Min helg: solkatter, husfix och kristaller

Häng med på min helg (förra helgen) från fredag morgon till söndag kväll. Nu kör vi!

Foto 2021-01-29 08 41 38

Åhhhh helgmornar alltså (ja, jag räknar fredag som helg). Med sol som strömmar in genom fönstret och en katt på magen. Leia hoppar oftast ner på en gång när jag vaknar (eftersom hon förmodligen varit vaken i timmar) medan Sixten är en riktig sjusovare. Jag är mer på Sixtens lag.

Foto 2021-01-29 13 05 55

Det är SÅ underbart att solen börjar smyga in i mitt hus igen. Den har inte varit här inomhus sen oktober typ. Nackdelen med detta är att man nu ser all skit på fönstren och den lockar fram dammråttorna ur sina gömmor.

Foto 2021-01-29 15 15 08

Jag fick sällskap på mitt hemmakontor och nu har jag köpt mig en ny (fast begagnad) laptop och uppgraderat från 11″ till 15″ så att sitta vid köksbordet och jobba är numera relativt behagligt! Speciellt med sällskap.

Här hade jag ett möte med Jackie och hon var väldigt exalterad (eller upprörd) över något, jag minns inte riktigt vad.

Foto 2021-01-29 17 56 48

Sedan blev det mörkt ute så då flyttade vi undan datorerna och lagade mat (mest Jonas, jag hackade potatis och airfryade broccoli). Köttfärsbiffar med fetaost inlindade i bacon och gleeejsade med BBQ-sås. Omnonom.

Foto 2021-01-29 16 08 44

Exakt här spenderar Sixten sin mesta tid just nu. Varmvatten går genom den delen av gamla vedspisen eftersom man eldade där förut för att värma vattensystemet för elementen. Således är den varm hela tiden och mycket mysig att sova på.

Om jag har katthår i all mat? Säkert.

210131

På lördagen kom mamma och hälsade på för att jag skulle få tummen ur med en massa husfix. Det är mitt bästa tips för att få saker gjort – bjud hem en person för “accountability”. Alltså som ser till att du får tummen ur. Och bjud personen på mat.

Således bytte jag vattenfilter i källaren, rensade avloppen i badrummet, gjorde grundarbete inför målning på dörrarna på vitrinskåpet och satte upp knopplister och hyllor i hallen. Det var många kryss på den to-do-listan kan jag säga!

Samt – pannlampa! Så bra grej när takbelysningen inte räcker för detaljarbete. 👌🏻

210131

TA-DA! Att halva hallen fortfarande inte är målad efter förra årets “nu ska jag renovera hallen”-ryck behöver vi inte fokusera på.

På söndagen hade jag en take over på Oh La Moons Instagram story, något som verkligen gjorde att min söndag blev sådär mjuk och inkännande. Lyssnade på meditationsmusik typ hela dagen.

Och så fick jag feeling och städade skrivbordet! Jag skulle visa vilka kristaller jag hade där och det såg ut som skit så då fixade jag det. Efteråt hade jag problem med alla externa hårddiskar och skyller på Mercury Retrograde.

210131

Att vira in sig i en varm handduk direkt från torktumlaren när man är frusen en söndagskväll. Varsågod för life hack.

210131

Hejdå fullmånen och hejdå helgen!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

36 timmar i Stockholm

Förra veckan satte jag mig på tåget mot Stockholm för första gången sedan jag flyttade till Övik. Det kändes lite underligt, speciellt i och med

Snö i Eldsmark

Första snön

Inatt kom den första snön till Eldsmark. När jag tittade ut tidigt, tidigt imorse låg snön vit över åkern utanför och de gulnade träden hade