Oktober i en liten ask

Oktober i en liten ask

Hej nu hoppar vi in i tidsmaskinen och åker tillbaka till oktober en sväng.

I oktober kom mörkret på riktigt och med det – det första norrskenet. Emma var och hälsade på mig när norrskenet gjorde sitt mest spektakulära besök hittills, det dansade och sprakade över hela himlen och både jag och Emma tjöt som små barn. Inget gör en så lycklig som ett rejält norrsken.

Sedan sin lilla episod i juli mår Leia mycket bättre. Hon är fortfarande lite ”sned” och jag får bära henne nedför trappan från övervåningen för hon vågar inte gå själv men annars är hon helt okej. Hon blev bara gammal väldigt snabbt.

Det här kan för övrigt vara en av mina favoritbilder på vovvarna. Väldigt talande för deras personligheter. Leia är lugn, lite inkännande och håller sig på sin kant, medan Luna älskar ALLA och vill vara i centrum hela tiden. Älskade jyckar.

Den här soliga tisdagen tog jag med Emma för att träffa min familj och satte henne i arbete hos mormor. Haha! Det är fint när man har vänner som inte är rädda för att hugga i. Det skulle klippas häck och Emma hjälpte gladeligen till att kratta. Jag hängde mest med häcksaxen, power tools är ju kul!

Torsdag den 6:e oktober skickade jag in min vårdbegäran till Smart Psykiatri för en ADHD-utredning. Vilken jävla resa det har varit. Och Fia har varit med mig varje steg på vägen. Hjälpt mig fylla i alla dokument och pratat mig igenom ångesten och gråten. Utan henne hade det aldrig blivit av. 🧡

Här på landet började allt förberedas för att gå i ide. Bonden plöjde åkern och hönsen pickade i sig det sista av gräsmattan. Brysselkålen fick dock en stund till på sig att växa på sig. Kålen blir ju som bäst efter att den fått ett par kyssar av frosten.

I skogen fanns massor av svamp! Jag och syrran gick en sväng (och Lily följde med, hela vägen dit OCH hem) och sen fick mamma rensa. Haha!

Full svamphink och solnedgång – nöjd får man ju vara då! Speciellt när man lagt vantarna på den här fantastiska fleecen som Astrid Wild och Joanna Swica tagit fram tillsammans. Har på riktigt bott i den sedan oktober.

Och sen hände nått knäppt. Vi gick ut! På krogen!! Men först drack vi bubbel hos Jenny, jag, Linda, Jenny och Carin!

The occasion? Årets FENOMEN Hooja spelade på O'Learys. Det går väl inte att beskriva dem som något annat än ett fenomen? De var helt klart bland mina mest spelade på Spotify i år. Vansinnigt mycket folk och inte direkt i min ålder. Hehe. Jag stod längst bak och diggade, får panik av trängsel.

Kattungarna växte så det knakade och deras bästa gren (höhö) var att klättra i träd. Och ja, matten fick lite hjärtsnörp ibland när de drog iväg lite väl högt upp. Men hittills har de alltid tagit sig ner igen utan några olyckor!

Vi firade maktskiftet med tårta med Centerpartiet och gick igenom eftervalsanalysen. Partiet backade ju i stora delar av landet – så även här MEN med bara en liten mikroprocent. Från 19,3% till 19,05%. Jämfört med riksdagsvalet 6,71% (där vi backade 1,9%) är det ju dock riktigt riktigt bra.

Min säng har blivit mer och mer trångbodd de senaste åren. Nu får jag knappt plats där själv. Men då kan man ju hänga med andra på digital AW som också har en massa djur. Fint tycker jag!

Alltså, Signes (Jackies dotter) blick, priceless.

En måndag var jag på en workshop med Bygdsam i Husum där vi pratade om hur vi tillsammans kunde utveckla bygden och det var förslag på allt från att förlänga Höga Kusten-leden till att fixa ett vinterbad till, min personliga favorit (min egna idé) att fixa en lista på behov för inflyttande företagare så de ser vad det behövs olika verksamheter och kan set up shop.

Vi får se vad det blir av detta men engagemanget i bygden värmer i själen! Och även den driftiga styrelsen i Grundsunda Framtidsgrupp!

Vad hände mer i oktober då? Jag tränade vidare med Emelie varje fredag. Den PT-timmen är fan helig alltså. Och nu när hon ska ha en massa bebisar (två) så kommer det tyvärr ta en paus.

Jag var på en superhärlig AW med Husman Hagberg som ställde till med kalas till förmån för bröstcancerfonden och lottade ut saker från lokala kreatörer. Bland annat en lampa som Jennie hade gjort! Den vann Johannes och han var ungefär så glad som han ser ut på bilden.

Jag insåg att det inte är så himla svårt att göra köttgryta så gav mig på Boeuf bourguignon mer än en gång. SÅ gott och inte helt svårt?! Vilmer tyckte det var gott i alla fall.

”Min” snickare kom förbi för ett nytt projekt – en altandörr! Alltså det här är en av de bättre idéerna jag haft i mitt liv. En altandörr i kombination med en kamin. Kommer bo här i vinter. Bor redan här.

Samt – HUR gulligt att Andreas antecknar på träbitar? Glöm postitlappar, det HÄR är hipster. 😅

Utsikt (om än över bröte men jaja), eld och morfars vedkorg. Älsk. Och hundarna älskar det! Nu kan de äntligen titta ut.

Och så skördade jag det sista i trädgården innan november och snön kom.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Mitt andningshål

Det har varit en konstig vecka då alla känslor har snurrat runt i kroppen. Sorg, ilska, tacksamhet och en massa kärlek för dem runt mig.

Vår i trädgården

Glad påsktorsdag!  Hörrni jag är frisk! Prisa gud! Inte nötkärnefrisk, jag har fortfarande en riktigt irriterande hosta men ingen feber och inget snorande, det är

Webinar i Influencer Marketing

Varför ska du jobba med influencers?

Reklam Nu kommer första steget i planen för mitt företags framtid – mitt första webinar! Jag har hållit den här föreläsningen över hela Sverige och

OffCoff

En kväll med Bygdsam på OffCoff

En kväll på OffCoff (mitt co-workingspacekontor!) med en sisådär 30 glada landsbygsföretagare föreläsandes om hur man vässar sina sociala medier? Jomen tack, jag har haft