En dagsutflykt till Älgens hus

En dagsutflykt till Älgens hus

190703 - Älgens Hus

Utanför Bjurholm i Västerbotten, ca 6 mil från Umeå, finns en magisk plats. Den heter Älgens Hus och är Sveriges och Europas första älgpark där man har tama älgar och älgkalvar.

När mamma berättade om den här platsen trodde jag bara att vi skulle få titta på älgarna på håll så döm min lycka när vi faktiskt fick gå in i hägnet och klappa älgkalvarna som bara var en månad gamla. Lyckan!

Foto 2019-07-03 13 30 29

Foto 2019-07-03 13 30 52

Jag menar, titta på det här goset! Det lilla hjärtat med ben längre än Kinesiska muren som la huvudet i mitt knä och bara ville bli kliad bakom öronen.

190703 - Älgens Hus

Den här lilla kalven gav mig sitt bästa leende!

190703 - Älgens Hus

Barn sprang runt i hägnet och matade kalvarna och klappade dem och kalvarna låg lugnt och bara sov genom det hela. Ibland åt de också samtidigt som de sov. Typ.

Så rofyllt ställe.

190703 - Älgens Hus

Och i det enorma älghägnet kom de ståtliga tjurarna snart till middagsbordet så att vi fick chansen att träffa dem också.

190703 - Älgens Hus

Jag hade trott att jag skulle tycka att de var lite läskiga på grund av så ENORMA men de var väldigt mjuka i sättet, jag fick till och med känna på hornen, väldigt gosiga!

Foto 2019-07-04 10 34 19

Vi avslutar med den här bilden då jag blivit inklämd mellan de två tjurarna och guiden ska ”gå gärna inte bakom tjurarna, då kan de bli lite oroliga och i värsta fall sparkas”. Det fanns liksom ingen väg ut förutom just bakom. Men jag klarade mig, osparkad och glad!

Vill du se video från mitt besök? Spana in vloggen här!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Offcoff föreläsning

Nu kickar vi igång föreläsningshösten!

Kaftan – Carin Wester för Åhlens / Byxor – Second hand / Skor – River Island Igår kickade jag igång höstens föreläsningsturné (en hel drös

Vecka 28 | Skog och solnedgångar

Vecka 28 skrev jag mina första 3000 ord på boken, sprang i en massa skogar och åkte husbil. Och funderade på varför det inte kan

Loppis

Vlogg: Loppisfest och massor med snö!

Här kommer en vlogg från i MARS. Man kan säga att jag ligger lite efter med redigeringen. Menmen. Jag vill ändå posta den för att

Den Ängslige Odlaren ™

Hejhej. Det är jag som är Den Ängslige Odlaren. Hon som lusläser baksidorna på fröpåsarna örti gånger. Hon som kollar alla Hanna Wendelbos och Snickarglädjen-Johannas