200325 - Lilla Buröholmen

I slutet av mars, när isen fortfarande var en halvmeter tjock men solen börjat värma, åkte jag ut till Hornön för att ta en promenad på isen.

Isen var täckt av små sjöar och en enda sörja här och där. En gubbe kom på spark utifrån ön och sa att det inte var någon fara – ”isen håller nog nån vecka till” men skakade på huvudet när han såg mina skor. ”Gummistövlar ska du ha!”. Det hade jag inte så klart. Så blöt och kall om fötterna blev jag men äsch.

200325 - Lilla Buröholmen

Det var en sån där perfekt vårvinterdag.

200325 - Lilla Buröholmen

Jonas hade hela studion med sig kändes det som och drog ut på isen med alla tre hundarna i släptåg (två hans, en min).

200325 - Lilla Buröholmen

Från mitt perspektiv.

Från Jonas perspektiv.

200325 - Lilla Buröholmen

Leia var med så klart! Plaskade omkring för glatta livet!

200325 - Lilla Buröholmen

Mikaela var också med! Jonas hade fått för sig att han ville fota en löpare på isen med den sjukt coola spegeleffekten som vattnet på isen gav och Mickan fick vara modell. Med sig hade han också sin supercoola blixt! Det som jag tyckte var coolast var allt var noll sladdar?! Det är framtiden. Coolt.

Fram och tillbaka på isen sprang hon (med broddar) och plask plask i det iskalla vattnet. Allt för konsten va?

200325 - Lilla Buröholmen

Regissörsfotografen pekar med hela handen.

Men trots lite blöta och kyla så var vi en glad trio!

Mitt mesta jobb var att hålla i blixten så att den inte skulle tippa. Vinden tog tag i den som ett paraply ibland och den riskerade att flyga iväg. Så jag var mest ankare? Vi har alla vår roll att spela.

200325 - Lilla Buröholmen

Leia. <3

200325 - Lilla Buröholmen

Liten fotograf. Mycket is.

200325 - Lilla Buröholmen

När Mickans fötter blivit till små isbitar och hon skulle åka och möta sin kille så gick jag och Jonas vidare ut på isen, mot ön.

200325 - Lilla Buröholmen

Solen var på väg ner och det var faktiskt galet vackert där ute, även om det blåste småspik.

200325 - Lilla Buröholmen

200325 - Lilla Buröholmen

En förening som Jonas är aktiv i äger den här lilla ön så han hänger här rätt ofta, både på vintern och sommaren. Det är galet fint med ett stort hus, lusthus, bastu och ett gäng andra små byggnader. Även nu och då är detta ungefär den minst smickrande årstiden. Tänk på sommaren med lite bad, lite grill och en solnedgång. ÅH så mys!

200325 - Lilla Buröholmen

Vi gömde oss från stormen i storhuset – herrgårn' – med de magiska gamla englasfönstren och knakiga golv.

200325 - Lilla Buröholmen

Gjorde kokkaffe och grillade mackor.

200325 - Lilla Buröholmen

Mys.

200325 - Lilla Buröholmen

Sedan promenerade vi tillbaka över den svarta isen och det var sista promenaden på is för i år!

200325 - Lilla Buröholmen

Hejdå Burön, vi ses till sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Frost

Jag har känt mig lite off sedan jag kom hem till Stockholm igen. Låg på energi och driv. Stressad. Gud, jag känner att jag skriver

Hej från Stockholm!

God söndag från huvudstaden! Jag är i Stockholm i helgen. Nätverkar lite och träffar vänner, äter gott och dricker champagne i hotellbarer. Allt det där

Gravid vecka för vecka - avsnitt 5

Gravid vecka för vecka – Avsnitt 5

Glad fredag go vänner! Idag släpps det femte avsnittet av ”Gravid vecka för vecka” och i det här avsnittet pratar jag om det här med

Nytt köksbord

Mitt nya, handgjorda köksbord!

Ända sedan jag flyttade in i huset i somras har jag drömt om det, det perfekta matbordet. Stort skulle det vara. Och rufft. Rått. Gärna