Om att känna sig lite speciell

Om att känna sig lite speciell

Reklamsamarbete med

Foto: Jonas Forsberg


 

Som tjockis har jag ofta i mitt liv känt mig exkluderad. Och gör det fortfarande – speciellt när det kommer till kläder. Onlineshoppingen har förändrats mycket bara de senaste fem åren men fortfarande, den där känslan av att gå in i en butik, få personlig hjälp och känna sig sedd och förstådd, den existerar nästan inte för oss tjockisar.

Att våga prata om att något sitter tajt över magen eller överarmarna utan att skämmas (som man så ofta får göra i butiker, fler än jag som fått ”vi gör den inte i större storlekar”?), det gör man liksom inte i vanliga butiker.

Om du är plus size vet du nästan garanterat vad jag pratar om. Tyvärr.

När jag upptäckte , det var som att en liten storm lyckliga fjärilar exploderade i hjärtat. På riktigt alltså. Glädjen över att känna sig speciell, den var liksom too much to handle. Om du följer mig på Instagram kanske du redan är bekant med företaget eftersom jag gjorde en live med dem för ett tag sedan. För er andra:

Låt mig berätta om AnnoAnno.

Det är ett danskt företag som fokuserar på personal shopping online för plus size-kvinnor. Bara för oss tjockisar alltså. Bara! Smalisar, släng er i väggen (eller gå till de andra 2819348 butikerna som bara riktar sig till er).

Jag kan liksom inte förklara hur det känns i hjärtat att ett företag på riktigt ser styrkan i den målgruppen som är tjocka kvinnor som inte vill gömma oss. Vi som också vill synas! Vi som också vill klä oss trendigt och snyggt och inte vill gömma oss i något svart tält bara för att samhället tycker vi ska gömma oss.

Så hur funkar då AnnoAnno?

Hela processen börjar med att på företagets site. Med detta förbinder du dig inte till något utan det är helt gratis. Poängen med quizet är att din personliga stylist (jupp, det är nästa steg!) ska få en bättre bild av vilken klädstil du har, vilka slags plagg du gillar och hur mycket du är villig att gå utanför din comfort zone. Du får även frågan vad du vanligtvis betalar för dina kläder så att du ska få plagg som ligger i din budget!

Sedan kan du – om du vill – få ta ett samtal med din personliga stylist för att gå igenom de förslag hon tagit fram till dig. Vill du inte det får du förslagen via sms. Jag rekommenderar verkligen att snacka med stylisten för då kan du få extra små tips som vilken typ av skor eller accessoarer du kan styla till (skor och accessoarer finns inte hos AnnoAnno).

Min styling kan du se här, jag gjorde den live med grymma stylisten Stella på Instagram!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Linda ✨ Influencercoach (@lalinda)

Vad kostar det?

Första stylingen är gratis (vanligtvis kostar den 149 kr)! Leverans, retur och byte av storlek är alltid gratis och efter varje styling mottar du en box med klädesplagg, utvalt till dig, av din stylist. Du betalar inte för kläderna på förhand utan kan returnera om du inte vill ha något efter du provat hemma. Priserna startar vanligtvis från 149 kr per plagg. Inget fuffens – inga dolda avgifter. Bara en sjukt bra service!

Majoriteten av märkena som finns hos AnnoAnno är danska (eftersom det är ett danskt företag), AnnoAnno ÄR alltså inte ett klädmärke. Mina kläder kom bland annat från Kaffe Curve, Only Carmakoma och Vero Moda Curve.

Läs svar på fler vanliga frågor om tjänsten här!

Vad tycker jag?

Alltså. Jag älskar detta. Jag älskar känslan av att bli ompysslad och att få någon annans ögon på mig, min stil och vad jag passar i. Stella tog också en kik på mitt Instagramkonto innan hon valde ut kläder så att hon kunde få en liten känsla av min stil och hon nailade i stort sett vartenda plagg.

När jag fick hem boxen och började prova så utbrast jag ”woooow” efter nästan varje plagg. Vissa funkade inte på min kropp eller så var färgen konstig mot min hy men majoriteten av plaggen var perfekta, både i storlek och i stil. Mest av allt kände jag mig så FIN! Jag hade mina vänner Carin och Jenny här när jag provade, de kan intyga mitt ooohhande och ahhhhande. Det var mer än EN ”DEN HAR FICKORRRRR!!”. Ni som fattar fattar.

Men okej – ska vi kika på mina styles nu eller?!?

Först ut – den här underbara röda kjolen MED FICKOR tillsammans med en lite tjockare vit topp. Otroligt fint material på toppen. Och så fejkskinnjackan. DÖR för den. Ett rött läppstift, stora glajjor och mina sprillans nya Nike Cortez Basic som Stella tipsade om.

Kände mig som tagen rakt ur Grease i den här looken. Klädde mig mycket så här för ett gäng år sedan men har kommit ifrån den. Men älskar den!

Meooow!

Den här klänningen kan vara något av det skönaste jag någonsin ägt. Älskar den för slappa sommardagar när man vattnar blommorna för postis liksom?

Stella stylade den med en crossbody-väska (aka midjeväska?) och det hade jag aldrig tänkt på. Men blev så coolt? Speciellt tillsammans med casual sandaler.

Den här klänningen var jag typ lite rädd för. Den är liksom tajt och med snöre (som på mig aldrig sitter på rätt ställe). Men alltså, får jag säga att jag är sjukt het i den?? Rött läppstift med väskan och jackan och det blir liksom sexy schoolteacher? Kände mig välklädd men sexig, underbar kombo!

Skinnjackan (samma som i första outfiten) gjorde det mindre skolfröken men fortfarande hot? (Ödmjukheten bara osar ur mig.)

Och så den här lite mer sommarbusiness-outfiten! Jag har länge velat ha ett par lite ”roligare” jeans så när Stella plockade fram dessa med lite slitningar och fransar längst ner blev jag helt till mig! Så sköna är de också och satt perfekt i min vanliga storlek.

Älskar också kavajen – man kommer inte ofta undan med en kortärmad kavaj men denna funkar bra för till exempel en föreläsning mitt i sommaren. Tischan under är samma som i första outfiten.

Fransarna är liksom pricken över i som gör en businessoutfit lite mer casual och cool – perfekt för mig!

Jag är supernöjd med AnnoAnno och rekommenderar dig verkligen att testa! Ingen bindningstid och du måste inte behålla kläderna så egentligen har du inget att förlora. Men du har en så mycket roligare garderob att vinna! 😉

6 svar

 1. Jag har kikat så mycket på det här företaget, och är så nyfiken fortfarande. En fråga bara vad kostade alla dina outfits tillsammans? Intressant att få ett hum om vad de faktiskt kan kosta.

  Vidare är jag nyfiken på hur betalningen sker? Får man en faktura skickad till sig och hur lång tid har man få sig att betala?

  Kram Sanna

  1. Kul att du är sugen! Det totala värdet för mina outfits var 5800 kr ca. Låter mycket men det är ju då fyra kompletta outfits inklusive två väskor och en jacka bland annat. Snittvärdet per plagg var alltså 645 kr. Inte jättebilligt men inte superdyrt heller om man tittar på typen av plagg.

   Eftersom dessa plagg var en del av ett samarbete så har jag inte betalat på det traditionella sättet utan kläderna var en del av betalningen – så jag vet faktiskt inte! Där får jag vidarebefordra dig till deras kundtjänst: stylist@annoanno.se. MEN jag vet att du får prova kläderna innan du betalar så betalar bara det du behåller. 🙂

   Ha så kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En helg med händerna i jorden

Nånstans i mitten på maj började mitt hem se ut så här. Och jag började få lite panik. För när plantorna liksom når upp i

Ruckelrunda

Sara blev rastlös. ”Jag vill ut och köra bil!”. Jag hade sett ett hus i Sörgissjö som precis kommit upp på Hemnet och tänkte att

Ett lite osammanhängande blogginlägg

Vet du. Jag har tänkt varenda dag sedan i onsdags (då jag sist bloggade) att jag ska blogga. Men jag har känt sån prestationsångest inför

7 saker jag vill förändra som politiker

Det är tre veckor till valet och om du redan är överväldigad av alla affischer, debatter och slagkraftiga rubriker – jag hör dig. Så jag