”Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som är farlig.”

Jag är i Göteborg och Bokmässan är i full gång. Men jag har kaninhjärta och vill bara åka hem. Jag borde njuta av varje sekund men jag känner mig gråtfärdig mest hela tiden. 

Det är så bisarrt mycket folk på Bokmässan. Överallt i montrar pågår intervjuer, det är höga ljud och den ena montern mer flashig än den andra och det är så mycket intryck att jag på riktigt drog för alla gardiner, släckte alla lampor och bara låg i ett kolsvart rum när jag kom till hotellet för att få hjärnan att sluta rusa.

Jag njuter när jag står på scenen. När jag får prata om min passion, när jag får prata om min bok och de magiska entreprenörer där ute som gjort sociala medier till sitt jobb. Då njuter jag. Men det är lite som träning; själva träningen är inga problem – den är bara härlig – men det är att ta sig dit och att duscha och fixa sig efteråt som är jobbigt. Precis så är det just nu.

Jag hatar att jag låter otacksam. Fan vad jag låter otacksam. Och det är jag inte. Jag är galet tacksam att jag får vara här och leva det här sjukt bra livet. Men min hjärna håller inte alltid med.

Clara och Erica är också på mässan för att prata om sin bok ”Hjälp, jag är utmattad” och jag var och lyssnade på dem när de blev intervjuade i Storytels monter (som för övrigt gjort en sjukt rolig grej med ett ”ljudbås” och så får publiken lyssna på utsidan i hörlurar).

Bokmässan

De sa en sådan bra sak. Och jag har hört det här citatet förut men jag behövde det verkligen idag.

”Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som är farlig.”

Efter en sådan här dag (och två stycken sådana till med ännu fler programpunkter) behöver jag bara stänga av. Inte mingla, inte springa på middagar, inte göra något annat än att ligga i ett mörkt rum och bara känna hur hjärnan saktar ner. För jag kan jobba livet ur mig – men inte utan återhämtning.

Jag måste bli bättre på att lägga in återhämtning i kalendern. Jag borde avboka allt på måndag och bara återhämta mig efter den här Bokmässaveckan men nu blir det inte så av olika anledningar. Men nu är det jag som skriver ÅTERHÄMTNING med stora bokstäver på första lediga dag nästa vecka (visserligen först torsdag men får microåterhämta på söndag när jag kommer hem).

Man kan få allt. Bara inte hela tiden. Jag börjar lära mig designa mitt liv så att jag kan göra det jag älskar och ändå behålla balansen. Det är svårt men det går.

Nu ska jag bara hålla FOMOn på avstånd..

Mer om utmattning:

» Att känna sig som en svikare

» 3 saker om dagen – för utmattningshjärnor

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

13 svar

 1. Så himla bra inlägg, har själv inte varit utmattad men känner som dig mig så himla påverkad av vissa yttre miljöer.. brukar därför säga till min man, efter stunder där jag varit i mycket brus att jag behöver just duscha!! 😊🌿 Hahah skölja av mig ljudnivån och elektriskt ljus som strålar sönder varje ansiktspor. Skölja av mig den blandning av allas dyra parfymer som skapat
  kaos i hjärnan.. Behöver också trots att jag ääääälskar människor, är extrovert men även introvert tillslut också tid i ensamheten och känna in vem jag är i allt detta.. Jag naturduschar i skogen därför flera gånger i veckan 😂😍

 2. Usch förstår dig. Jag var ju på hud & kosmetikmässan och blev illamående, fick huvudvärk & Mickis som jag bland annat hängde med (hon sa det inte förrän efteråt när jag mådde bättre) blev orolig att jag skulle få en panikattack av alla intryck. Jag blir så ledsen av att jag är så här. Tycker jag återhämtat mig i 2 dagar nu när jag varit ledig från jobbet men ändå så sitter jag här med stresshuvudvärk efter jobbet idag.

  Du är inte bortskämd. Jag vet hur frustrerande det är att inte fungera som man vill!

  1. Åh fy! Jag letade reda på en lounge för utställare, smög in och pausade lite, var tvungen. Jag är så ledsen att du ska må så. Men som du säger, om man bokar in återhämtning så funkar det hyfsat i alla fall. <3

 3. Jag valde att vara så lite som möjligt på bokmässan i år just av den här anledningen. Jag blir helt förstörd. Jag orkar ingenting och vill bara gråta och sova. Jag skulle bara varit inne en sväng idag, lördag, för att vara fotograf åt en av mina finaste vänner men så ville en förläggare ha möte med mig på fredagen så då blev det en tur i montrarna också. Gah, nu ska jag sova i typ tre dagar.

  Du är inte bortskämd. Du är mänsklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintervandring i Skuleskogen

Det känns verkligen helt bisarrt att sitta och skriva ett blogginlägg som är fullsmockat med vinterbilder när vi precis har haft en riktig sommarhelg här

Sex ställen jag syns och hörs just nu

I och med släppet av ”Yrke: Influencer” så har jag ju blivit intervjuad lite här och där om boken!Nyhetsmorgon har ni ju redan sett och

Äppelmust på Äpplets dag

Blir det mer höstigt än äppelfest? Gärna i kombination med krispig luft och gula löv så klart, men äpplen i sig är  något som bara

Vlogg: Bakom kulisserna på fotoutflykt!

För några veckor sedan var Rania på besök och vi spenderade en dag full med fotoäventyr, en föreläsning i stan och sedan ölprovning på kvällen.