Jag, en flummig estet?

Jag, en flummig estet?

IHM var inte för mig. Alldeles för pretentiöst och för många välkammade Östermalmspojkar. Så fort jag klev in i rummet och möttes av alla kostymtyper med portföljer så kände jag att jag var ute och cyklade. Prestationsångesten låg som en klump i magen hela mötet. När sedan ordet ekonomi nämndes en sisådär femti-elva gånger så var det spiken i kistan.

Jag vill gärna vara en sådan där välutbildad akademiker med en fin portfölj och en fin examenslapp att hänga på väggen. Men det är jag inte. Det är bara att inse. Jag är, som Mathias skulle uttrycka det, en flummig estet. Fast en ganska glammig estet. Men definitivt ingen akademiker.

Satte mig idag på infoteket och kollade upp lite andra utbildningar. Det finns väl litegrann här och där som låter intressant. Men engagemanget vill inte infinna sig. Glöden som borde finnas, som får mig att vilja åstadkomma någonting är bara inte där.

I'm slipping. Ångesten tar upp alldeles för stor del av mitt liv.

Jag har alldeles för många frågor just nu. Nästa vecka får jag förhoppningsvis några av de svar jag behöver för att kunna fatta några beslut och sluta springa runt i cirklar.

3 svar

  1. Här kryllar det av välkammade ekonomer och själv anser jag mig icke-akademisk och lite väl oengagerad ibland. Men det går, bara man inte fokuserar på andra utan på sig själv! Jag hade mycket emot mig för att börja läsa på universitetet men se, det funkar ändå. 😉

  2. men hallå där, köp blåbär! man behöver inte vara välkammad och ha portfölj för att vara akademiker! jag läser till socionom och räknas som akademiker trots en överdos av flummighet mellan varven… jag gick till och med hum på gymnasiet!:) men är du inte redo för plugg så; don’t even go there! hoppas du kommer på nått annat skoj att göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Glöggmingel på gräddhyllan

Jag får höra ganska ofta att folk tror att jag lever ett ganska spexigt liv. Flådigt sådär med glam och resor och mingel och tjofräs.

62. Evelina Forsell

Evelina Forsell gick stylistlinjen på gymnasiet. När det under tredje året var dags att göra ett projektarbete valde många av Evelinas klasskompisar att skapa ett portfolio, som de skulle kunna använda för att visa upp sin kreativa ådra för potentiella…

81. Hur blir du en influencer?

Så du vill bli influencer? Vad kul! Det är ju världens roligaste yrke (tycker jag) där du får blanda alla dina kompetenser och egenskaper. Att du dessutom får möjligheten och friheten att själv bestämma över din tid – det är bara en stor bonus!En sa…