Vildhussen i Döda fallet

Vildhussen i Döda fallet

Vildhussen

Igår tog jag och mamma bilen och styrde inåt landet, mot Jämtland och Döda fallet. Där bjuds man på den här vidunderliga utsikten.

Vildhussen

Vi skulle nämligen på utomhusteater! Min gamla gymnasiekompis Jens spelar huvudrollen i ”Vildhussen”, en sann historia som utspelar sig på 1700-talet på precis samma plats som teatern är. En väldigt speciell upplevelse.

Vildhussen

Det hade regnat som en tok hela vägen dit men precis innan pjäsen skulle börja kikade solstrålarna fram genom molnen.

Vildhussen

Jag och mamma var beredda på regn men som tur var behövdes det inte så mycket som vi hade trott. Blev liksom så imponerad av alla som kom dit med ”riktiga” regnponchos, full regnmundering och så picnic så klart. StorstadsLinda hade tagit på sig Converse och en kofta. Som tur är tänkte modern min längre än så.

Vildhussen

Så här tåg teatern ut, en stor läktare som liksom snurrar och så är marken nedanför scenen och snurrar för att visa olika kulisser. Så coolt!

Vildhussen

Så här glad var mamma i pausen när solen var framme och pjäsen var helt fantastisk!

Vildhussen

I pausen tog jag en promenad ned i fallet på trägången som byggts upp genom hela fallet. Så här såg scenen och cafeterian ut från andra sidan järnvägen.

Vildhussen

Om ni känner vill historien om Vildhussen så var det här vattnet rusade fram när fördämningarna från sjön bröts sönder. Händelsen kallas den största naturkatastrofen i Sveriges historia.

Vildhussen

Så kom andra akten och så här såg det ut från min plats. Ni kan ju tänka er hur de starka teaterrösterna ekade mellan bergen. <3

Vildhussen

Och lagom till solen gick ner var pjäsen slut och vi var uppätna av knotten.

Vildhussen

Jag, som inte träffat Jens sedan Gud var barn (eller typ jag gick i gymnasiet) gick ”backstage” (gräsmattan bakom den stora, vridbara scenen) och sa hej. Så himla kul att han blev skådespelare till slut, det var liksom meningen hela vägen. I skolan kallades han ”Ö-viks Robert Gustavsson” på grund av hans fantastiska fysiska komedi.

Vildhussen

Vildhussen” spelar sin sista föreställning på lördag den här veckan och är du i området tycker jag verkligen att du ska gå och se den. Helt klart en unik upplevelse och en fantastisk ensemble. Köp biljetter här!

skb2014-6837_300-1160x774

Foto: Lia Jacobi / Teater Västernorrland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag har köpt hus!!

JAG HAR KÖPT HUS! Det är helt sjuka ord att skriva men jag har alltså äntligen köpt mig ett alldeles eget hus! Sedan jag var

Odlingssäsongen börjar NU!

Det blåser utav bara den men idag har temperaturen klättrat hela vägen upp till dryga åtta plusgrader och helgen bjöd på sol och vindstilla så