Hur man vågar video – Instagram Stories för nybörjare!

Hur man vågar video – Instagram Stories för nybörjare!

Nybörjarguide till Instagram Stories

Om du vill ha den närmaste inblicken i min vardag så är det Instagram Stories du ska spana in (@lalinda). Där delar jag med mig från mitt liv i stort sett varje dag och det är där jag känner att jag kommer mina följare närmast i realtid. Följer du mig där? You are my people!

» Vill du veta hur IG Stories funkar rent tekniskt? Hoppa direkt till min guide här!

Instagram Stories är en guldgruva för dig som vill bygga relation till dina följare på enklaste och snabbast möjliga sätt – genom video. Dessutom är den tekniska tröskeln är så låg som den kan bli, det enda du behöver är din smartphone och Instagramappen.

Men video alltså? Det är ju läskigt. Samtidigt har du hört att video är bollen man ska vara på för att vara relevant i sociala medier. Men hur kommer man igång? Tekniken är en bit, men också – hur i hela friden ska jag våga visa upp mig själv på video?

Jag ger dig mina bästa tips som förhoppningsvis tar dig en bit på vägen!

1 – Video tar dig närmare din publik

Att se en person på video är så nära vi kan komma personen utan att vara i samma rum. En så tredimensionell bild vi kan få av en annan människa utan att faktiskt få den i 3D! Vi får inte bara se hur personen ser ut, vi får också höra dess röst och ta del av kroppsspråket.

Jämfört med en stillbild, ett blogginlägg eller till och med ett podcastavsnitt är detta en helt egen liga av relationsskapande innehåll. Så vill du accelerera din relation till din publik (och engagemanget du får från dem) så är det video du ska hålla på med.

2 – Det handlar inte om dig

Det viktigaste att komma ihåg när det gäller video är detta: det handlar inte om dig. Det handlar inte om att du ska vara piffad till tänderna och att ljuset ska vara rätt och allt ska vara perfekt. Att finnas där för din publik på video handlar inte om ditt ego. Det handlar om att dina följare och potentiella kunder ska lära känna dig på ett autentiskt sätt.

Försök att flytta fokus från ”åh vad dum jag låter” och ”gah, kolla min dubbelhaka!”  till ”hur kan detta hjälpa mig att hjälpa min publik och komma dem närmare?”.

3 – Good enough räcker!

Vad Instagram Stories i grunden handlar om är att visa upp vad som händer hos dig i realtid, prata med dina följare om vad du tänker på just nu och låta dem ta del av din vardag. Det handlar inte om avancerad videoproduktion, klippning och ljudläggning. Det enda du behöver är din smartphone och lite mod.

Så våga! För egentligen, vad har du att förlora? Se så, lägg upp dina första story redan idag och berätta lite om dig själv och vad du gör. Tagga gärna mig på @lalinda så får jag vara med på resan. Du kan det här!

Men hur funkar det rent tekniskt?

Har du aldrig använt Instagram Stories förut? I got you! Ladda ner min guide här nedan, den är gjord för dig som aldrig gjort en story förut och är HELT nybörjare. Kom igång idag – ladda ner guiden här nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Herrejösses, det är ett recept!

Älskar när man har vänner som hör av sig och ba ”Linda, är du på kontoret? Vill du ha mat?” Å man ba ”EH JA!”

Influencers of Sweden ETT ÅR!!

Och vilket är det har varit alltså. Vi kikar tillbaka lite på det tycker jag. Tack till Mimmi som hjälpte till att klippa ihop detta!

Sorgen över att nu är det slut

I år slår den hårt. Post-vacation-blues. Efter-semester-depressionen. Upplevelsebaksmällan. Sorgen över att nu är det slut. Jag har nu varit inlåst (mer eller mindre frivilligt på