Tomater, Skuleskogen och snö

För ungefär ett halvår sedan skaffade jag appen Avanza och började utforska det här med att investera/spara i aktier och fonder. Detta har jag helt och fullt Sara Rönne (och bland annat det här inlägget) att tacka för, att hon öppnade mina ögon för att det faktiskt kan vara rätt enkelt och spännande att testa på aktiemarknaden.

Om du är intresserad av att veta mer om detta så meddela mig gärna i kommentarerna, tänker att jag i så fall kan skriva ihop ett inlägg kring hur jag tänker och hur det gått hittills.

Hur som helst. Ett av de företag som jag köpt lite aktier i är Peckas Naturodlingar och när de skulle göra en nyemission för några veckor sedan och bjöd därför in oss existerande aktieägare till sin anläggning i Härnösand. Så jag tog med mig mamma och åkte ner. Studiebesök är ju sjukt spännande!

Ska tilläggas att jag hade typ 10 aktier i företaget och inte på något sätt är någon höjdare men alla småsparare från Avanza tex blev inbjudna, himla fint tycker jag!

191012 - Peckas Naturodlingar

När vi anlände dit fick vi klä upp oss i dessa fantastiska stassar innan vi fick gå in i växthuset.

191012 - Peckas Naturodlingar

Alltså mamma, vilken liten juvel!

191012 - Peckas Naturodlingar

Så här såg det ut inne i växthuset (bilden är tagen genom ett fönster, vi fick inte ta bilder där inne på grund av alla bacillusker på telefonen). Sjukt stort och mäktigt! Och nyemissionen är bland annat till för expansion och ännu större växthus!

191012 - Peckas Naturodlingar

Det här är alltså grejen med Peckas – kretsloppsodling! De har fiskodling och tomatodling och dessa jobbar liksom ihop.  1 kg framodlad fisk ger näring till 10 kg grönsaker och fiskodlingen lämnar därmed inga utsläpp!

Fisken odlas i slutna system – näringen från fiskodlingen ger näring åt växthuset och tomaterna – tomaterna renar vattnet från näringsämnen – vattnet går tillbaka till fiskodlingen – och bildar ett kretslopp! Så vattnet går bara runt och runt och det enda vatten som tillförs är det som dunstar bort. Fiffigt va!

191012 - Peckas Naturodlingar

Det är ju faktiskt himla mycket roligare att dels investera i något man förstår men sedan är det så klart också kul att det är ett lokalt företag här i Ångermanland.

Efter besöket så bestämde sig också mamma för att köpa aktier i Peckas, jättekul tycker jag!

191012 - Peckas Naturodlingar

191012 - Skuleskogen

På vägen hem tog vi en sväng till Skuleskogen. Mamma ville spana efter kantareller men med tanke på att det är en nationalpark och rätt mycket folk rör sig där så var det redan någon som hade knipit guldet på stället mamma hade hittat sist (ej ovan för övrigt, jag är inte SÅ dum att jag visar det exakta svampstället 😉 ).

191012 - Skuleskogen

Vi åkte till entré väst och därifrån är det en rätt kort promenad (typ en kilometer) upp till den här utsikten. Så om man inte pallar ta sig upp på Slåttdalsberget från entré syd så kan man ju latlunka till den här utsikten från väst. Varsågod för nationalparkshack!

191012 - Skuleskogen

Det här kan vara det vackraste jag vet. Berg i lager i 50 nyanser av gråblått. <3

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

 1. Jätteintressant med Avanza. Precis laddat ner appen och måste fixa massa papper så jag jan använda den. Fler inlägg om detta, OCH pensionssparande vore kul. Hur gör man? Vilka alternativ Väljer man?

  Verkar som ni haft en spännande dag 😁

  1. Fixa papper? Varför då? Jag har Bank-ID så kanske därför det gick så lätt? Jag fyllde inte i några papper.

   Ska fila på ett inlägg kring hur jag tänker!

 2. בס’ד

  Hej Linda,

  Ja, jag vill absolut veta mer om fondsparande med mera så jag skulle bli glad för ett detaljerat inlägg om det. Ha en fin vecka!

  Vänligen,
  Nadja🌹

 3. Hej! Vilket bra och inspirerande inlägg! Tack för att du visar att det faktiskt är rätt enkelt att börja investera. Avanza är ju toppen tycker jag, enkel och bra app, som man förstår. Att börja med 100 kr går faktiskt, man kan köpa en fond och sedan lära sig mer och gå vidare till större inköp och aktier. Peckas låter för övrigt jätteintressant, ska kolla in 🙂 Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlogg: Helgvlogg – vinet smakar gödsel?!

En gammal hederlig helgvlogg där jag och min vän Jenny åker till Umeå, går på spännande möte, äter sjukt god middag, dricker gödselvin och går

Gravid vecka för vecka - avsnitt 5

Gravid vecka för vecka – Avsnitt 5

Glad fredag go vänner! Idag släpps det femte avsnittet av “Gravid vecka för vecka” och i det här avsnittet pratar jag om det här med