Nu börjar det bli på riktigt

2018-07-04 19.47.00

Imorgon är det exakt två månader sedan flyttlasset gick från Stockholm hem till Övik. Första veckan i augusti har snart gått, det blåser storm utanför och termometern visar runt 19 grader. Jag eldar i vedspisen och känner hösten krypa på.

Det är väl nu det börjar bli på riktigt, den här flytten. Sommaren har ju varit enkel, den har jag ändå spenderat majoriteten av här i Kvaved de senaste 2-3 åren. Men nu när det blir svalare och mörkare och man inte kan vara ute och bada hela dagarna, det är då det kommer visa sig om den här drömmen är så drömmig som jag tänkt mig.

2018-07-23 20.23.25

Men det är ju inte för värmen, för badet eller för ljuset jag vill bo här (även om ljuset är himla trevligt). Det är för lugnet, för tystnaden och för ett enklare liv. För utsikten över bergen och solnedgångarna som tar andan ur en. Ett liv där de små sakerna är så otroligt givande.

Att gå på en skogspromenad till sjön med Leia. Att plocka hallon i skogen, rensa och lägga på filen. Att skörda spenat i massor. Att spela badminton på gräsmattan. Att göra saft. Att vattna. Och att sitta och bara lyssna på eldens knäppande medan jag bloggar.

PSX_20180724_220408

PSX_20180727_185445

2018-07-23 21.16.40-2

Jag vet, det låter så äckligt idylliskt och jag kommer garanterat gnälla över ensamhet och kyla senare i höst. Men jag är hemma.

PSX_20180729_155149

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

18 svar

 1. helt off topic för budskapet i ditt inlägg MEN tänk ändå att vi nu tycker att 19 grader kräver ELD I KAMINEN. det är ju vanlig hederlig svensk sommarvärme vi annars skrattar oss lyckliga över. haha. men jag håller med. jag eldade också igår. fast vi har iof typ 13 grader… puss!

 2. Så spännande att följa din flytt! Jag flyttade själv från Stockholm för ett år sedan av liknande anledningar dom du. Mår fantastiskt bra av det beslutet och nya miljön. Känns som ett helt annat liv. Saknar vännerna och spontaniteten att kunna ses lite oplanerat.

  1. Åh va kul att höra! Jag är SÅ nöjd med mitt beslut men som sagt, återkom i november och se hur jag mår då. 😛 Dock tycker jag det är lättare att vara spontan här än i stan men det har nog med tillgång till bil att göra.

 3. Ska bli otroligt spännande att fortsätta läsa om det nya livet. Man blir inspirerad verkligen! Kanske inte att flytta till just Övik dårå, men till att ändra villkoren för ens vardag liksom. Jag vet att jag behöver BÅDE egentid och socialt umgånge, och ibland känns det svårt att kombinera, oavsett om man bor i storstad eller på landsbygd.

  1. Tack Fredrik, så kul att du hänger med! 🙂 Balansen är ju the golden ticket och det är så klart svårt oavsett var man är men att maxa möjligheterna till balans kan man ju i alla fall sträva mot. 🙂

  1. Absolut att det är bekvämt men landet är också bekvämt när man har bil! Det är väl det där skottandet som kan bli struligt. Vi får väl se! 🙂

 4. בּס’ד

  Hej Linda!

  Det låter mysigt och fridfullt att rensa bort allt det som stressar och pressar oss och istället fokusera på det som är viktigast här i livet, sig själv och de relationer som ger en kraft och harmoni. Tack för att du inspirerar mig att följa mina drömmar!

  Vänligen,
  Nadja Oeberg

 5. Idag, på min första dag tillbaka på jobbet, ville jag på riktigt gråta över stan. Folk och bilar och trängsel och sena tåg och ljud och… Jag menar, det är klart att det finns många fördelar med en storstad, men jävlar alltså vad jag skulle ge för ett lugnare liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vloggvecka Dag 1: Isbad och mammografi!

Mitt livs första vloggvecka börjar idag! Denna måndag fick också lite sällskap av söndagen eftersom jag igår var ute och isbadade! Det är ju GULD-content

Sluta gnäll på influencerreklamen!

Igår poddade jag med YouTubern Felicia Aveklew (tyvärr strulade tekniken något kopiöst så vi måste spela in en gång till) och vi kom in på

Klappa hästmule på lunchen

Det är äntligen februari och årets längsta månad är förbi. Herregud så lång januari var i år. Mörk och isig och en massa ledsna dagar.