Greasy Spoon

Hallå eller! NU är det banne mig sommar på riktigt! Igår gled jag omkring i bara ett linne och kjol och svettades. Det får faktiskt räknas som sommar.

Men innan vi går helt bananas på sommaren så kikar vi på vad jag gjorde förra lördagen, ni vet efter floristkursen, då det fortfarande var vår?

170520 - Greasy Spoon

Efter kursen gick jag och Vanja nämligen till Greasy Spoon för en brunchvariant. Eller, det är inte helt sant, först fotade vi outfitbilder (ca 500 bilder tror jag det blev på Vanjas kamera) men sedan tog vi oss hit!

Greasy Spoon har ju tidigare bara funnits på Tjärhovsgatan på Söder, ett yttepyttelitet hål i väggen som man aldrig fick plats på, men nu har de öppnat en till restaurang, en mycket större variant, på Hagagatan i Vasastan!

170520 - Greasy Spoon

Sån lyx att gå kvalitetshänga med den här donnan, vilken pärla hon är. Vi pratade det här med entreprenörskap och skvallrade lite om branschen och pratade om att det fan är jobbigt att vara egenföretagare. Speciellt det här med att ta beslut. När man är helt ensam och ska ta alla dessa beslut och man har bara sig själv att bolla med, och ni vet ju hur det blir då. Man springer ju bara runt i sitt eget huvud som en nackad höna.

Jag har haft ett gäng sådana situationer på sistone, nackade-höna-situationer. Dagar då hela alltet bara blir överdådigt och ohanterbart. Det kommer bollar från alla håll och istället för att försöka fånga dem lägger jag mig bara i fosterställning och hoppas att de hänger kvar där i luften imorgon när jag har samlat mig lite.

För det är en rackarns viktig grej, speciellt när man som jag lever med ångest och utmattningstendenser. Då måste man tillåta sig själv att bara låta saker vänta och bryta ihop och komma igen. För att pusha kommer inte göra någon glad i längden.

170520 - Greasy Spoon

170520 - Greasy Spoon

Jag beställde, på Vanjas rekommendation, in pannkakor med bacon och sirap. Alltså, det är ju en heart attack waiting to happen med jädrar vad gott det var! Den här blandningen av salt och sött, smaklökarna dansar chacha i engelska parken.

170520 - Greasy Spoon

170520 - Greasy Spoon

Vanja blev helt förälskad i min tatuering och Emilia fick eventuellt en ny kund.

170520 - Greasy Spoon

Alltså hela den här dinerkänslan, jag älskar den! U-formade bås och soffor och bara så skönt HÄNG. Många ställen med sina trendiga pyttebord och pinnstolar skriker ju bara “ät klart och get ooout” men här kan man bara hänga och hänga länge!

170520 - Greasy Spoon

170520 - Greasy Spoon

Efter maten drack vi cappus och pratade kärlek. Vanja nojjade lite över att befinna sig i sitt ex hoods och jag nojjade som vanligt över ensamhetens vara eller icke vara och hur jävla mycket det suger att vara singel i Stockholm. I alla fall med min självkänsla. Men det är ett helt annat inlägg.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

7 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

VLOG: Faux new year

Om man vill slippa pressen av nyår, samt få ihop ett gäng som ska åt olika håll på nyårsafton, då kan man helt enkelt fira

Bland myggen i Dalarnas skogar

Där i början av juni tog jag bilen och åkte iväg på äventyr. Målet var Dalarnas djupaste skogar i närheten av Rättvik. Där skulle jag

En vecka till valet – så röstar jag!

Om knappt en vecka är det val. Och även fast jag ofta känner mig uppgiven och informationstrött så känner jag att jag har ett ansvar

Tydligen så säljer jag mig själv

När jag såg att mitt förlag delat den här artikeln på Facebook imorse så fick jag lite ont i magen. Och när jag såg kommentarerna