Julen kom och gick – igen

Julen kom och gick – igen

Julafton har ännu en gång kommit och gått. Gröt, prinskorv och sylta har intagits och knäck och choklad har jag förtärt i stora mängder. Nu har jag en sån där härlig hinna på tänderna som uppstår när alltför mycket onyttigt har passerat truten under alltför kort tid. Mormor, morfar och morbror nickade till framför Kalle redan innan maten intagits och julklapparna delades ut under tjo, tjim och blixtrande kameror av varierande modernhetsgrad. Allt var precis som vanligt. Precis som det ska vara.

Julklappshögen min har blivit mindre med åren, och innehöll år i stort sett bara saker jag önskat mig. Om man bortser från de obegripliga tåstrumporna som kom i ett paket från mamma. De ser fruktansvärt roliga ut men är inte speciellt bekväma. Man måste väl bara vänja sig. Det är som med stringtrosor. Hur kul var det den första veckan? Vill man vara fin får man lida pin. Jag kan iaf skratta åt mina fötter nu, that's a first! Skojar bara mamma, de var jättefina! Faktiskt!

Vet vi vad jag fick mer?? *pillimariskt leende* Jo, LOVELY som jag har tjatat om i månader. Under ingen som helst pompa, ståt eller PR-jippo hade den gjort intåg på Kicks härom dagen, och jag dök över den näst sista flaskan som syster yster glatt betalade och slog in. Den är underbar! Subtil, kvinnlig och sofistikerad. ”A scent with social skills”, som SJP själv beskrivit den.

Jag fick även ”Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak”, den extremt gripande boken om Tsunamikatastrofen. Jag vet inte om jag vågar läsa den bland folk, jag läste prologen och tårarna tryckte på. Känns viktigt att läsa och förstå, och passande såhär till årsdagen.

Jag har snart stickat färdigt min första halsduk! 1:a punkten på 2006-listan, check! Mamma lärde mig, visserligen bara räta än så länge och jag ropar desperat på mamma varje gång jag räknar till 29 maskor istället för 28, men jag lär mig! C har redan beställt en egen halsduk, den ska vara blå-vit som den sanna Göteborgare han är. Den blir väl klar lagom till Allsvenskan börjar igen.

Nu ska jag sussa sött på min madrass på Syster Ysters golv och låta skinkan lägga sig till rätta i magen nånstans mellan chokladen, fudgen och knäcken. Undra hur många kilon svensken går upp i snitt under julen? En sån fråga man ställer men egentligen inte vill veta svaret på.

Hörde ni förresten hur Tone rimmade sig igenom hela väderleksrapporten på 4:ans 22-sändning? *tihi*

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Magasin Giveälvdal

Mitt första tidningsomslag!

När jag skrev mitt inlägg om 2021 härom dagen glömde jag ju en rätt stor grej som hände 2021. Mitt första tidningsomslag! TA-DA! Jag har

En jul i Övik

Hallå vänner!  Hur mår ni? Hur har er jul varit? Min har varit mysig och sockerchockig, som sig bör. Jag har nästan glömt bort bloggeriet

Vinter i oktober

Vi se det snöar! Igår blev det vinter här i Eldsmark! Från ingenstans var det helt plötsligt två decimeter snö och full vinter. Det snöade