En lördag i Paris

Nu har jag varit hemma från Paris i några dagar men bara suttit hemma på min kammare och jobbat så jag har inget spännande att visa er härifrån. Så jag tycker vi tittar på hur min lördag i Paris såg ut istället!

Paris - Augusti 2016

Paris bjöd på 36 grader och strålande sol så jag drog mig ner mot Seine för att få någon slags luft och kanske en liten bris. Jag landade vid Pont Neuf som är Paris äldsta bro (ironiskt då namnet betyder “ny bro”).

Paris - Augusti 2016

De har en helt knäppt underbar grej här i Paris på sommaren, Paris Plages. Det innebär helt enkelt att stråken längs med floden Seine fylls upp med sand och så slänger man ut solstolar och parasoller och så blir det plaja av det hela! Jag lyckades haffa en solstol under ett träd precis vid floden och satt där och njöt ett tag.

Paris - Augusti 2016

Du kanske känner till den där bron i Paris där alla kärlekspar hänger fast hänglås? Bron heter Pont des Arts (den som syns i bakgrunden) och well, den höll liksom på att trilla ner för några år sedan eftersom de här låsen var svintunga och hotade plumsa ner hela bron i plurret. Så staden klippte bort alla lås och satte upp plexiglasskivor så att man nu inte kan sätta dit fler lås. De på sidorna om bron fick dock sitta kvar, som de här.

Paris - Augusti 2016

Paris - Augusti 2016

Efter en promenad längs floden svängde jag upp mot Louvren och passerade innergården på väg för att äta lunch. Vilken sjukt maffig byggnad alltså. Magnifik.

Paris - Augusti 2016

Efter lunchen gled jag ner mot Tuilerierna där jag spenderade en god timme med att jaga Pokémons. Det var helt sjukt många lures på gång och folk rände omkring som tokiga. Jag fångade även min första Pikachu! Samt hittade denna ståtliga dam här ovan. Ett gott dagsverke.

Paris - Augusti 2016

Paris - Augusti 2016

Paris - Augusti 2016

Mitt sista sightseeingstopp för eftermiddagen var detta, Place de la Concorde. När jag var yngre var jag smått besatt av Franska Revolutionen (mycket tack vare Röda Nejlikan och Lady Oscar) och Place de la Concorde, som under revolutionen hette Place de la Revolution, hade en mycket central roll, det var här den primära giljotinen var placerad. Makabert men ändå fascinerande.

Augusti 2016 - Paris

Efter en sväng hem till Sandra och lite uppfräschning tog vi sikte på Havanna Plaza i 10:e på Café A, ett grymt härligt ställe i närheten av Gare de l'Est. Där fick vi blanda våra egna Mojitos och så fick jag träffa Sandras vänner, här är svenska maffian!

Paris - Augusti 2016

Jamil, Marion, Andrea, Robine, Isabelle, Sandra, Nabil och Philippe. Fabulöst gäng!

Paris - Augusti 2016

Sedan följde fest i Tuilerierna, studsmattehoppning (med bakåtkullerbytta som orsakade rejält nackont) och sedan en sväng till båten Flow i Seine. Det är så här sommaren ska vara, go with the Flow (pun intended) och äventyr man aldrig såg komma.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

7 svar

 1. Så underbart!

  Som tonåring hade jag också en hang-up på franska revolutionen eller tja det var nog farfar som hade hang-up på den och skickade den vidare till mig.
  They seek him here
  They seek him there
  Those franceman seek him everywhere
  Is he in heaven or is he in hell
  That damn delusive scarlet pimpernel

  Den sitter fortfarande. Haha

 2. Vilken härlig resa du verkar ha haft! Så fina bilder och är så glad att jag ska dit! Fint med hänglåsen också, även om de fick ta bort de på bron så är det ju fint att de andra fick vara kvar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

What I did last weekend.

Förra helgen var jag bjuden på kalas. Det var AT som fyllde år och då vet man att det blir ett bra kalas, maken till

Att utnyttja är inte att lyckas

Vet du vad som gör mig alldeles fly förbannad? Det är när företag hyllas som “banbrytare” och “framgångsrika” inom influencer marketing – när vad det

Vloggvecka Dag 1: Isbad och mammografi!

Mitt livs första vloggvecka börjar idag! Denna måndag fick också lite sällskap av söndagen eftersom jag igår var ute och isbadade! Det är ju GULD-content

Kvaved soluppgång

Första veckan av 2019

Nämen hej 2019! Kul att se dig! Det är lördag kväll och jag sitter här i min något fula – men ruskigt sköna – skinnsoffa