Vykort från Lofoten

Vykort från Lofoten

Hej bloggen! Jag är i Lofoten!

I Lofoten? På Lofoten? Oklart. Jag är i alla fall i norra Norge, ovanför Polcirkeln, i midnattssolens land. Just nu är klockan närmare elva på kvällen och jag var tvungen att byta plats i lägenheten vi hyr för att kunna se skärmen när jag bloggar på grund av den starka solen.

Hela Lofoten är som ett vykort, var man än tittar eller riktar kameran så är utsikten ungefär så här magisk. Det är något med kombinationen av otroligt branta och sylvassa, snötäckta bergstoppar, turkost hav och lummiga dalar som känns som taget ur en saga.

Resan hit är min 40-årspresent från min mamma och min lillasyster, det tog några år för mig att casha in den (thanks 'rona!) men nu är vi äntligen här. Och på köpet fick lilla systersonen haka på med, Vilmer var inte ens på bakning när resan började planeras – och nu är han precis fyllda ett!

Här ska vi hänga tills på måndag, då vi styr kosan hem mot Sverige igen. Mer detaljerad Lofoten-rapportering kommer, lovar. Men först ska jag förundras av natur ett par dagar till.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

En utflykt till Genesön

Det är lördag. Jag har klänning på mig. Solen skiner och jag har varit ute och sprungit i skogen med Leia. Familjen är här, vi

Angeliqa

Sedan jag förra veckan fick reda på att Angeliqa inte finns längre har jag befunnit mig som i ett vacuum. Det känns som att allt

Skatten som är skogen

Det är fredag och julen står onekligen för dörren. För första gången i livet har jag varit i skogen (Kvaved) och sågat ned en egen

Odlingssäsongen börjar NU!

Det blåser utav bara den men idag har temperaturen klättrat hela vägen upp till dryga åtta plusgrader och helgen bjöd på sol och vindstilla så