Palma – Dag 1 – Hotel Cort

Redan vid inflygningen till Palma såg jag dem – olivträden. På långa, raka led stod de, som soldater i givakt, utplacerade på i stort sett varenda platt yta av ön. Jag är ju väldigt svag för sådan perfekt symmetri, och när den dessutom bjuds på i form av skimrande grönska, ja då kan det ju bara bli kärlek vid första ögonkastet.

Det maffigaste olivträdet av dem alla står dock mitt framför mitt hotell, som en urmedborgare av Mallorca breder det ut sig över Plaça de Cort mitt i Palmas Old Town. Tydligen så brukar inte olivträd bli så här maffiga fick jag förklarat för mig. Förmodligen har det blivit så just för att trädet står skyddat mitt i stan och inte är exponerat för elementen på samma sätt.

170403 - Palma

Hit kom jag alltså, i söndags eftermiddag. Till Hotell Cort med de röda dörr- och fönsterkarmarna.

170403 - Palma

Älskar ”skylten”. Innanför är en pytteliten reception, inte alls som man förväntar sig på ett fyrstjärnigt hotell. Men servicen överträffar allt. Jag har aldrig känt mig så bortskämd som här. Carolina som tog emot mig, och som jag nästan blivit lite kompis med de senaste dagarna, bjöd mig på välkomstdrink, erbjöd sig att ta hand om mitt bagage och följde med mig till rummet och visade mig runt. Och inte på ett sånt där flashigt, ”lyxigt” vis utan verkligen varmt och välkomnande. Älsk!

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Och nu ska ni få se rummet. Jag har aldrig bott så här lyxigt och fint förut. Aldrig. Kolla öppenspisen i bakgrunden liksom!

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Cort består av 16 sviter. Jag tror inte ens de har vanliga rum, bara sviter. Jag fick ”intimate suite”, nummer 26, längst in och långt bort från eventuellt stoj.

Hotel Cort - Palma de Mallorca

I badrummet (det ena!!) som låg i anslutning till vardagsrummet fanns både dusch och badkar. Dessutom regndusch!

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Sängen var 2 meter bred (bokstavligt!!) och hade så många kuddar att jag inte ens orkade räkna.

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Jag behöver mer dubbeldörrar i mitt liv. Dessutom, i anslutning till sovrummet fanns en till toalett – med dubbeldörrar så klart.

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Älskar kaklet i duschen så mycket!

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Hotel Cort - Palma de Mallorca

Jag var så jädra trött efter konferenshelgen att jag stannade inne på rummet hela första eftermiddagen och kvällen, beställde roomservice och bara mådde. Hotellets mat är helt fantastisk så jag rekommenderar verkligen att gå hit och äta även om man inte bor här.

Jag är så galet nöjd med Cort. Visst, det är snordyrt (jag fick en sista minuten-deal på Hotels.com) men om man, som jag, åker iväg för att ta det lugnt och slappna av, då vette fan om det inte är värt det.

Det var hotellet – imorgon visar jag upp Palma för er!

Om någon undrar – jag har själv betalt för både resa, hotell och allt annat under den här resan. Ingenting är alltså sponsrat.

// 31/100

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En Norrlandshelg

För ungefär två veckor sedan åkte jag upp till Norrland. Lite så här såg det ut. Anledningen till Norrlandsturen var att jag hade blivit inbjuden

Att jobba digitalt – mina bästa verktyg

Världen är konstig just nu. Jag har i stort sett slutat följa nyheterna för jag blir knäpp av alla enorma rubriker och hysterin som är

Tälta vid Anderssjön

En tältnatt vid Anderssjön

För 10 år sedan skulle en tältnatt varit helt otänkbart för mig. Jag samlade på högklackade skor och spenderade större delen av min tid på