Femte lanseringen av Social Brand Lab – så gick det

Femte lanseringen av Social Brand Lab – så gick det

Glad fredag kära vänner!

Jag sitter här på min veranda i solen, dricker mitt morgonkaffe och bloggar. Det här har blivit min nya morgonrutin (ja, tre dagar gör en rutin), att jag, innan jag gör frukost eller ens tar en promenad med Leia, så tar jag en kopp kaffe och sätter mig på verandan och skapar innehåll till bloggen.

Det blir ju lätt så, att när man öppnar mailen eller börjar dra i den där to-do-listan, då försvinner kreativiteten någonstans på vägen. När ”viktiga” saker som är ”bråttom” pockar på, då har jag svårt att sätta mig och skapa innehåll. För det brinner inte, det kan jag göra ”när som helst”. Men det är ju också det som är problemet. När man kan göra det när som helst så blir det inte av.

Jag skrev ett blogginlägg för två år sedan om att producera vs reagera och det passar så bra här. Det handlar om att det är lättare att agera på vad andra vill att man ska göra (mailen), än att sätta sig och faktiskt producera något själv. Läs det gärna här!

Nu är det en vecka sedan jag stängde den femte registreringsrundan av Social Brand Lab. Tanken var att jag bara skulle lansera två gånger i år men så kom Corona och jag fick förfrågningar om att öppna en gång till så då kastade jag om i min planering och gjorde det. Och så KUL det var.

Social Brand Lab - webinarPrecis innan jag drog igång det sista webinaret förra helgen.

Jag lär mig mer och mer om min kund och min produkt och hela den här processen för varje gång och det är så spännande att nu kunna jämföra hur det gick vid samma tid förra året. Även om förutsättningarna nu så klart är helt annorlunda.

Jag var jättenervös inför den här lanseringen. Skulle folk köpa? Jag vet att många har mycket tid och ett behov av att ställa om till mer fokus digitalt, men jag vet också att många har det tufft rent ekonomiskt. Så skulle de lägga pengarna på min kurs?

Och det gjorde de! Jag är så klart glad och lättad men främst STOLT över mina elever som faktiskt vågar satsa på sig själva och sin utveckling i en sådan här osäker tid.

I slutändan ökade försäljningen med 28% jämfört med samma tid förra året och omsättningen av Social Brand Lab sedan början av förra året är nu uppe i 1,5 miljon. Det säger jag inte på något sätt för att skryta utan för att visa vad som är möjligt. Onlinekurser kommer bara bli större och jag är SÅ glad och stolt att jag vågade tro på mig själv, min kompetens och mitt varumärke och satsa när jag gjorde det. Jag har hittat något som funkar och nu ska jag lägga allt mitt krut på att förfina det jag skapat och bygga det större.

Och även fast jag fryser lite om tårna (för att det är svinkallt i MAJ) Så sitter jag nu på MIN veranda vid MITT eget hus på landet och lyssnar på fåglarna, dricker kaffe, bloggar och pratar med mina elever i SBL-gruppen på Facebook. DRÖM. Jag lever min dröm.

Vill du höra mer i detalj om hur lanseringen gick så pratar jag och Alex om det i veckans avsnitt av ”Vad fan håller jag på med?!”. Nu ska jag gå in och göra frukost och värma tårna.

Ha en jättefin helg nu! Puss!

6 svar

  1. så glad att höra att det går bra, och vad otroligt härlig bilden på dig på verandan är! tycker också att skapandet på morgonen innan något annat hunnit hända och störa är det allra bästa. föder dessutom en härlig känsla för resten av dagen att få börja med det kreativa och härliga, då minns man varför man gör det och tål lättare jobbiga adminmail och liknande sedan.

  2. Å, vad härligt att höra! Just nu är jag skitskraj, för jag har precis börjat droppa min kursidé i mina kanaler och sitter och väntar på reaktionen. Tvivlar på precis allt just nu och därför var det så fint att läsa om dina tankar. För hur det nu än går med kursen jag tänkt mig så har jag ju ändå för alltid anledning att vara stolt över att jag vågade tro på mig själv, min kompetens och mitt varumärke och vågade satsa när jag gjorde det… Tack för den påminnelsen.

    Kram

    1. Åh HEJA DIG! Jag tror det kommer gå jättebra! Men du måste komma ihåg – du är väldigt tidigt ute med detta. Inte bara onlinekurser utan HELA din nisch. Även om du inte känner så i ditt hörn av världen så, när det gäller den breda massan så är du tidig. Så ha tålamod om det inte tar fart direkt. Du är så sjukt bra och du kommer lyckas med din grej, förr eller senare.

      KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Helgen då sommaren kom

Hej måndag! Hej juni! I helgen kom verkligen sommaren till Eldsmark! Över 20 grader (upp mot 25!) och strålande sol och jag som inte gillar

Blomsterpill och meditation

Hej vänner. Jag är så trött att jag ser i kors. Även om jag försökt använda helgen till återhämtning (hur man nu tror att man