Torsdagsdrama

Alltså, vilken jävla dag.

Igår åkte jag hem till Övik eftersom vi idag skulle ta farväl av Annas pappa som gick bort för några veckor sedan. Det låg ett allvar över dagen och vi visste alla att den skulle bli tung. Men det här inlägget kommer handla om något helt annat.

Redan imorse när jag vaknade upptäckte jag att jag hade fått underliga utslag på armarna. Det såg ut lite som myggbett men kliade inte så farligt. Jag tog en dusch och fixade i ordning mig och vi åkte iväg till begravningen.

Efter minnesstunden åkte vi en sväng till Kvaved och sedan åt vi en tidig middag på restaurang. När vi kom hem så tog både jag och mamma en tupplur innan vi skulle få besök på kvällen. Jag märkte innan jag la mig att utslagen hade spridit sig ännu mer och började klia rejält.

När jag vaknade efter tuppluren hade hela helvetet brutit lös. Utslagen täckte nu hela kroppen och kliade något kopiöst. Vi satt och skulle fika med familjen och jag hade på riktigt crazy eyes och satt och kliade mig som en besatt. Någonstans här kände vi att, eh, detta känns sådär, kanske är det något man borde göra något åt?

Let the googling begin.

Efter intensivt analyserande av vad jag ätit, druckit och kladdat på min kropp under dagen (duscholja, räkor, kaffe?) kom vi fram till att boven kanske var penicillinet jag äter efter att ha blivit biten av en hund förra veckan (detta är en annan historia men det var INTE Leia) och mycket riktigt, efter att ha kollat in FASS så fanns den här typen av allergisk reaktion bland de ”ovanliga biverkningarna”. Jag tackar jag.

Jag messade kvickt min kompis Maria som är sjuksköterska som tyckte vi skulle åka in, jag ringde 1177 som höll med. Så min lillebror Johan körde mig till akuten där vi satt i en dryg halvtimme och väntade under tiden som jag fick feberfrossa och kliade mig som en besatt loppbiten hund.

Sånt här spännande drama får man på min instagram story!

Och mycket riktigt, när vi kom in och den (skitsnygga) läkaren tog en titt på mig så drog han ungefär samma slutsats som vi (allergisk reaktion av penicillin i kombination med sol och värme) och beordrade mig att avsluta penicillinkuren (bettet ser bra ut och inte infekterat) och så fick jag Betapred och chockdos av kortison och så skickade de hem mig.

Så nu sitter jag här i sängen, väntar på att det ska sluta klia och hoppas kunna sova (tydligen kan kortison göra en speedad).

Och en sak till. Tack gode gud att jag var hemma hos familjen när detta hände. Att Johan följde med till akuten och alla engagerade sig i det hela. Så vansinnigt ensamt och jobbigt det hade varit om det blivit så här i Stockholm. Ännu ett skäl att det känns helt rätt att flytta hem. <3

PS. Jag kommer inte skriva mer om begravningen, den är inte min historia att berätta utan min systers. Men den var väldigt fin. 

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. Usch, fy sjutton. Hoppas det blev bättre snabbt! Har själv fått en allergisk reaktion mot penicillin där det satte sig i ansiktet och läppar och luftvägar svullnade, riktigt scary. Såg ut som en som injicerat på tok för mycket botox… Då är man tacksam för svensk sjukvård!
    Minns att jag var galet speedad på kortison och betapred, omöjligt att sova! Hoppas det gått bättre för dig!

  2. Fy sjutton! Jag har också varit med om något liknande för 10-12 år sedan. Fick penicillin, men inte de vanliga kåvepenin utan några lila kapslar. Halva jag ”bubblade upp”, det blev liksom röd, knölig elefanthud som kliade något fruktansvärt. Ingen höjdare 🙁 Kortison påminner väl om stresshormonet kortisol, så kroppen går igång rätt bra på det. Hoppas att du fick sova till slut <3

  3. Blev så där av kåvepenin för 15 år sedan. Va vaksam för efter två dagar börja det täppa igen halsen fast jag slutat ta den. Man tror ju att det ska komma direkt men tydligen kan det blåssa upp flera gånger. Fick äta kortison i över en månad för att få bort allt. Klia som fan. Nu vågar de inte ge mig den sorten mer och det tackar jag för:) Hoppas att det försvinner snabbare på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Min favoritklänning alla kategorier!

Ni vet hur man säger att ”hittar du ett plagg du älskar, köp det i alla färger”?

Så känner jag för den här klänningen. 

Och jag har en faslig tur för den FINNS i en massa olika varianter.

Svampjakt

Glad lördag! Just nu pågår Bokmässan för fullt i Göteborg och förra året var jag ju där för att prata om ”Yrke: Influencer”. Känns lite

Clubhouse betalprogram

Vill du tjäna pengar på Clubhouse?

Vill du tjäna pengar på Clubhouse? I ett blogginlägg igår meddelade Clubhouse att man nu sjösätter sitt första betalprogram. Tillsammans med betaltjänsten Stripe ska man

Isig utflykt till Ögeltjärnsberget

Hej måndag! Hur har din helg varit? Min har fyllt på pluskontot rejält då jag haft två av mina finaste vänner på besök från Stockholm,