En sväng till Bukarest

En sväng till Bukarest

2018-09-13 05.56.00 2

Förra veckan gjorde jag min första internationella föreläsning. Och det gick över förväntan! Hör här:

Jag var inbjuden till Influencer Marketing Conference i Bukarest, Rumänien, för att prata om influencer marketing i Sverige och Influencers of Sweden för sisådär 100 pers. Jag var nervös, vilket jag inte är jätteofta, men första gången på engelska (när jag varit på internationella konferenser tidigare har jag suttit i paneler, vilket är enklare enligt mig) med presentation.

Så jag skämtade om IKEA och köttbullar och de skrattade och då flöt det liksom på och blev jättebra!

Men ska vi ta det lite från början?

180912 - Bukarest

Här bodde jag. På JW Marriot Grand Hotel, ett 5-stjärnigt hotell med extra allt. Ärligt talat så kändes det lite underligt att vara tryggt undanstoppad på lyxhotell i ett land som är så komplext (pratar mer om det i nästa veckas avsnitt av ”Vad fan håller jag på med?!”) men ska inte sticka under stol med att det var rackarns trevligt.

180912 - Bukarest

Här var utsikten från mitt hotellrum. Till vänster hittar vi parlamentsbyggnaden, den andra största i världen efter Pentagon, med en sisådär 1100 rum. Maffig pjäs.

Sedan har vi en brand spanking ny kyrka som de håller på att bygga, ”folkets kyrka” sa taxichaffisen till mig.

180912 - Bukarest

Här är mitt rum. Det ser kanske ganska ”standard” ut men var jättestort! Samt maxad minibar (från vilken jag åt inget).

180912 - Bukarest

Istället gav jag mig iväg till en lokal mataffär och botaniserade. Jag ÄLSKAR att gå på mataffärer när jag är utomlands, det är så spännande! I Rumänien verkar man ha dille på portionsförpackade fyllda croissanter för typ 2,50 SEK. Behöver jag säga att jag köpte ett gäng?

180912 - Bukarest

Åt gjorde jag dock på rummet. Det finns nog få saker jag älskar så mycket som room service. Burgare och cheese cake (det bästa på det rumänska/amerikanska hotellet enligt utsago). Helt okej enligt mig men inte mind blowing.

180913 - Bukarest

På torsdagen vaknade jag av ståhej utanför fönstret,  drog gardinen åt sidan och möttes av detta! Militärorkester, katolska präster och massor med blomsterkransar. Efter lite research kom jag fram till att det var ”Brandmännens dag” (varför har vi inte sådan pompa och ståt på kanelbullens dag undrar jag?).

180913 - Bukarest

Sedan var det dags för scenen och jag matchade loggan i min nya favorit, kimonon från Carin Wester för Åhléns. Mitt hår är platt som en dränkt katt för jag kom fram till Rumänien och insåg att jag lämnat alla stylingprodukter hemma. Såatte.

180913 - Bukarest

Efter konferensen tog arrangören med oss till en supermysig restaurang i stadsdelen Piața Romană, Caju.

180913 - Bukarest

Efter scensuccé får man en drink, denna är en whiskey sour på New York-vis (med rödvin??).

180913 - Bukarest

De här härliga personerna åt jag middag med! Cristian, Olivier, Mike och Alexandra. Cristian är arrangör av konferensen och de andra var som jag, talare. Mike har världens snyggaste instagramkonto, du måste kolla in det. Snacka om innovation av mediet!

180913 - Bukarest

Till efterrätt bjöds det på parfait och cheesecake. NOM.

180913 - Bukarest

Gulligt.

PSX_20180915_092730

Och sedan åkte jag hem i soluppgången efter att ha klivit upp klockan 04. Tjohej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Photoshoot i fårhagen

Du får inte missa den här videon, jag har nog aldrig haft roligare när jag klippt! Den visar vad som kan hända om man kombinerar

Ett stort beslut med hopp om fotfäste

Vi kämpar alla med samma demoner, med samma känslor av otillräcklighet och osäkerhet. Vi vill alla älska, bli älskade, känna oss behövda och fylla ett

Min favoritmånad – juni

Förra året blev det officiellt och spikat – min favoritmånad är juni. Och så även i år. Ljuset, grönskan, blommorna längs vägkanten. Allt börjar leva

Vitsippans dag

Vitsippans dag

För sisådär två veckor sedan var jag och familjen till Brynge Kulturområde i Sidensjö. Där skulle man nämligen fira Vitsippans Dag med en massa lokala