Helgen i bilder – 25°, utplantering och fönstermålning

Helgen i bilder – 25°, utplantering och fönstermålning

Hejhej måndag morgon och välkommen till en ny vecka! Och välkommen till JUNI!! Trodde fan aldrig hon skulle komma tillbaka.

Jag tänkte vi inleder denna magiska sommarmånad med att kika på helgen som gick?

För alltså PHEW vilken helg! Någon frågade på Instagram om vi vilat upp oss i helgen och jag släppte ut ett spontant skratt, eller kanske mer av ett bräk, som reaktion på hur BEFÄNGT det lät med vilande.

*Ursäkta mig medan jag kliarkliarkliar på det där myggbettet som placerat sig mitt under foten*

Man skulle kunna säga att min helg började redan i torsdags. Då hade nämligen hela min fantastiska familj (+Jonas men han är typ familj) tagit sig tid för att komma till mig och hjälpa till att påbörja sommarens projekt – måla fönster, vindskivor och kupor på övervåningen.

Och ja, det är ett rätt stort projekt. Ganska precis dubbelt så stort som de flesta hus eftersom mitt hus besitter fyra kupor istället för det mer normala – två.

(Någonstans i allt detta har jag också fått för mig att jag ska måla om huset. Ett eternithus från 1880-talet. Det blir säkert bra.)

Foto 2021-06-03 16 57 34

Den enda som fastande på bild i torsdags var tydligen morbror Roger? Underligt för ALLA var typ här. Mamma och Roger och mormor och Anna och Vilmer och Jonas. Det var såååå mysigt med fulla gården med människor och alla gick omkring och påtade på var sitt håll. Förutom mormor som satt och tittade på och arbetsledde. Och Vilmer då som mest sov och var söt. Och åt och sket lite emellanåt.

Nåväl. Morbror Roger var den enda som vågade sig upp på stegen för att ta sig an kupan. Själv satt jag där i fönstret och målade en stund vilket resulterade i färg precis överallt och typ nackspärr. Men Roger alltså, vilken hjälte! Två varv på kupan på typ en timme? Han är en maskin.

Det filmades en del så en vlogg kommer nog vad det lider. Såå tacksam över familj och vänner som inte bara kommer och hänger utan också hjälper till här och där!

Foto 2021-06-03 22 57 59

Fönster plockades ner och skrapades och i skrivande stund har jag varit utan fönster i gästrummet i sisådär fyra dagar. Idag ska det regna hela dagen så det blir ju spännande? Fönstren behöver fortfarande kittas och målas ett varv till sedan är de redo att puttas tillbaka igen. Oroa dig inte – de ligger under presenning just nu. Med tanke på nämnda regn.

Många frågar varför jag inte bara byter ut dem och jag svarar helt enkelt; för att jag gillar dem! Gillar de där gamla tvåglasfönstren med hakarna och hur de låter när man öppnar och stänger dem. Är nog en del nostalgi men jag ser inte heller poängen i att byta något som man gillar som funkar och bara behöver lite kärlek?

Jag kommer inte heller bo här tillräckligt länge för att få tillbaka det jag eventuellt sparar in på värmen? Så jag behåller dem ett tag till. Nu ska de bli vita också!

Foto 2021-06-03 22 56 44

Juni är verkligen solnedgångarnas (och soluppgångarnas) månad. Det finns liksom ingen natt däremellan. Bara en konstant skymning. Den här bilden är tagen elva på kvällen liksom.

Foto 2021-06-03 09 23 19

Kolla de här två! Bästisar waiting to happen. Inte superlånga promenader för oss den här helgen, ingen av oss orkar det i värmen. Det har alltså varit 26 grader varmt. Sjukt.

Foto 2021-06-04 10 45 26

I fredags satt jag här och jobbade så länge batteriet på datorn höll och kaffet räckte. Behöver onekligen köpa en större dyna till min solsäng.

Älskar att jag tar min lilla korg på morgonen, med dator och termos och telefon och anteckningsblock och går ut och sätter mig och jobbar. DET är drömliv för mig.

Foto 2021-06-04 09 54 59

Mötade med Fia! Vi pratade affärsmodeller och ojoj vad kugghjulen snurrade i huvudet.

Sedan målade jag fönster och planterade dahlior och inget av det fastnade på bild (men film tror jag!)

Foto 2021-06-05 10 54 29

I lördags var det städdag med bygdegårdsföreningen och vi började med att rensa en badstrand som föreningen sköter. Tom oljade in bryggan och när den kommit i plurret, då är det sommar på riktigt!

Foto 2021-06-05 12 26 36

Efteråt hängde vi med myggen och grillade nere vid älven. Det är vid sådana här tillfällen man anar hur livet börjar återvända efter Covid.

Foto 2021-06-05 13 07 32

Leia tyckte det var varmt och grävde ett hål i vindskyddet. Där var det svalt och skönt.

Foto 2021-06-06 12 41 06

Helgen avslutades med en ”Öppen trädgård” med Arnäs Trädgårdsförening och en massa ooohhhande och aaaahhhande över den här MAGISKA trädgården. Gick och bar hakan eftersom den insisterade med att trilla ner hela tiden.

Foto 2021-06-06 12 36 39

En massa små ljuvliga ”rum” i trädgården, så mysigt! Jag lyckas inte riktigt med den arkitekturen men kan uppskatta den när jag ser den.

Foto 2021-06-06 12 36 28

Föll huvudstupa för den här magiska perennen – Vitsippsranunkel! Har googlat mig blå men den verkar inte finnas att köpa. Sad panda. Så fantastiskt vacker och precis sådär yvig som jag vill ha dem.

Foto 2021-06-06 17 50 46

Sedan åkte jag och mamma på loppis och sedan hem och fortsatte målandet, samt planterade ut luktärtor och slängde ner lite potatis i backen.

Fyra plus på den helgen. Hade blivit en femma om man hade sluppit myggen. Och tuppslakten. Berättar om den en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vinter 2.0

Hej helgen! Jag sitter på tåget till Stockholm där jag ska hänga ett gäng dagar och jobba, spa:a och prata på en konferens. Solen skiner

En utflykt till Genesön

Det är lördag. Jag har klänning på mig. Solen skiner och jag har varit ute och sprungit i skogen med Leia. Familjen är här, vi

67. Ida Warg

Ida Warg är en sprudlande multitasker! Hon driver en livsstilsblogg med fokus på hälsa, hon har en YouTube-kanal med 160.000 prenumeranter, hon instagrammar, och har dessutom podcasten Den Friska Wargen tillsammans med Viktor Frisk.Och …