en mycket bättre plats tack vare terapi, tålamod och kommunikation. Men jag var lite sorgsen och här skrev jag om det.

Maj

✗ Jag lanserade Social Brand Lab för FEMTE gången och här skrev jag om hur det gick.

Den Ängslige Odlaren blev ett faktum i och med att min första odlingssäsong gick sådär men i slutändan ganska bra ändå. Man kanske inte ska ha proffsen i Skåne som förebilder när man är n00b i norrland?

✗ Och så köpte jag ett hönshus och laddade kläckaren så var resan mot att skaffa höns igång!

Juni

✗ Black Lives Matter-rörelsen tog fart och jag skrev om att försöka förstå. Om att lyssna. Jag lär mig fortfarande och det är det viktigaste jag som vit kan göra. Utbilda mig och faktiskt prata om det jag lär mig.

Jag odlade och planterade och hade mig. Typ sekunden all snö och is hade töat bort från gården slängde jag ut pallkragar till höger och vänster för att “känna efter” var de skulle stå, jämförde soltimmar och jordkvalitet. Första säsongen med eget hus och egen trädgård skulle tas tillvara!

✗ Och så kom kycklingarna!! Oj vilken lycka det var. Men samtidigt också en del sorg när det inte gick som planerat. Här har jag en superlång vlogg om hela hönsäventyret!

✗ Men bäst var ju bara att juni var juni. Med ljusa nätter, prunkande grönska, utflykt till Ulvön och midsommar! Gud vad jag älskar juni.

Juli

Mitt hönshus blev klart lagom till att de små skulle flytta ut ur kycklingburen!

✗ Jag, Jenny och hennes barn åkte till Skellefteå för att hälsa på Carin! Det var sommar och restriktionerna var lite lättade så man vågade röra på sig litegrann även om man kanske inte tog ut svängarna så mycket direkt.

✗ Och så gick vi ut på lokal och åt middag och drack vin! Ja, du vet att det är en riktig raritet när det hamnar i årskrönikan. Det var ett sånt år helt enkelt.

✗ Och en afton kom Mia med sous vide, glassmaskin och kassar och kassar med mat och vin och jag och Jenny satte oss vid bordet och bara gapade medan Mia bjöd oss på 40-årsmiddag. Det blev ett rejält kalas kan jag säga!

✗ Generellt var det mycket odling, mycket höns och mycket loppisar. Och lite bad. Som juli ska vara när det är som bäst!

Augusti

✗ Campingdrottningen Sara och hennes nya kille kom på besök och då blev det glamping i Höga Kusten! Äntligen! Jag har tjatat om att få campa hur länge som helst men är för harig för att göra det själv. Men detta blev en riktig dröm!

✗ Och så en kväll, då sommaren kippade efter andan och var på väg att förlora slaget mot hösten, då hoppade jag och Jonas i båten och åkte ut till ön och bastade och njöt av att få säga hej då till sommaren på riktigt.

✗ I övrigt så var det jättemycket tid i skogen och jättemycket blåbärsplockande. Älsk.

September

✗ Jenny skulle ned till Stockholm så jag hakade på mest för sakens skull. För att jag saknade Stockholm och jag saknade mina vänner och Corona hade en liten sommarpaus. Min plan var mest att titta på folk och tanka storstadspuls. Så det gjorde jag.

✗ Jag sammanfattade min första trädgårdssommar och fastställde att förodling är rätt värdelöst. Men jag kommer säkert göra det igen pga orkar inte vänta på juni.

✗  Kycklingarna hade blivit unghöns och jag kunde liksom inte fatta hur TUR jag har haft som bara fick EN tupp och fyra hönor. Det var verkligen som att vinna på kycklinglotto.

✗  Jobbmässigt var jag all in på affiliatelansering av Amy Porterfields Digital Course Academy och det gick lysande!

✗  Och så skog och svamp och färgskådespel i naturen.

Oktober

✗ Jag firade 10 år på Instagram och strax därefter gick jag över 10 000 följare! Lite poetiskt ändå?

✗ Vi hade en av de där sista co-working-dagarna innan hårdare restriktioner var ett faktum igen och man egentligen inte fick träffa andra än de man bor med. Hejhej pälsbarnen det är vi nu.

✗ Och så åkte jag och Jonas på roadtrip till Göteborg men det har jag tydligen inte bloggat om alls? Nåja. Det var en väldigt.. intressant.. resa. Kan man säga. Den ska jag berätta om en dag men inte nu.

November

✗ Jag hade en rejäl personlig breakthrough och skrev om svärdet i stenen och sanningen som inte var sann. Det förändrade verkligen allt för mig på ett personligt plan. Och plötsligt blev privatlivet lite roligare igen!

✗ Jag fick mitt första ägg! I november? Knäpphönor, trodde inte alls de skulle börja värpa förrän till våren. Men jodå! Och sedan dess har jag fått 2-4 ägg varje dag. Oklart varför det diffar? Två kanske bara känner för det varannan dag?

✗ Trump förlorade valet!! Det bloggade jag inte heller om men det måste ändå in i årskrönikan pga seger för mänskligheten.

December

✗ Och så kom till slut årets sista månad. Jag fick covid-19 men en väldigt mild variant och var frisk på lite drygt två veckor.

✗ Ett vaccin är på väg. HURRA!

✗ Det blev en annorlunda jul som jag spenderade till 99% helt själv (pga covid) men allas jul var konstig så det gjorde inget.

Och det var det för i år. Skit men ändå med en del ljuspunkter. Typ! Bring on 2021!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. ”Man kanske inte ska ha proffsen i Skåne som förebilder när man är n00b i norrland?”
    Haha, så sant…. Klokt tänkt. Lätt att vara proffs i Skåne, de ”riktiga” proffsen hittar du därför just i Lappland. 😉
    Kan varmt rekommendera bloggen Forsnäs Hemman. 😀 😀 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En jul i Övik

Hallå vänner!  Hur mår ni? Hur har er jul varit? Min har varit mysig och sockerchockig, som sig bör. Jag har nästan glömt bort bloggeriet

En liten bok

Ni som sett videon från igår vet ju redan det här. Ni som inte gjort det får här en rätt rejäl pangbom-nyhet. Jag ska ge

Årets Landsbyggare

En fantastisk höstdag för någon vecka sedan åkte jag de åtta milen ner till Höga Kusten-bron för att närvara på Landsbyggaredagen! Landsbyggaredagen är en dag

Nyår

2017 – En årskrönika

Gott Nytt År! Det är bara timmar kvar av 2017 och hög tid att summera året! Det har varit ett bergochdalbaneår, minst sagt. Men det