En sväng till Bukarest

2018-09-13 05.56.00 2

Förra veckan gjorde jag min första internationella föreläsning. Och det gick över förväntan! Hör här:

Jag var inbjuden till Influencer Marketing Conference i Bukarest, Rumänien, för att prata om influencer marketing i Sverige och Influencers of Sweden för sisådär 100 pers. Jag var nervös, vilket jag inte är jätteofta, men första gången på engelska (när jag varit på internationella konferenser tidigare har jag suttit i paneler, vilket är enklare enligt mig) med presentation.

Så jag skämtade om IKEA och köttbullar och de skrattade och då flöt det liksom på och blev jättebra!

Men ska vi ta det lite från början?

180912 - Bukarest

Här bodde jag. På JW Marriot Grand Hotel, ett 5-stjärnigt hotell med extra allt. Ärligt talat så kändes det lite underligt att vara tryggt undanstoppad på lyxhotell i ett land som är så komplext (pratar mer om det i nästa veckas avsnitt av “Vad fan håller jag på med?!”) men ska inte sticka under stol med att det var rackarns trevligt.

180912 - Bukarest

Här var utsikten från mitt hotellrum. Till vänster hittar vi parlamentsbyggnaden, den andra största i världen efter Pentagon, med en sisådär 1100 rum. Maffig pjäs.

Sedan har vi en brand spanking ny kyrka som de håller på att bygga, “folkets kyrka” sa taxichaffisen till mig.

180912 - Bukarest

Här är mitt rum. Det ser kanske ganska “standard” ut men var jättestort! Samt maxad minibar (från vilken jag åt inget).

180912 - Bukarest

Istället gav jag mig iväg till en lokal mataffär och botaniserade. Jag ÄLSKAR att gå på mataffärer när jag är utomlands, det är så spännande! I Rumänien verkar man ha dille på portionsförpackade fyllda croissanter för typ 2,50 SEK. Behöver jag säga att jag köpte ett gäng?

180912 - Bukarest

Åt gjorde jag dock på rummet. Det finns nog få saker jag älskar så mycket som room service. Burgare och cheese cake (det bästa på det rumänska/amerikanska hotellet enligt utsago). Helt okej enligt mig men inte mind blowing.

180913 - Bukarest

På torsdagen vaknade jag av ståhej utanför fönstret,  drog gardinen åt sidan och möttes av detta! Militärorkester, katolska präster och massor med blomsterkransar. Efter lite research kom jag fram till att det var “Brandmännens dag” (varför har vi inte sådan pompa och ståt på kanelbullens dag undrar jag?).

180913 - Bukarest

Sedan var det dags för scenen och jag matchade loggan i min nya favorit, kimonon från Carin Wester för Åhléns. Mitt hår är platt som en dränkt katt för jag kom fram till Rumänien och insåg att jag lämnat alla stylingprodukter hemma. Såatte.

180913 - Bukarest

Efter konferensen tog arrangören med oss till en supermysig restaurang i stadsdelen Piața Romană, Caju.

180913 - Bukarest

Efter scensuccé får man en drink, denna är en whiskey sour på New York-vis (med rödvin??).

180913 - Bukarest

De här härliga personerna åt jag middag med! Cristian, Olivier, Mike och Alexandra. Cristian är arrangör av konferensen och de andra var som jag, talare. Mike har världens snyggaste instagramkonto, du måste kolla in det. Snacka om innovation av mediet!

180913 - Bukarest

Till efterrätt bjöds det på parfait och cheesecake. NOM.

180913 - Bukarest

Gulligt.

PSX_20180915_092730

Och sedan åkte jag hem i soluppgången efter att ha klivit upp klockan 04. Tjohej!

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat! 0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Leave a comment

Lämna en kommentar

Du kanske också är sugen på att läsa:

I sommar vill jag drömma

Och herregud vilken ångest jag har haft. Sedan midsommar ungefär har jag varit en fot inne, en fot utanför. Petat i allt möjligt men inte fått någonting gjort. Haft dåligt samvete

Åre

Vad 10 timmar i en bil kan göra med ens liv

Jag är tillbaka i Stockholm efter några fantastiska dagar i Åre som ni kommer att få läsa mer om alldeles snart. Jag är en aning (ganska mycket) upplevelsebakis, ni vet

Medlemsträff i Göteborg

Hej vänner! Nu är jag i Övik! Och det är så mycket snöööö! Igår var jag upp i skogen och fotade lite och njöööt så det stod härliga till av