En dagsutflykt till Älgens hus

190703 - Älgens Hus

Utanför Bjurholm i Västerbotten, ca 6 mil från Umeå, finns en magisk plats. Den heter Älgens Hus och är Sveriges och Europas första älgpark där man har tama älgar och älgkalvar.

När mamma berättade om den här platsen trodde jag bara att vi skulle få titta på älgarna på håll så döm min lycka när vi faktiskt fick gå in i hägnet och klappa älgkalvarna som bara var en månad gamla. Lyckan!

Foto 2019-07-03 13 30 29

Foto 2019-07-03 13 30 52

Jag menar, titta på det här goset! Det lilla hjärtat med ben längre än Kinesiska muren som la huvudet i mitt knä och bara ville bli kliad bakom öronen.

190703 - Älgens Hus

Den här lilla kalven gav mig sitt bästa leende!

190703 - Älgens Hus

Barn sprang runt i hägnet och matade kalvarna och klappade dem och kalvarna låg lugnt och bara sov genom det hela. Ibland åt de också samtidigt som de sov. Typ.

Så rofyllt ställe.

190703 - Älgens Hus

Och i det enorma älghägnet kom de ståtliga tjurarna snart till middagsbordet så att vi fick chansen att träffa dem också.

190703 - Älgens Hus

Jag hade trott att jag skulle tycka att de var lite läskiga på grund av så ENORMA men de var väldigt mjuka i sättet, jag fick till och med känna på hornen, väldigt gosiga!

Foto 2019-07-04 10 34 19

Vi avslutar med den här bilden då jag blivit inklämd mellan de två tjurarna och guiden ska “gå gärna inte bakom tjurarna, då kan de bli lite oroliga och i värsta fall sparkas”. Det fanns liksom ingen väg ut förutom just bakom. Men jag klarade mig, osparkad och glad!

Vill du se video från mitt besök? Spana in vloggen här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vikten av att fira

Jag älskar att jobba hårt. Att lite ha andan i halsen och adrenalinet i ett lagomt rus. Att kötta in i kaklet och känna att

Höstfix i trädgården

Nu när jag skaffat hus ska jag ju bli en odlande människa! Ska vi se hur det går? För ett tag sedan grävde jag upp

Serier jag följer i juli

När jag inte jobbar så plöjer jag serier, det är ett välkänt faktum (eller?). Så jag tänkte att jag lånar Sandras koncept och så kikar