Linnea Henriksson på Fasching.

I måndags tog jag Sara under armen och kämpade mig igenom snömodden till Stockholms jazzhimmel – Fasching. Jag har bara varit där en gång tidigare och då lyssnade jag inte ens på jazz utan en konsert med Susanne Sundfør som spelar elektropop.

Denna afton var det jazz som stod på menyn, och inte med vilken sångerska som helst. Linnea Henriksson skulle inta scenen och gå tillbaka till sina rötter. Jag såg henne på Gröna Lund i somras och tyckte att hon var ett sådant lyckopiller att jag inte kunde missa denna utmärkta kombination.

Lite så här såg det ut.

Fasching

Fasching ligger granne med casinot på Kungsgatan i centrala Stockholm. Man kan ju dock tycka att sånt här ställe skulle passat bättre på Söder.

Fasching

Stället är ganska litet och mysigt med scenen i mitten av lokalen. Det andas New York och känns väldigt avslappnat och inbjudande.

Sara

Mitt sällskap, Sara. Hon hade aldrig varit där förut men blev såld.

Jultallrik

Jag åt julskinka och drack Malbec. Skinkan var sådär perfekt och peppade på julkänslan lite.

Linnea Henriksson

Linnea glittrade och sprakade på scenen. Och vilken röst sedan! Helt fantastiskt.

Linnea Henriksson

Kvällens favoritlåtar var Moon River och I can't give you anything but love i sköna tolkningar. Och jag står fast vid att det finns få saker som är sexigare än en man bakom en ståbas.

Pianist

Den här killen var helt sjukt grym på både piano och trummar. Plus finaste håret.

Jam

När konserten var slut tog Jam vid, en måndagstradition. Detta går ut på att i stort sett vem som helst får ställa sig på scenen och riva av en låt. Det som är spännande är att musikerna aldrig har spelat med varandra förut. Väldigt spännande och imponerande.

Jam

Och så fick jag en dos trombon och munspel med. Satt där i nästan fem timmar och bara var förtrollad. Bästa kvällen på länge.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

3 svar

  1. Jag tror att snubben med håret är Linneas kille. Så såg han iaf ut när han satt i publiken då hon var med i Idol. Verkar som ett trevligt ställe, har alltid velat gå på jazzklubb så tack för tipset! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Årets första rabarberpaj – med en twist!

Finns det något som skriker “nu är sommaren här” mer än att årets första skörd av rabarber?  (Förmodligen jättemånga saker men håll med nu bara

Vlogg: Midsommar 2018

Du har ju redan sett en massa bilder från min midsommar i Friluftsbyn och nu kommer vloggen! Det är blomplockning, kransbindningskurs och en hambo i

Ett veckoschema kommer lastat!

Gomorron och hej vecka nio! Kan ni fatta att februari alldeles strax är slut?! Jag är helt i chock, jag skriver fortfarande 2017 överallt liksom?!