“Inte alla män” och Instagramgnäll

Fredagskvällar är tydligen kvällar att uppröra sig på. Det är kvällar då man har tid att kolla på läskiga thrillers (Captain Phillips får mina nerver att gå buh-nanas just nu) och förkovra sig i kommentarsfält – detta laglösa land för troll och kränkta män – och bli så upprörd att blodet kokar. Något jag väldigt sällan blir, och ännu mer sällan orkar engagera mig i. Men today is appearantly the day. Ikväll av hela två anledningar.

inteallaman

Fantastisk “Inte alla män”-nyckelring från Namnori.

Anledning ett.

Anna Mannheimer har skrivit en krönika om män. Jag citerar; “Vilka det är som ställer till mest skada i samhället och vad dom har för likheter. Och då blir tyvärr svaret – Det är män!” En manlig vän delar krönikan på Facebook tillsammans med många kloka insikter och direkt fylls kommentarsfältet med “schyssta snubbar som aldrig våldtagit” som gapar “inte alla män”. Och jag blir så trött att mitt huvud exploderar.

Om ni inte fattar vad jag pratar om, eller känner ett starkt behov av att lämna en kommentar som börjar med “inte alla män” eller “du kan inte dra alla över en kam” eller “om det handlade om invandrare skulle det bli ett jävla liv” – då uppmanar jag er först att läsa detta mycket insiktsfulla inlägg – skrivet av en MAN (Heja dig Niclas!). Samt att kamma dig och läsa på om feminism, patriarkatet och strukturer.


instagramads

Anledning två.

Folk som gnäller på reklamen på Instagram. Jag BLIR så trött.

Instagram rullade ut annonsering tidigare i veckan, något de jobbat på huuuur länge som helst för att de skulle bli en bra upplevelse för användaren. Och direkt börjar folk svära och gnälla och lämna intelligenta kommentarer i stil med “blääää för reklaaaaam”.

Först och främst. Instagram (eller numera Facebook som äger appen) har inte tjänat en spänn på FEM ÅR. Appen är helt gratis och har växt till en av världens största sociala nätverk med över 300 miljoner användare (siffror från December 2014).  Jag vet inte hur många anställda de har men när de såldes till Facebook 2012 hade de 13 anställda. Det är nog inte helt gratis att driva ett företag som Instagram. Det är alltså ett företag vi pratar om och inte någon slags social välgörenhet. Och de har gått FEM ÅR utan att tjäna pengar. Någon måste ju faktiskt putta in pengar för att företag ska gå runt.

Nu har de släppt en annonslösning som är en av de snyggaste jag har sett och folk har mage att gnälla? Ni har fått en helt magisk tjänst som har förändrat ert sociala liv och ni gapar om “jag har inte bett om detta i mitt flöde” och “bort med annonshelvetet”. Jag skulle vilja se er erbjuda er att istället betala för tjänsten. Eller helt enkelt se ert konto tas bort för att ni inte vill se annonserna. Då skulle det bli ett jädra liv va?

Hur sugna skulle ni vara på att jobba utan lön? Svårt att betala hyran med likes va?


Nu har jag rantat klart. Var god återgå till er fredag.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Verkligen svårt att betala hyran med likes. Det där med vikten att tänka hela varvet runt, X 2. (Blir tooookig på “men JAG då, ser ni inte att jag är värsta fina snubben!”)

    Härlig fredag ändå, jag var på närakuten med kiddo och du drog den här ranten på bra sätt!

  2. Ja fy, visst blir en ilsken och liksom matt. Ibland sitter jag med tummen på en kommentarstråd, jag vet att jag inte borde klicka eftersom jag bara kommer bli arg, men så klickar jag ändå…och blir arg..

    Och detta med reklam? Fattar inte att det kan vara så provocerande? Tänker på bloggar: Det enda. en som läsare behöver göra är att sitta på sin rumpa och ta emot gratis underhållning som någon ansträngt sej för att göra, men att den personen skulle få ett litet öre för det är plötsligt ohederligt?? Så sjukt konstigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bland myggen i Dalarnas skogar

Där i början av juni tog jag bilen och åkte iväg på äventyr. Målet var Dalarnas djupaste skogar i närheten av Rättvik. Där skulle jag

Vecka 5

Den senaste veckan har varit megarörig i mitt huvud. Samtidigt som lanseringen har gått som tåget och jag är helt överväldigad av den respons och

Angeliqa

Sedan jag förra veckan fick reda på att Angeliqa inte finns längre har jag befunnit mig som i ett vacuum. Det känns som att allt