Therese Lindgren - Vem bryr sig?

Härom dagen trillade den här ned på hallmattan – Therése Lindgrens nya bok ”Vem bryr sig?”. Jag älskar omslaget! Therese ser så jädra ball ut samt färgerna är ju mina absoluta favoritfärger, den här kalla, lite ”skitiga” turkosa färgen.

Boken handlar om att Therése vill att vi ska bry oss och självklart så ligger mycket fokus på det som ligger henne själv varmt om hjärtat – djuren. Jag ska ärligt säga att jag både är pepp och rädd för att läsa den. Ni vet att jag älskar djur men nej, jag är inte vegetarian. Av enkla skäl som lathet, totalt ointresse för matlagning och jag vet inte, egoism antar jag? Jag tycker kött är gott. Så det är lite dubbelt här. Å ena sidan vill jag verkligen bli övertalad att bli vego. Å andra sidan är det ju alltid lite jobbigt och bökigt att röra sig utanför den där trygghetszonen.

Jag poddade ju med Felicia Aveklew förra veckan och då berättade hon att hon börjat äta uteslutande vegetariskt efter hon läst Therése bok. Så ja, jag både hoppas och inte hoppas på det. If that makes sense.

Therese Lindgren - Vem bryr sig?

När jag öppnade boken och såg att Therése skrivit ett superfint litet ”brev” till mig blev jag så jädra jädra glad. Att få den här typen av uppskattning och erkännande av henne, hon som om någon är en stjärna, det värmde ner i hjärteroten. Tack Therése!

Therese Lindgren - Vem bryr sig?

Boken är också väldigt fint formgiven med superfina bilder och grafiska element. Nu blir jag ännu  mer pepp på att ta tag i den här delen av min egen bokresa – formgivningen!

Therése bok hittar du typ överallt just nu, men till exempel här!

4 svar

  1. Jag är också djurvän, men gillar kött för mycket för att sluta…. däremot så tänker jag på vilken typ av kött jag äter och föredrar närproducerat och att välja hur ofta, d.v.s. kött kanske max 2 gånger per vecka. Försöker tänka på att äta efter säsong och göra medvetna val. Men helt sluta med kött är inte för mig. Men ja, det är svårt och jag känner en viss kluvenhet…

    1. Jag är helt med dig, äter också uteslutande svenskt kött och håller med så mkt som möjligt till ekologiskt och närproducerat för att minska miljöpåverkan. Men tycker ju ändå synd om kossorna och grisarna. Suck, det är så himla svårt det här…

  2. är så nyfiken på att läsa boken! jag förstår kluvenheten i det här med att gilla djur men att ändå äta kött – och även om jag helt klart tycker att det skulle vara snällt på flera olika sätt om alla åt lite mer vegetariskt är det ändå så viktigt att reflektera över de valen en gör och göra vad som känns rätt i bröstkorgen. att reflektera över de valen en gör är så himla viktigt, så att en inte äter kött ”bara för att en ska göra det”. om en tänker över det litegrann och ändå känner att en vill fortsätta äta kött, då är det ju såklart fritt fram att göra det! men jag hoppas att boken kan väcka lite tankar och funderingar i alla fall, så att människor reflekterar litegrann och inte bara slänger på köttbiten på tallriken pga autopilot.

    1. Du är klok i dina tankegångar och jag håller med. Medvetenheten är ju nyckeln i allt tänker jag. Återkommer säkert med mer tankar när jag läst klart boken. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Fixarfredag

Hej och välkommen till i fredags! Just denna fredagen var inte den bästa i mannaminne eftersom Leia och jag varit inne på akuten på natten

Efter regn kommer solsken

Efter ungefär en vecka då det känts som att hela världen gått i svart-vitt-grått så tittade äntligen solen fram igår. Och som jag behövde den.

Vecka 45 | London och Berghs och Ångestpodden

Förra veckan fick jag skriva äntligen skriva ”international speaker” på visitkortet. Jag vet inte riktigt hur och när jag ska använda mig av det (jag