200113 - Tapetserat i vardagsrum

ÄNTLIGEN!

Jag har fått mitt vardagsrum tillbaka!

Om du har hängt med sedan jag flyttade in i mitt alldeles egna hus i somras så vet du att jag hade ett vardagsrum i typ en kvart men att jag sedan september mer eller mindre levt i renoveringsdamm och kaos (du hittar alla inlägg om renoveringen här).

Det har rivits tak och satts upp nytt tak. Det har målats tak och lagts golv och rivits vägg och jag har kräkts på alltihopa mer än en gång. Men nånstans där i samma veva som att vi satte upp renoveringstapeten och lade golvet så började jag se ljuset i tunneln. Och när det sedan blev dags för att tapetsera på riktigt så började det spritta i kroppen igen.

200113 - Tapetserat i vardagsrum

För seeee så fint det blev!

Jag visste hela tiden att jag ville ha någon av Hanna Wendelbos fantastiska tapeter som hon gjort för Midbec och efter en massa velande (det finns sååå många fina att välja på) föll valet på magiska ”Camille” (artikelnr 14002) från kollektionen ”Ekbacka”.⁠

Och jag är så galet nöjd! Rummet blev på en gång inbonat, mysigt och lyxigt och jag ser så mycket fram emot att möblera, piffa och hänga upp tavlor.🤗⁠

200113 - Tapetserat i vardagsrum

Och så fantastiska färger att plocka ut och inreda med! Den här mattan hittade jag på rea på Mio (samtidigt som jag beställde min nya soffa (!!!) som kommer i mars (ugh)) och den passar ju perfekt med färgen i tapeten. Samma sak med filten jag har i soffan (som Sixten älllskar att trampa loss på), passar ju som ett smäck!

200113 - Tapetsering

I taket satte jag lite tillfälligt den här lampan som hängt kvar från förra ägarna. Först tyckte jag den var ful som stryk men nu gillar jag den lite..?

200113 - Tapetsering

Vad tycker du?

Ska tilläggas att det är en ”tassel” som hänger högst upp vid taket men den lyckades jag tydligen klippa bort när jag tog bilden. Den kan make or break beslutet liksom.

200113 - Tapetserat i vardagsrum

Camille då? Hanna berättar så här på sin instagram:

”Inspirationen till mönstret kom en grå januaridag då jag hade flytt in i Palmhuset i Göteborg för att tanka på lite värme och klorofyll. Kameliorna blommade som om det inte fanns någon morgondag och fick flytta in i detta mönster. Jag fyllde även på med krolliljor, snöklockor och ekblad och så var det klart!”

Och vet du vad – när jag var i Palmhuset för att hälsa på Hanna när hon riggade för sin utställning i december så visade hon mig kameliorna som precis hade börjat blomma. Är inte det poetiskt!?

200113 - Tapetserat i vardagsrum

Och nu hänger de på min vägg. <3

200113 - Tapetserat i vardagsrum

Sixten gillar den. Även om han ser ut som att han mest vill riva ner dem.

200113 - Tapetsering

Nu ser jag helt sjukt mycket fram emot att möblera färdigt, börja piffa och hänga upp tavlor och göra vardagsrummet mysigt!

Vad tycker du??

DISCLAIMER: Detta blogginlägg är inte ett betalt samarbete med Midbec, DOCK har samma bilder använts för ett betalt samarbete på min Instagram. Ville bara klargöra detta. 🙂

5 svar

  1. Jättefin tapet! Så fint med blommor och hur skaparen tänkt innan tapettrycket skapades!
    Fina Sixten och Leia <3
    Ett vackert hem nu efter renoveringsdamm och renoveringtiden. Ett rum i taget brukar bli bra!
    Lampan är speciell, fulsnygg eller som en slags hatkärlek på något sätt. Det är något visst över det som skapar originellt. Lampan passar in perfekt med ditt vackra rum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Har jag inte lyckats?

När jag precis hade dragit igång mitt företag på heltid för snart 10 år sedan hängde jag mycket i Stockholms startupvärld. Lite oklart hur jag

Vecka 50 | Göteborg, rättegång och boklayout!

Formsvackavecka. Eller bara slut på energikvoten för 2017.  Några ögonblick från veckan som gått: Veckan inleddes i Göteborg. Var det verkligen bara en vecka sedan?

Vecka 41 | Galaveckan

Förra veckan ägde ju Stora Influencerpriset rum och hela veckan cirkulerade kring det. När jag sitter här har jag blandade känslor kring kvällen, det finns