Så provar du ut rätt BH!

Så provar du ut rätt BH!

Visste du att över 80% av Sveriges kvinnor har fel BH-storlek? Att ha fel storlek på BH:n är dumt av så många anledningar, främst på grund av bekvämlighet och stöd för tuttarna men också för att fel BH inte gör någonting alls för the girls eller för din hållning.

För några veckor sedan var jag på en lunch med Mildh Press och Freya (som ni kunde se i den här vloggen) där vi var några bloggare och redaktörer som fick en genomgång av varför och hur vi skulle gå till väga för att hitta rätt BH. Det hela slutade med att jag gick från 85E till 80I i BH-storlek (!!??) och fick hem en BH som sitter som ett smäck. Vad jag tog med mig från eventet? Nästan ALLA hade större kupstorlek och mindre omkrets än de trodde.

Så här kommer 10 saker att tänka på när du provar ut och hanterar din BH:

 • Ett bröst består nästan helt av fett och INTE av muskler. Du kan alltså inte träna upp bröstens form eller storlek MEN en bra BH bidrar till att bröstens elasticitet bibehålls och de inte sträcks ut i onödan. Speciellt viktigt om man, som jag, är lite topptung.
 • När du köper din BH ska den passa på yttersta haken och sedan tas inåt efter som elasticiteten i plagget ger efter. Köp alltså inte en BH som passar på innersta haken, då kommer den bli för stor på en gång!
 • En BH ska sitta stadigt men inte tajt över bröstkorgen. Du ska känna att du har den på dig men det ska inte göra ont.
 • Bandet runt ska sitta åt, INTE åka upp mellan skulderbladen utan sitta under skulderbladen. Bandet ska sitta vågrätt runt hela bröstkorgen.
 • Axelbanden ska inte ”lyfta” brösten, det är kupans jobb. Du ska alltså inte dra åt axelbanden så de skär ner i axlarna, du ska kunna dra ner axelbanden och BH:n ska sitta kvar där den är.
 • Bröstet ska fylla ut hela kupan men inte ”välla över”. Gör de det så ska du ha en större kupa!
 • Framstycket och byglarna ska ligga tätt mot kroppen – även om du sträcker upp händerna. Gör de inte det? Gå upp i kupa!
 • Sidebooben! Lyft in hela bröstet, även det som ibland kan ligga och skräpa nästan ute i armhålan. Allt ska med!
 • Kolla så att bygeln går tillräckligt långt ut mot armhålan och inte skär in i bröstet. Det blir ingen glad av.
 • Använd aldrig sköljmedel när du tvättar din behå, det sabbar elasticiteten.
 • BONUSTIPS – Be om hjälp!! Gå till ett proffs på till exempel Twilfit eller Details och prova ut en BH, dina tuttar (och din rygg) kommer tacka dig i längden.

Här är en toppenbra video för vad man ska tänka på när man provar BH!

mildh01

Foto-2015-06-02-18-26-18

Så här fint var paketet från Mildh och Freya med min perfekt utprovade BH!

4 svar

 1. Jättebra info! Skulle köpa ny bh förra veckan, sneglade på en fin modell som tyvärr bara fanns i C-kupor. Högg en i min vanliga B-kupa (provade inte), kom hem, provade och insåg att det blev 4 tuttar :-/

  1. Prova ALLTID eftersom det är sån skillnad mellan märken. Och gå till ett proffs för guds skull. SÅ värt det. Och gå upp i kupa, nästan varje gång. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

36 timmar i Stockholm

Förra veckan satte jag mig på tåget mot Stockholm för första gången sedan jag flyttade till Övik. Det kändes lite underligt, speciellt i och med

Min dator har kraschat!

Igår satt jag och skulle uppdatera till senaste operativsystemet på min MacBook Air från stenåldern (ca 2014). Det tuggade på fint tills det plötsligt en

VLOG: 25 loppisar på 5 timmar

En onsdag i Norrland då man åker på loppisrunda i Gideå och klämmer in 25 loppisar på 5 timmar. Det går men det innebär en