Några meningar om regnet.

De bästa orden är de som skrivs när huvudet snurrar fritt. Inte av ångest eller smärta utan fritt i ett tomrum som inte har ett namn.

Jag passerar förbi din port och en kyrkklocka slår. Klämtar för slutet av en era. Slutet av oss. En hemlös kvinna packar ihop sina få ägodelar i en svart sopsäck, gör sitt bästa för skyla dem från regnet.

Samma regn gör fläckar på min telefons skärm där jag går mot nattbussen. De blir små fläckar av regnbågar mot den gula anteckningsappen.

Ljudet av mina klackar mot asfalten börjar särskilja sig från de andras som ekar bort. De som stressar och lunkar hemåt efter ännu en dag av ekorrhjul, tristess eller passion. Jag undrar hur jag själv kommer arkivera den här dagen imorgon.

De brandgula höstlöven lyser upp gångvägen åt mig. Snart är de ersatta av snö. Ännu en årstid mellan oss. Jag andas ut öl och tobak. Den där enda cigaretten kommer förfölja mig till imorgon.

Vägskälet börjar torna upp sig framför mig.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Midsommarvlog 2019

Vlog: Midsommar på Ulvön

Här kommer även min vlog från midsommarhelgen, hoppas du tycker om den! Glöm inte att gå in och prenumerera på min YouTube-kanal om du inte

Välkommen Luna!

Nu är det nästan en vecka sedan hon kom in i mitt liv. Lilla Luna. Fluffig och yvig och mild och så mycket kärlek. Jag

När allt bara är.

Det kom lite mer snö igen. Men nu tror jag att vi kanske ändå hamnat i “mud season”. Jag har haft sådan fruktansvärd ångest de

Vintern kom till Sthlm

Vilken lycka! Ni som följer mig på Instagram stories såg kanske hur jag lycklig som ett litet barn nynnade “vi se det snöar” när jag