Doris Design (feat. La Linda?)

Doris Design

Nu ska ni få höra något spännande. Ni vet den där tokfina blusen som jag hade på mig för sisådär två veckor sedan? Som jag sa kunde bli en början till en egen kollektion? Nu ska jag berätta för er vad det är som händer där.

När jag skrev första inlägget angående H&M Riot var det en tjej som hette Doris som kommenterade och höll med mig om dessa galenskaper som pågår i klädindustrin. Hon berättade att hon flyttat hit till Sverige för två år sedan och blivit chockad över det fattiga utbudet som finns för oss lite större kvinnor i det här landet. Hon såg en relativt outnyttjad del i marknaden och startade helt enkelt en egen plus size-kollektion och en webshop! Vansinnigt modigt och coolt!

Doris har sitt ursprung i Västafrika där hon har väldigt goda kontakter med duktiga skräddare som syr upp hennes kollektion. Där finns tillgång till de mest fantastiska mönster och tyger man kan tänka sig, något som man sällan ser i Sverige. Så förutom att importera fantastiskt mode och kvalitet till Sverige så ger hon även jobb till de som verkligen behöver det. Det kallar jag win-win!

Någon vecka senare sågs jag och Doris över en kaffe och det dröjde inte länge innan vi satt och smidde planer över hur vi skulle kunna göra någonting ihop! Hon skulle hålla i produktionen och jag skulle hålla i marknadsföringen och tillsammans skulle vi designa kläderna. Jag hade bara dagen innan legat och tänkt på det här med att göra kläder men jag kan varken sy eller rita och har inga kontakter inom klädindustrin. Och så dyker Doris upp! Det är ju som en dröm när man träffar någon som precis kompletterar de styrkor och svagheter man själv har.

Blusen jag visade upp kommer från Doris nuvarande kollektion och märke, Doris Design, den har hon designat, men jag tänker att vi ska göra något liknande ihop. Figursytt, kvinnligt och färgglatt! Vad tror ni om det?

Det här är inget som kommer ske i morgon men jag hoppas verkligen att stjärnorna kommer ställa sig i rad och att jag och Doris kommer kunna bygga vår dröm tillsammans.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

13 svar

  1. Men åh, bästa nyheten på hela dagen 😀

    Jag kan typ inget om marknadsföring, design, hur man syr eller något som helst. Men behöver ni någon som är villig att hjälpa till som är villig att lära sig det mesta, så hojta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Isig utflykt till Ögeltjärnsberget

Hej måndag! Hur har din helg varit? Min har fyllt på pluskontot rejält då jag haft två av mina finaste vänner på besök från Stockholm,

En stor dag

Imorse när jag släppte ut hönsen låg det där. Mitt allra första ägg! Någon av hönorna hade förvirrat värpt det från pinnen så det låg

Vårvinter i skogen!

Känner ni? Solen värmer igen. Den värmer faktiskt! Idag tog jag och Leia en lyxpromenad i skogen i 1,5 timme. Hon gick lös och sniffade

Hej.

Hej kära ni. Ni kanske märkt att det ekat tomt här på bloggen den här gångna veckan. Jag har inte mått bra. Jag har känt