Om stalkers och den nya offentligheten

Jag såg precis Therese Lindgrens video som hon postade igår där hon berättar att någon ring till hennes mamma, sagt att de var från polisen och berättat att Therese var död. Alltså busringt. Den värsta sortens psykopatiska busringning. Vem fan gör något sånt?

Therese Lindgren
Stillbild från Therese video

Hon berättar också om hur folk lämnar saker utanför hennes dörr, trycker in kött i postlådan (Therese är vegan och otrolig djurvän), väntar utanför hennes port och plingar på hennes dörr, flera gånger om dagen.

Det spelar ingen roll om dessa personer är 10 eller 50 år – ett sånt där beteende är helt sjukt och inte acceptabelt! Ska Therese behöva flytta till ett hus med grindar och vakter för att känna sig trygg? Har ni inga gränser? Det här är trakasserier på en helt sjuk nivå!

Det är inte bara Therese som får stå ut med det här beteendet, det är tyvärr rätt vanligt bland YouTubers, men Therese är nog extra utsatt med tanke på att hon har över 360 000 prenumeranter på YouTube.

Jag undrar hur det blivit så här. Hur folk bara tappat allt vett och sans och tror att, bara för att en person är offentlig och bjuder in oss i sitt hem och i sitt liv, så har vi rätt att bete oss hur som helst, att vi har rätt till alla delar av dessa personers liv. Det är som att alla blivit galna paparazzis som ligger i buskar och förföljer kändisar.

Det ni är är stalkers. Sjuka människor som förföljer och inkräktar i folks privatliv. Therese var mitt uppe i en vloggmånad (som hon nu lagt ner), hon ger så sjukt mycket av sig själv redan, hur kan man tycka att man har rätt till mer? Hur?!

Jag blir så förbannad och känner mig så hjälplös. Föräldrar, snälla prata med era barn. Och ni vuxna som håller på så här – SKÄRP ER FÖR HELVETE.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. Men va faaan!!! Vad är det för fel på folk?
    Tror tyvärr inte att det hjälper att föräldrar skulle prata med dina barn för föräldrarna verkar ju inte veta bättre. 🙁 Barnen får sitt sätta att prata om och till andra människor från hemmet.
    Min äldste är 7 år och en dag kommhan hem och kallade mig kärring, när jag pratade med honom och sa att så säger man inte osv. så kom det så klart fram att en av hans klasskompisar kallar sin mamma för kärring för det gör hans pappa också. Någonstans börjar det och det är i hemmet.
    Vi måste se till att införa normal hyfs och god ton igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 47 | Internetdagarna och SNÖ!

Den här veckan har jag föreläst lite, smidit lite silver och haft lite ångest. Lite upp och lite ner alltså, hela livets smörgåsbord! Förra måndagen

GP och Jobba, sova, dö

Tjohej! Här kommer en liten grej såhär på lördagsmorgonen. Under Bokmässan fick jag en helsida i Göteborgsposten. I ekonomidelen. Det var precis så knäppt som

Dimmig fredag

Kära dagbok, Jag satt och klippte vlogg till klockan ett inatt och klockan fyra stod Leia bredvid sängen och gav ifrån sig ett ljudligt HMMMMM.

When you pay, you pay attention

Det här citatet har blivit min nya ledstjärna när det gäller att ta betalt för mina tjänster. “When you pay, you pay attention”. Det är