Mål 2016; enteprenören, bloggen och #livet

This is how we do 2016 - with burning passion! Happy New Year to you all, my lovelies! ✨

Förra veckan sammanfattade jag 2015 och hur det gick med målen jag satte vid ungefär samma tid förra året. Allt klaffade så klart inte men jag är ändå rätt nöjd måste jag säga! Och på Better Bloggers har det varit fokus på att lära sig av året som gått och att sätta smart:a mål för 2016. Det är ju det där med skomakarens barn, för självklart är jag själv sist på bollen! Men här kommer de i alla fall – mina mål för 2016!

Mål för entreprenören 2016

 1. Börja tjäna pengar i Better Bloggers. I veckan lanserar jag Better Bloggers första webbkurs och snart kommer Better Match, den här våren kommer bli så spännande!
 2. Få investering till Better Bloggers. Jag vill utöka teamet med minst en person och fortsätta utveckla Better Match och för det behövs pengar så i vår kommer jag aktivt börja söka investerare till Better Bloggers.
 3. BBCON – min bloggkonferens om bloggande – ska bli av. Jag blev brutalt nedslagen av att BBCON inte funkade förra våren men nu har jag tänkt om, bytt fokus och i år ska det banne mig bli av. Vill ditt företag vara med? Maila mig på linda@betterbloggers.se!
 4. 1500 medlemmar innan årets slut. Vi passerade precis 700 medlemmar så det känns inte omöjligt!
 5. Att jag ska fortsätta känna den här glädjen och peppen som jag gör inför Better Bloggers! Inte så mätbart kanske men väldigt viktigt för mig att jag älskar det jag gör och att Better Bloggers medlemmar känner samma pepp!

Mål för bloggen 2016

Nu tänker jag gå emot allt som jag själv lär ut och inte sätta några mål för bloggen i år. Något jag kom fram till när jag såg över mina mål för 2015 var att min blogg inte ska vara en business, den är en hobby och den kommer att få stanna på den nivån. Den är en del av mitt brand men det är inte dess primära uppgift. Om jag ville skulle jag kunna få bloggen att växa för jag har verktygen men jag tänker inte prioritera det. Better Bloggers är mitt prio och det är där min energi och mitt engagemang ska ligga, därför får bloggen ta ett steg tillbaka och ”bara” vara en hobby.

Det enda målet jag har för den 2016 är att jag ska fortsätta tycka det är roligt att blogga på samma sätt som jag gjort hittills. Det jag brukar säga är att, oavsett vad du väljer, gör ett medvetet val. Och nu har jag gjort det.

Mål för #Livet 2016

 1. Göra yoga och meditation till en vana. Denna stod högst upp förra året med. Jag tänker att hjärntvättar jag mig själv tillräckligt mycket så kommer det gå in och jag kommer komma ihåg det?
 2. Hälsa på mina vänner i Göteborg. Denna får stå kvar med, en tripp till Götet per år borde väl gå att få till?
 3. Bemästra detta skidåkande! Ja, jag svär när jag gör det pga mina fötter är ett härke, men det ska gå! Jag ska ha min swish-swish-romans!
 4. #52FilmsByWomen. Se en film i veckan regisserad av en kvinna, häng med på hashtaggen! 
 5. Vara snäll mot mig själv. Ett återkommande mål, något som är så viktigt att komma ihåg, speciellt som en person som lever med ångest. Själen är viktigast.
 6. Resa. Det blir förmodligen inte långt eller under våren, men jag vill se något nytt i år. Det kan vara Värmland, det spelar ingen roll, men jag vill ha nya intryck.
 7. Älska mer. Förra året avslutades med en käftsmäll från livet då en vän fick en cancerbesked. Därför vill jag skratta med och krama mina vänner så ofta jag bara kan. Uppskatta människorna i mitt liv och #livet själv.

Vad är dina mål för 2016? Lämna en länk i kommentarerna!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

10 svar

 1. Vilka toppenmål! Jag hoppas verkligen att BBcon blir av! Hade varit så kul att träffa alla:) punkten att vars snäll mot mig själv har jag med också, något så självklart som är så svårt!
  Kram på dej!!

 2. Jag körde på så tufft med mig själv, företag och blogg förra året att jag detta året kommer att ge mig lite lösare tyglar (säger jag nu i alla fall, hihi). Men jag vill att det ska vara mer lustfyllt detta året, leva på njutning i stället för att sträva efter högt uppsatta mål 🙂

 3. Jag blir alltid lite glad när jag läser sådana här reflekterande inlägg. Gillar det bara:) För min del är fokus på att varva ner samtidigt som jag lägger kvalitet på min blogg, skriva bättre texter och fokuserar på min hund som jag vill tävla med. Har jobbat alldeles för mycket de senaste fem åren som resulterade i utmattning men hjärnan behöver vara kreativ annars blir jag sjukt frustrerad och mår dåligt. Så utmaningen i år är att fortsätta göra det jag älskar men våga vila ordentligt utan att stressa upp mig över att jag missar saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Gravid vecka för vecka

Gravid vecka för vecka – Avsnitt 2

Glad fredag! Idag släpps mitt andra avsnitt i Gravid Vecka för Vecka och i det här avsnittet berättar jag om hur jag kom fram till

Snö i Eldsmark

Första snön

Inatt kom den första snön till Eldsmark. När jag tittade ut tidigt, tidigt imorse låg snön vit över åkern utanför och de gulnade träden hade

Hej vågkluck! Jag har saknat dig!

Bara för en vecka sedan gick det inte att gå här för snön var fortfarande så djup. Nu är den nästan borta. Så i förmiddags