I onsdags jobbade jag min sista dag på Efva Attling och detta skulle firas och sörjas på Niklas på Regeringsgatan 66.
Niklas har tagit över efter Restaurang 1900 och huserar fortfarande Kåkens lokaler, lite längre in. Idén till Niklas att skapa en ny slags pop-up restaurang som var sjätte månad antar en ny skepnad och just nu är det Brooklyn som står på matscenen.
Lokalen andas den moderna industristilen, men avskalade lampor och en bar i metall. Snygga barstolar i en mintgrön färg som jag nu vill måla hela min lägenhet med. Jag blir dock väldigt stressad av barstolar, jag vet inte vad det är. Det känns bara inte avslappnat, utan som att man ska gå när som helst.
Vi inledde aftonen med lite cava, som man gör. Madde beställde sedan in miniburgare som förrätt som enligt utsago var helt underbara. Jag kan intyga att det var alldeles ruskigt gulliga, smaken får jag dock förlita på mig på Madde för.
Till huvudrätt beställde jag in en Flatbush (namnet diskuterades livligt och länge), en pizza med chorizo, rostad paprika, getost, basilika & chiliolja. Lite för mycket tomatsås för min smak och aningen smaklös men mycket bra storlek och konsistens. Så här i efterhand känner jag kanske att jag borde beställt in en enkel Margherita istället. Man kan liksom aldrig gå fel med en massa ost.
Till “efterrätt” beställde jag in en Old Fashioned som var mer eller mindre perfektion. Riktigt, riktigt god. Jag måste även komplimentera servicen, tjejen som hade hand om oss var riktigt trevlig, uppmärksam och hade humor, även när jag, smått ocharmigt, gastade “sluta prata och ge mig vin!” (det var faktiskt väldigt lättsamt och roligt menat, och det var så hon tog det. Tur var väl det.)