Det är måndag och den här helgen har varit all the feels. Om du hängt med så vet du att jag var med Leia akut till veterinären natten mellan torsdag och fredag efter att hon fått någon slags anfall som jag tyckte såg väldigt mycket ut som en stroke.

Vid besöket skrämde veterinären upp mig ordentligt och sa något i stil med att ”om det inte blir bättre till efter helgen kanske det är bäst att låta henne somna in”. En kommentar jag blir mer och mer irriterad över ju mer jag tänker på den.

Enligt den diagnos som veterinären gav henne (old dog vestibular syndrome) så blir de allra flesta som får detta helt återställda inom någon vecka. Varför måla upp domedagen för mig med de oddsen?

Jag är otroligt glad att meddela att denna gamla dam redan är mycket bättre!

De första dagarna var hon extremt slö. Åt inte (bara korven jag lurade i henne), drack väldigt lite och sov mest hela tiden. Och kissade inne, något hon i stort sett aldrig gjort tidigare. Menmen, inte jättekonstigt att vissa funktioner (som att hålla sig) får stå tillbaka då kroppen är i helt och fullt i healing-mode.

Men sedan i lördags har jag sett stadiga förbättringar. Hon ramlar inte längre omkull när hon skakar på sig (även om hon står välllldigt bredbent), hon söker kel och uppmärksamhet, hon visar intresse för mat, hon dricker och hon försöker springa lite när vi är utomhus. Och ikväll ville hon till och med busa lite!

Hon är fortfarande väldigt vinglig, hon har huvudet på sned hela tiden men ögonen fladdrar inte längre synligt och hon är inte lika ”ryckig” som tidigare.

Summa summarum – jag förväntar mig att hon kommer bli helt återställd, jag ser inget som tyder på motsatsen. Och du kan inte ana hur extremt skönt det känns. Jag vill ha kvar min bästis länge länge till.

Men jag kommer fortsätta bära henne nedför trappen ett tag till. Om inte annat för att det är mysigt att ha henne nära.

Tack till varenda en av er som lämnat ett hjärta, en kommentar och brytt er om min lilla älskling. Jag uppskattar er otroligt mycket. Och Leia med. 🧡

14 svar

  1. Har själv varit i samma sits några gånger, fast med katt istället för hund. Så jag vet hur det känns när det börjar gå åt rätt håll igen, och jag gläds med dig och Leia – och Luna som får behålla sin kompis. ❤️❤️❤️

  2. så skönt att höra🙏 vet precis hur det är när ens bästa vän blir sjuk.
    Håller tummar och tår att det går vägen ✊
    kram Pia

  3. Så himla skönt att läsa Linda. Som jag har tänkt på er dessa dagarna. Fick låta vår älskade Bonzo somna in för snart 2 år sedan. Han var 15 år gammal. Exakt 2 veckor innan jag skulle fylla 30. Den värsta sorgen jag varit med om. Även om den dagen var helt perfekt som en dag kan bli när man tar farväl av någon man älskar så gråter jag än idag av saknaden efter honom. Kan inte kolla på bilder/videos utan att tårarna kommer. Jag fortsätter hålla tummarna att allt ska fortsätta att gå åt rätt håll för henne. Skickar en massa kärlek till er 🤍

  4. Så härligt att det går åt rätt håll! ❤️

    Har tyvärr inte superstort förtroende för veterinärer sen vi blev rådda till att låta vår äldre tik somna in av två olika veterinärer. De trodde på tumör och sa att hon inte kommer att bli bättre av sig själv, men visade sig ”bara” vara en svår infektion. Hon repade sig på 2-3 veckor och levde i ytterligare 4,5 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hej från Stockholm!

God söndag från huvudstaden! Jag är i Stockholm i helgen. Nätverkar lite och träffar vänner, äter gott och dricker champagne i hotellbarer. Allt det där

Medlemsträff i Göteborg

Hej vänner! Nu är jag i Övik! Och det är så mycket snöööö! Igår var jag upp i skogen och fotade lite och njöööt så

Isig utflykt till Ögeltjärnsberget

Hej måndag! Hur har din helg varit? Min har fyllt på pluskontot rejält då jag haft två av mina finaste vänner på besök från Stockholm,

Bildregn från Stora Influencerpriset

Här kommer äntligen bildbomben från Stora Influencerpriset i fredags! Vi hade tre fotografer på plats och jag fick bilderna levererade först igår kväll, så därför