Om vad debatten EGENTLIGEN handlar om

Om vad debatten EGENTLIGEN handlar om

hallkaften

Jag har den senaste veckan haft över 120 000 besökare på bloggen, majoriteten har hittat hit från Facebook och läst inlägget ”Håll käft och spring lite” om Linda-Marie och Cubus. Inlägget har numera över 13 000 reaktioner på Facebook. En fantastisk respons och jag vill tacka alla som delat med sig av det här viktiga inlägget!

De flesta av kommentarerna här på bloggen har varit stöttande och vänliga, men vissa människor förstår verkligen inte poängen jag vill få fram och jag undrar då om det är jag som är dålig på att kommunicera (vilket vore olyckligt då jag jobbar med kommunikation) eller om de människorna verkligen saknar ett par hjärnceller.

Min poäng är, en gång för alla: Det är inte upp till en stor klädkedja att bestämma vårt värde som människor. Det är inte upp till någon att bestämma vilken kropp som är värd mer än en annan.

Vad debatten INTE handlar om: Vikt/fetma och hälsa och deras relation till varandra. Samt att upplysa Linda-Marie om vad man tycker att hon borde göra för att passa in i samhällets norm.

Hädan efter kommer jag inte att svara på anonyma kommentarer från människor som inte vågar stå för sina åsikter. Jag kommer också att ta bort alla kommentarer som helt enkelt är respektlösa eller kränkande mot mig eller Linda-Marie.

Att god ton och att ha respekt för sina medmänniskor ska vara så jävla svårt.

Det här inlägget är en del av #blogg100

Dag 4/100 – Inlägg 7/100

10 svar

  1. Hej hej! Har du handlat från bonaparte.se någon gång? Om du har – hur upplever du storlekarna och kvaliteten? De har ju ett schysst spann vad gäller just storlekar tänker jag. När jag shoppat från Asos tycker jag att plaggen varit både små och stora i storlekarna, och det gör nätshopping liksom svårt.

    1. Hej! Jag har faktiskt aldrig handlat från Bonaparte så kan inte säga. Asos är lite svajiga både i storlek och kvalitet, men det är ju billigt och trendigt så det kan ju gå. Annars gillar jag Ellos! De har lite guldkorn och storlekarna och kvaliteten funkar bra!

  2. Hålla med dig eller hålla käften dvs ”att butiker ska rätta sig efter dina åsikter och inte efter utbud och efterfrågan” inget fel i logiken här inte.

    1. Om du har lite att göra och måste roa dig med att hänga här, läs igenom #hmriot-tråden så kommer du få svar på min åsikt i frågan. Jag är rätt trött på att ”diskutera” med en vägg nu.

      1. Du har inte diskuterat med mig du har bara blivit sur och slängt ur dig saker tagna ur luften och sedan när jag sakligt lagt fram fakta som överväldigat dig då har du flytt och gömt dig bakom blogginlägget ”Om du inte har något konstruktivt att säga – håll käften”. Men jag snabbsummerar så att andra inte tror att jag varit elak på ditt forum. Jag har fört en vettig dialog (omvänt kan dock diskuteras du har varit spydig och elak i dina kommentarer). Jag har lagt fram fakta som verkligen hört till ämnet (vilka är obekväma för dig så du väljer att blunda för dessa). Jag är ingen vägg jag är öppen för diskussion på en lite mer intellektuell nivå än du förhåller dig. Men deleta du mina kommentarer de passar uppenbarligen in på ”din sanning” 🙂

        1. Men kära du. VI PRATAR OM OLIKA SAKER. Denna diskussion handlar INTE om fetmaepidemi. Jag har inte varit elak, men jag börjar bli riktigt trött på den här ”diskussionen”. Du – som inte ens vågar stå för din identitet – anklagar MIG för att vara elak och spydig, på MIN blogg. Är det så du gör i vanliga fall med? Kommer in i folks liv, tar över diskussioner, vänder dem och sedan anklagar du värden för att vara elak och spydig? Snyggt.

          Om det är fakta du vill ha, läs igenom många andra personers kommentarer här i tråden som tagit upp övervikt vs hälsa. Men det är inte det JAG fokuserar på.

  3. Mig undrade du jag citerar ”undrar hur jag är funtad” till en annan skrev du ”Kom ner på jorden”. Så ja det är tydligt att när du inte gillar andras åsikter om dessa går i lås med din egen då blir du rätt så elak och/eller spydig. Bara för att nämna två exempel ids inte dundra in en massa citat av dig men jag kan om du verkligen fortsätter att insistera att verkligheten inte existerar.

    Jag behöver inte stå för min egen identitet den är ju inte i fråga här, vad som är i fråga däremot så som jag påpekat många gånger. Butiker ska däremot inte rätta sig efter det du vill butiker ska rätta sig efter utbud och efterfråga och det finns inte för få butiker som har tema supersize så låtsas inte om det. Fetma är skadligt så ja detta hör hit. Samhället ska inte anpassa sig till detta utan hämma utveckling som skadar samhället, varannan svensk är överviktig och ja riktig forskning visar att övervikt är farligt så att skicka ut signaler att detta är okej är fel, hur du än vrider och vänder på detta faktum.

    Slutligen vill jag säga att du är en dålig debattör, att inte tolerera andra åsikter än dina egna är bara uppmärksamhetssökande omoget svammel för att själv vara lite elak och spydig, men du förtjänar detta, och jag uppmuntrar alla att verkligen gå igenom hennes blogg med ett kritiskt öga innan hon hinner deleta vad som försigåtts där.

    1. Om du anser mig vara en dålig debattör så är det nog på grund av du inte lyssnar på vad jag säger. Jag tänker inte längre slösa mig tid på att ”diskutera” med någon som förolämpar mig på min egen blogg och inte kan stå för sin identitet.

      Tack och adjö.

  4. Jag håller med dig fullständigt i ditt inlägg. Till passusen om klädkedjorna. För jag tycker att det är läge att prata om hur vi förhåller oss till vår omvärld. Vilka val vi gör och vad vi väljer att hänga upp oss på. Och för att tydliggöra, detta handlar alltså om meningen ”Det är inte upp till en stor klädkedja att bestämma vårt värde som människor. Det är inte upp till någon att bestämma vilken kropp som är värd mer än en annan.” Det stora felet med meningen är att vi ens låter oss fundera över att någon annan kan bestämma vårt värde. Vi väljer själva vad vi hänger upp oss på och OM vi låter en klädkedja diktera sitt värde då är det dags att fundera på hur vi värderar oss själva. Klädkedjan värderar ingen utan fattar beslut utifrån vad som är kommersiellt gångbart, det blir naivt att utgå från något annat. Om vi låter oss själva tro att en klädkedja värderar oss som människor utifrån vår kropp finns det anledning till eftertanke. Och här har offentliga forum av kvinnor för kvinnor en stor roll att spela. Om inte kropp och utseende är viktigt, låt bli att fokusera på det. Vi kan ju inte säga en sak och göra en annan. Om jag tittar i media så finns det INGA som helst belägg för att utseende och kropp är oviktigt om man tittar på hur media generellt uttrycker sig. Det är ju för bövelen media som driver kvinnor i alla åldrar att tro att de behöver vara en superkvinna, sammansatt av 8 olika superkvinnor, för att vara värd något. Att det sen finns människor som haft otur i det genetiska lotteriet och dessutom råkat bli män, well… Små människor med en inskränkt syn på människan skall man behandla därefter.

    Var medveten om dina val, för medvetenheten om dina val är det som styr hur du påverkas av andra. Hur stressad du känner dig. Eller hur bra du mår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bolagskvinnan – La Linda AB

Idag är ingen vanlig måndag. För idag är min första måndag som ägare till mitt alldeles egna aktiebolag. Tillåt mig presentera: La Linda AB 🥳🥳🥳⁠

Riksdagen

Jobbiga listan

Vad ville du bli när du var barn? Flygvärdinna eller sångerska. Som alla andra barn med andra ord. Mimade framför spegeln med hårborsten och nailade

Söndagen som försvann

Sådana här dagar går inte till historien. Det är sådana dagar man faktiskt typ inte minns alls. För jag sover mig igenom dem, alternativt tittar