vlog: #deeptalk – hur hanterar man misslyckanden?

Den senaste veckan har varit rätt tuff för mig. I helgen beslutade jag mig för att ställa in/skjuta upp BBCON och fick därmed en riktig smak på det här med att känna sig misslyckad. Hur hanterar man det egentligen? Hur accepterar man att saker och ting inte gick som man ville och går vidare?

Den här vloggen ger kanske inte svaren men den påvisar en mänsklig del av entreprenörskapet – misslyckandet. Och när man sitter där i vakuumet efteråt och bara kippar efter luft.

Jag hoppas att ni tar er tid att titta på klippet och delar med er av era tankar efteråt. För jag har inte svaren. Jag är bara ännu en förvirrad själ med en tom själ som greppar efter inspirationen igen.

youtubekanal01

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

8 svar

 1. Fick så otroligt många intryck och tankar av den här videon att jag inte riktigt vet var jag ska börja? Tycker du är fantastisk som drog ihop hela grejen, helt otrolig! Och du HAR verkligen något superbra på gång, det märker en inte minst på fb-gruppen som liksom bara bubblar och är levande -Älskar den! Det är liksom så tydligt när en tittar där, hur mycket det här behövs.
  Och åh, jag ville, ville, VILLE gå på bbcon, tyckte programmet verkade fantastiskt men för min del så krockade det med annat som också kostade pengar (kände inte att jag gärna kunde skippa brorsans bröllop och tillhörande aktiviteter..haha). Men jag tycker egentligen inte på något sätt att priset var för högt.
  För egen del har jag precis uttalat högt att bloggen och de (små) projekt den ger ÄR mitt arbete. Jag behöver verkligen better bloggers och det stöd det ger. Är otroligt tacksam för att du startade upp det och tycker egentligen inte att du ska se just detta som något misslyckande. Är säker på att du kommer lyckas!

  1. Tack så jättemycket kära du! Betyder massor att du säger de här sakerna! Bröllop, är det viktigt eller? 😉 Jag hoppas kunna köra till hösten igen och då räknar jag med att få krama dig på plats! 🙂

 2. Det var tillräckligt, du får inte tro annat! Det känns snarare som att jag inte är tillräcklig som inte kunde dra mitt strå till stacken och delta när du kämpat så och satt ihop en helt amazing dag. Var SÅ sugen på att gå men pengarna satt stopp. Helt ärligt så vet jag inte om jag kommer ha råd att gå på nästa heller men jag hoppas att jag är lite av ett extremfall. Egen företagare som inte kunnat göra roliga saker som kostar på typ två år, i vanliga fall brukar jag inte vara ledsen över att inte ha råd men det här gjorde lite ont i hjärtat att missa för det var ett event i helt min smak.

  Jag skulle behöva veta ett datum ganska många månader i förväg för att ha en möjlighet att skrapa ihop pengar och planera in. Kanske kan du involvera medlemmarna lite mer, göra undersökningar om vilka datum de kan gå och var de helst vill ha eventet? Läste visserligen kommentarerna och att många som jag inte hade råd och det är ju så svårt det där med priser. Du ska självklart få lön för ditt jobb, och allt kostar. Från minsta lilla pappersmugg till talare, lokal och mat, och då förstår man priset. Kanske blir det lättare bara om Better Bloggers växer lite? Fler medlemmar, fler som kan ha möjlighet att medverka. DÄR kan och ska jag minsann dra mitt strå till stacken och blogga lite om Better Bloggers och lägga in medlemsloggan i menyn, även om min blogg är liten.

  Men det där var ju inte alls svar på din fråga. Så, hur hanterar man misslyckanden? Jag vet inte, när något går helt åt skogen för mig brukar jag gråta en skvätt (eller helt ärligt, ganska mycket) och sedan försöka hitta så många positiva saker det bara går som följde med, även om det kan vara svårt. Hoppas du snart kan känna som jag att detta inte var ett misslyckande, du gjorde så mycket bra och vad jag förstått så fanns ju viljan att gå hos de flesta, men att de inte kunde av olika anledningar. En dag blir det av det är jag säker på, för du är grym! <3

  1. Tack snälla för allt pepp och all input, jag uppskattar det något otroligt mycket!! Jag har verkligen tagit till mig av alla kommentarer och allas tankar och hoppas kunna göra det i höst istället, ännu bättre. Kram och TACK!

 3. Tycker det var så synd att det blev inställt, hade verkligen sett fram emot det. Jag tror inte att priset i sig var problemet det var inte speciellt dyrt tycker jag med tanke på vad man fick för pengarna. Tror att datumet/tiden på året kan ha varit ett problem, skolavslutningstider/examen/fester m,m sommaren är nog alltid svårare, så precis som du säger har du ett riktigt bra koncept på gång. Ser fram emot när BBCON blir av 🙂 Upp på banan igen bara! 🙂

 4. Jag står i begrepp att starta upp en vegomatsblogg och blev precis medlem i better bloggers. Hela idén bakom better bloggers är fanimej genial och min spontana reaktion när jag läste om BBCON igår var ÅNEJ hoppas det här skjuts upp på framtiden så att jag kan vara med. Det är ju dock bara på ett personligt plan och det måste kännas så sjukt tungt för dig att ställa in.

  Priset är helt rimligt även om det är svårt för väldigt många att mäkta med. Ett tufft dilemma. Du ska självklart ha betalt för ditt jobb, det råder det inga tvivel om! Finns det någon statistik över när på året människor har som mest pengar? Jag tror nämligen att det är där skon huvudsakligen klämmer. Sen tror jag också att det ligger något i att datumet inte är helt hundra, kring examenstider (även det var ett problem för mig). Att ha ett event på hösten har också den fördelen att fler nog bestämmer sig för en omstart av sitt liv efter sommarledigheten än innan. Just under semestern brukar jag grubbla som mest på min framtida karriär.

  Jag läser underbaraclara dagligen, men har inte sett henne göra reklam för BBCON (kanske har missat?) – uttöver när hon puffade för podden. Det kanske måste ut i storbloggarna i ett tidigare skede?

  Hursom, jag är övertygad att det kommer att bli hur bra som helst när det väl blir av och jag kommer garanterat att köpa en biljett!

  Jag vill också säga ett STORT TACK för better bloggers-hemsidan. Den var oerhört matnyttig och pedagogisk. Den kommer att vara till stor hjälp för mig.

  Peppkram!

  Annie på kommande bloggen Vegokäk

  1. TACK för ditt engagemang och alla dina fina ord!! Clara hade tänkt puffa för konfan men jag lade ner innan hon hann, därför puffade hon bara för podden. Jag hoppas kunna köra i höst istället. KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Gravid vecka för vecka - Avsnitt 3

Gravid vecka för vecka – avsnitt 3

Hej kompis. Idag är det fredag och mitt tredje avsnitt i Gravid Vecka för Vecka släpps. När jag spelade in det här avsnittet hade jag