Julklappar för välgörande ändamål.

Julklappar för välgörande ändamål.

9 av 10 svenskar vill hellre få en julklapp som går till välgörande ändamål i stället för ännu en chokladask. Med detta i ryggen har jag här, med lite hjälp av Charity Rating, listat några av de organisationer som ger möjlighet att ge bort en julgåva till bättre behövande. Varsågod för kanske mitt viktigaste blogginlägg i år.

Ge en gåva till någon som faktiskt behöver den.

UNICEF

Varje dag dör 19 000 barn av sådant som går att förhindra om man bara har tillräckliga resurser. Genom att handla våra fältprodukter hjälper du barn över hela världen att överleva och utvecklas.

I UNICEF's gåvoshop kan du köpa allt från vätskeersättning och vaccinpaket till sagoböcker, skolpaket och för den riktigt givmilde, en jeep. Du får gåvobevis hem i brevlådan att ge bort i julklapp. Här kan du även se hur dina pengar används.


RÄDDA BARNEN

Här kämpar vi för barns rättigheter och för att hjälpa de miljontals barn som lever i utsatta situationer. Tillsammans kan vi ge årets jul mer mening genom att se till att fler barn får en bättre framtid.

Hos Rädda Barnen kan både företag och privatpersoner köpa gåvobevis för bland annat rent vatten-kit, skoluniformer och matpaket.


FRIENDS

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. De utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Deras vision är ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.

Ett litet ord som gör stor skillnad. Det är tanken bakom Friends kollektion med kläder och produkter prydda med ett rött ”Hej” som symboliserar vänskap och gemenskap.


ACTIONAID

Vill du göra något för att utrota fattigdom? Här kan du bidra till att bekämpa fattigdom och stärka kvinnors rättigheter genom att ge bort en ovanlig och omtänksam present.

Getter, åsnor och kycklingar. Eller varför inte en barnmorska? Här får man dessutom en liten åsneklippdocka som gåvobevis. En sådan fick jag av Jessica förra julen. Himla piffigt.


KVINNA TILL KVINNA

Ge en julklapp som glädjer mottagaren och samtidigt stärker kvinnor i krig och konflikter.

Snippasmycket. Älsk på namnet. Alternativt SMS-julhälsningar, t-shirts eller julklappar med rim. Allt för kvinnors plats och rättigheter i världen.


LÄKARE UTAN GRÄNSER

Förändra en livshistoria. Ge bort ett lyckligt slut. Varje dag möter vi på Läkare Utan Gränser nya livsöden. Många har vi möjlighet att påverka, tack vare att människor som du bidrar till vårt arbete. Ge dig dina nära och kära den finaste julklapp man kan få. Ett lyckligt slut.

Hos Läkare Utan Gränser kan du läsa olika livshistorier och välja en eller flera som du vill ge ett lyckligt slut. När du bestämt dig kan du antingen printa ett gåvobevis eller få en tryckt minibok hemskickad. Så himla fint. En av mina favoriter.


PLAN

Miljontals flickor och pojkar i världen får inte gå klart skolan. Detta är inte bara orättvist utan också bortkastad potential. Att stödja barns utbildning är en av de bästa investeringarna vi kan göra i kampen mot fattigdom!

Årets julklappar hos Plan går till att stödja barns rätt till utbildning i fattiga länder. På önskelistan finns bland annat skolmaterial, skolstipendium och insatser för att stoppa barnäktenskap. Förändra världen – utbilda varje flicka!


WWF

Julhelgerna är rena julafton för tjuvjägarna. Noshörningar och elefanter skyddas av parkvakter, men under julhelgen vill många av dem vara hemma hos sina familjer. Detta vet tjuvjägarna som passar på att skjuta djuren för deras betar och horn.

Under julhelgerna då många parkvakter är lediga ökar jakten på noshörning och elefant. Årets julgåva ger möjligheten att tillsätta fler parkvakter och stoppa juljakten. Det finns också möjlighet att ge bort ett fadderskap till exempelvis en panda, en tiger eller en gorilla.


UNG CANCER

Ung Cancer är en ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade, 16-30 år.
 Det har tidigare saknats en organisation som stöttar dem genom besked, sjukdom, vård och i sitt fortsatta liv. Vi identifierade ett stort behov av mötesplatser, information och debatt som driver unga vuxna cancerdrabbades frågor. Därför grundades Ung Cancer.

Hos Ung Cancer kan du köpa hoodies, armband, julkort och tygpåsar, allt för att stötta denna fina organisation.

6 svar

  1. Och i IMs, Individuell Människohjälps: http://www.glädjeshoppen.se kan du köpa lycka för pengar! Där finns bl.a. getter, toaletter, skolavgifter som sprider glädje i jul! Julklappar som hjälper utsatta människor att hjälpa sig själva!
    Bästa sista minuten klappen, digitala gåvokort du kan printa själv eller maila på en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Mitt ord för 2022

”För att bli något du aldrig varit måste du göra något du aldrig gjort.” Inspirerad av Sara Rönne som i flera år nu haft ett

En stormig september

September kan möjligtvis vara den bästa månaden på året. Det är inte för varmt, det är inte för kallt. Man kan fortfarande sitta på en

Fler hål i örat!

Jag tog inte mina första hål i öronen förrän jag var över 20 år gammal. 21 tror jag till och med att jag var. Jag

På en brygga

Efter att ha suttit i uterummet i Kvaved och skrivit och skrivit och skrivit på boken tills fingrarna blödde vaknade jag en morgon och kände