Ordet hälsa säger mig ingenting längre

Jag spyr på ordet hälsa. Det är verkligen ett så sjukt uttjatat ord som tappat all form av innebörd och kraft. Det känns bara överpeppigt och intetsägande och som något man säger när man bara vill verka som en hääälsosam person.

Med det sagt.

Jag avgudar Anja Forsnor. Vi träffades för första gången på Josefin och Vanjas bokrelease förra hösten och hennes person bara osar värme, empati och smarthet. Jag hann inte alls prata med henne tillräckligt då men frågade om hon ville vara med i podden och det ville hon!

Så när jag var nere i Stockholm i september så fick vi äntligen till det!

Anledningen att jag rantar över ordet “hälsa” är att Anja beskriver sig (eller så är det andra som beskriver henne så, oklart) som “hälsoprofil” och det är något med det uttrycket som bara vänder sig i magen på mig.

Men om någon är hälsosam så är det väl ändå Anja. Hennes värderingar och hennes inställning till livet känns liksom rimliga och vettiga utan att gå överstyr åt något håll och det gillar jag.

Anja tog precis en paus från sociala medier (bara i två veckor men det är ju en evighet i internet-tid) av just hälsoskäl och då skulle folk kanske säga “men vaddå, hon är ju inte hälsosam, hon håller ju på bränna ut sig!” (tro mig, de finns).

Men det är ju DET som gör hennes så hälsosam!! Att hon lever som hon lär. Att hon gör så gott hon kan men säger stopp när hon känner att det blir för mycket.

Ingen kan vara perfekt. Och den som är det är fan inte hälsosam.

Att vara mänsklig, med lite ärr och skrapsår på knäna, att falla ner och resa sig upp, att inte ha enorma krav på sig själv och leva sitt liv på sitt sätt, att vara snäll mot sig själv, det är hälsa för mig. Om jag skulle vara tvungen att använda det ordet.

Så det pratar vi om i veckans avsnitt av We Are Influencers. Och lite bloggstuff också så klart. Lyssna på Spotify eller Acast eller här!

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

  1. Oj vad intressanta tankar här bara i ditt inlägg! Ska lyssna på detta <3

    Måste också säga att jag nog håller med och tycker det är hemskt att predika om en livsstil som är hälsosam/bra/i balans eller whatever, utan att själv leva så. Tror då att det ärliga kan vara mycket mer inspirerande, OCH hälsosamt, kanske just för att inte sprida en bild av någon sorts perfektion som andra ska eftersträva!

    1. Jag tror absolut att man KAN predika om den utan att leva så men vara ärlig med det. Jag vet ju att mina val inte är de optimala alla gånger och förespråkar andra. Antar att jag inte lever som jag lär alla gånger men är tydlig med det? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Nyår

En nyårsafton i Eldsmark

2020. Välkommen du nya decennium! Två dagar in i det nya året och allt känns precis som vanligt. Konstigt va? Är det bara jag som

Vloggvecka Dag 3: Håller utbildning i sociala medier!

Vloggveckans tredje dag och denna onsdag stod heldagsutbildning i personligt varumärke för deltagarna i projektet Expression Design på schemat! Samt – somnade ifrån hela vloggeriet

Omplanteringssöndag.

För någon helg sedan, när det var vår en liten stund, passade jag och mamma på att plantera om alla blommor som kämpat sig igenom