Kära dagbok,

Idag är det måndag och jag har haft en tokmysig helg! Det har varit så soligt och fint men ändå krispig luft, precis sånt höstväder som jag gillar mest. Så det har bjudits på skogspromenader en masse och Leia är så himla duktig nu, går lös nästan hela tiden och lyssnar faktiskt på min inkallning. Det tog bara drygt fyra år men nu så är vi på banan! Hon märker väl att när hon lyssnar så får hon gå lös och det gillar hon ju. Konsekventanalytisk hund, bra där!

Jag hade planerat att sitta inne och jobba hela helgen men så kom mamma och Roger och vi har fixat på gården, klippt gräs och skördat en del av rotsakerna som är kvar i landet. Mamma plockade bort resterna av plantorna som frosten tog och jag rensade bort sommarblommor så nu är trädgården nästan vinterredo, det är bara lite morötter och kål kvar i landet som kan skördas en bit in på frostsäsongen.

På lördagskvällen fick vi rostade rotsaker från landet, köttfärsbiffar och tzatziki, ääälskar den typen av klassisk husmanskost, när ska jag bli en sådan där som gillar att laga mat?!

Roger hjälpte mig också att flytta in en massa prylar från lastbilsskåpet som har stått på gården, där det mesta av mitt bohag har bott. Nu när det bli kallt (under nollan många nätter) måste jag plocka in allt som kan bli fuktskadat, alla textilier och papper till exempel. Så det roade vi oss med i söndags! Skönt att få det gjort, det är en sån där ångestgrej som har legat och grott alltför länge.

Sedan åkte jag till brorsan och tvättade (har ju ingen tvättmaskin här ute utan tvättar hos mamma eller brorsan) och tittade på säsongspremiären av Doctor Who med den första kvinnliga doktorn! Hon har helt klart potential även om jag inte är helt övertygad av den nya ”show runnern”. Men är ändå supertaggad på den nya säsongen!

Efter en fantastiskt vacker helg är det idag riktigt höstruskigt ute, det regnar och blåser. Jag tror att det är idag alla löven faller från träden. Mysigt absolut, men jag har väldigt låg energi denna måndag och är inte alls på bra humör så hade behövt lite sol. Eller, äh, det hade nog inte spelat någon roll.

Vad gör du när du har en låg dag? Hur vänder man liksom?

Titta, vi har en gul gran på tomten! Den tappar tydligen alla barr också, olikt andra barrträd. Mamma berättade vad det heter men jag minns inte och kan heller inte googla mig till det? Vet du?

Det var min helg, kära dagbok. Hur var din?

7 svar

  1. Vill också veta vad det är för gran! En bit från där jag bor finns ett helt gäng och jag förundras alltid över hur de torkar och tappar alla barr på vintern 😆

  2. Svårt med sega dagar som man vill ska ta slut… jag gör sånt som jaget att jag mår bra av, t.ex. längre promenad i skogen med hunden, ta ett bad (ja, en av de mindr miljövänliga sakerna jag gör, men bra för välbefinnandet) såhär på hösten dricka en kopp te, tända ljus, läsa en bok, sätta på bra och peppande musik. Göra äppelchips, supergott och tar 5-6 timmar i ugnen, har lagt upp ”recept” på min blogg. Som sagt, supergott, enkelt och nyttigt! Hoppas tisdagen blev bättre 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Onsdagsstatus.

Det är mörkaste november och den första snön kom idag. Luna var överlycklig och sprang runt i cirklar. Jag har ganska nyligen avslutat min nionde

Mitt första politiska förtroendeuppdrag!

Idag ägde årets sista sammanträde för kommunfullmäktige rum i Övik. Det betydde också att idag var det dags för Den Stora Omröstningen. Omröstningen om Örnsköldsviks

En blygsam gästrumsmakeover

Välkommen in i gästrummet! Det här rummet ligger ovanför köket och har varit lite av ett ”ställ-all-skit-som-inte-får-plats-nånstans”-rummet sedan jag flyttade in i huset för 1,5