Om att dricka bubbel och lägga golv i vardagsrummet

Om att dricka bubbel och lägga golv i vardagsrummet

I lördags kom min bästa Jenny på besök! Helgens projekt var nämligen att få golv lagt i vardagsrummet och jag skulle få hjälp med projektet av denna fina person. Peppen var hög!

Först rev vi bort plastmattan som låg i vardagsrummet. Den var trasig och ojämn så vi tog bort den istället för att lägga ovanpå den. Och så kikade vi lite under tretexen som låg under plastmattan och sa hejdå till det ljuvliga trägolvet som låg där under.

Jag hade egentligen velat ta fram trägolvet men då hade jag knappt haft någon isolering mot krypgrunden så jag valde att lägga nytt ovanpå istället. Men det svider lite i hjärtat.

Vidrigt ful plastmatta (vitprickig efter takmålandet), tretex och lumppapp.

Och sedan var det dags för att lägga det nya trägolvet som skulle vara ”extra superenkelt” att lägga. Och efter fyra rader och ett par vändor med tutorials på YouTube så fick vi in knixen!

Golvet heter ”Läckö” och kommer från Colorama om nån undrar.

Vi kämpade på till runt midnatt och dansade till Taylor Swift och drack bubbel medan vi la golvet. Den bästa golvläggningsfesten om jag får säga det själv!

Sedan gick vi och la oss och laddade för söndagen.

För då var det på't igen! Efter en lång frukost och promenad med Leia körde vi vidare med andra halvan av rummet. Flyttade över sofforna till den ”nya sidan” och rev bort resten av plastmattan.

Leia ville hemskt gärna vara med och hjälpa till! Jag tror det blev så fint runt elementrören tack vare hennes hjälp. Jenny håller säkert med.

Innan vi la sista varven skrev vi in oss själva i husets historia på lumppappen. Så om husets framtida ägare inte läser min blogg så finns även denna klenod.

Så åkte Jenny hem och jag började hänga upp renoveringstapet. Men tydligen var jag lite mosig i hjärnan för jag kunde tydligen inte mäta vilket resulterade i en lite för kort våd och lite klipp och klistrande. Men det tar vi i ett annat inlägg!

7 svar

  1. Du är snabb! Mitt renoveringsrom har stått halvrivet i typ 6 år 😳
    Men nu bli jag pepp av å se ditt projekt, så kanske i julen 👍 håll tummarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Sociala Medier-dagen i Karlstad

Sociala medier-dagen i Karlstad

Förra veckan åkte jag till Karlstad! Jag var nämligen inbjudan som en av talarna på Sociala Medier-dagen som ägde rum där förra tisdagen. En av

Vecka sex med starkt selfiegame

Ikväll stänger Social Brand Lab och det känns som jag sprungit ett marathon. Ett SJUKT roligt marathon men det var långt och jag är trött.

Fotoäventyr i regn och rusk

De här bilderna kändes så underliga att publicera när det var sådär frostigt och magiskt förra veckan men nu är vi tillbaka till regn och