New York – Del 5

Nu har jag varit hemma i 1,5 vecka och har hunnit komma igen med livet och lite strul som det kastat på mig på sistone. Och med det så är det dags att fortsätta bildregnet från New York!

New York City
New York City
New York City

Det blev helg i New York och jag och Sara åkte upp till Upper West Side för att äta frukost. Vi hamnade på Café Lalo (jag var även där 2010, så här såg det ut då), ett litet franskt hörn av New York där jag åt våfflor och drack mimosas.

Om ni tycker att ni känner igen det lite så var det här stället med i klassikern ”You've got mail” med Meg Ryan och Tom Hanks. Detta är de fortfarande så stolta över att de har bilder från filmen upphängda vid entrén.

New York City
New York City
New York City
New York City
New York City
New York City
New York City

Sedan vandrade vi mot – och igenom Central Park. Eftersom Global Citizen-festivalen pågick samma dag så var det galet mycket folk vid entrén till parken och vi gick fel och hamnade på den här vägen som går rakt genom parken och det finns ingenstans att gå in i parken. Det är lite som en motorväg, helt omöjligt att komma av! Så vi gick alltså rakt igenom parken och in på den östra sidan istället. Men då fick Sara i alla fall se The Met!

Vi tog oss till The Boat House och satte oss på ett litet berg med en kaffe och tittade ut över sjön och de små ekorna som folk guppade omkring i. Samtidigt som Sara berättar om gången hennes pappa lyckades välta en eka och jag skrattar och undrar ”HUR välter man en eka, den är ju platt!” så hör vi ett skrik och två personer har precis VÄLT EN EKA och ligger och plaskar i vattnet. I väldigt amerikanskt fashion kommer folk springande till undsättning, ägaren av restaurangen kommer kutande i kostym och det är fullt räddningspådrag. Typ 10 minuter efter att dessa två personer kommit ur vattnet, till synes oskadda, dyker följande konvoj upp: TRE ambulanser, FEM brandbilar och TVÅ polisbilar. Man kunde ju trott att hela båtbuset höll på brinna ner. Så fantastiskt amerikanskt.

New York City

New York City

När dramat hade lagt sig gick vi vidare och hamnade vid Bethesda-fontänen. I ”tunneln” där vid terassen stod de här två fantastiska personerna och framförde sin egenskrivna opera. Hennes röst var verkligen HELT vidunderligt vackert. Här kan ni lyssna på operan!

New York City
New York City

New York City

Vi hittade en stor sten där vi lade oss och tittade på molnen ett tag och sedan började Coldplay spela på Global Citizen. Att stå på en sten i Central Park och dansa till Coldplay LIVE är ett litet fint minne att ta med sig i livet.

New York City

Lördag i september betyder brudpar överallt som ska fotograferas.

New York City

Ni som är lika besatta av Doctor Who som jag känner säkert igen den här vyn från ”Angels Take Manhattan”. Insert lipsmiley.

New York City
New York City
New York City

Sedan hade dagen blivit jättelång så vi svängde förbi Magnolia Bakery och Shake Shack och köpte med oss godsaker innan vi parkerade på hotellrummet för kvällen med Doctor Who på BBC America. Enda kvällen vi inte gick ut i New York blev alltså lördagskvällen. Winning ändå.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

2020’s snyggaste badkläder i stora storlekar!

Precis hemkommen efter ett härligt bad i sjön här i krokarna och kommer på att jag ju inte bjussat på en badklädesinlägg i år! I vanliga fall brukar det komma lite senare men efter senaste veckans värmebölja så känner jag att – nu kör vi va?

September

När jag skriver det här inlägget är det den 18 oktober och den första snön virvlar utanför fönstret. Igår grävde vi upp dahliorna och städade

Vad ska annonsmärkas och hur gör man?

Härom veckan kom en ny vägledning från Konsumentverket gällande marknadsföring i sociala medier. Egentligen riktar den sig främst till influencers (var man nu drar gränsen