entreprenörskap & företagande.

En liten bok

Ni som sett videon från igår vet ju redan det här. Ni som inte gjort det får här en rätt rejäl pangbom-nyhet.

Jag ska ge ut en bok.

Japp. No joke. För sisådär en månad sedan fick jag ett mail från Dorotea som bossar över Brombergs Bokförlag (de har inte mindre än FYRA nobelpristagare hos sig). Hon hade fått upp ögonen för mig och Influencers of Sweden och undrade lite försiktigt om jag “skulle vara intresserade att göra en bok om hur man blir en influencer”.

EH JA.

Att skriva en bok är något som alltid stått väldigt högt upp på min bucket list. Men det är också en sådan sak som vanligtvis kräver en hel del jobb för att åstadkomma. Till exempel att faktiskt skriva en bok utan någon som helst garanti på att den ens blir utgiven.

Men så helt plötsligt, bara någon vecka efter att jag på riktigt suttit och funderat på hur en sådan här bok skulle kunna se ut, läggas upp, formges (put it out there into the universe!) så fick jag erbjudandet på ett silverfat.

Så jag och Dorotea tog ett möte. Och så tog vi ett möte till. Och så förhandlade vi. Och i måndags skrev jag under kontraktet. Den 1:a september ska manuset vara klart. Och sedan kommer boken förhoppningsvis till våren.

Det är så fantastiskt. Så knäppt och fantastiskt. Jag är livrädd och sjukt taggad och bara tacksam. För allt stöd från vänner och medlemmar och ER (sedan jag släppte nyheten via video igår har jag fått SÅ mycket hejarop) och till Dorotea, för att du tror på mig.

Nu jävlar ska här skrivas en hejdundrande bok. Den kommer heta “Yrke: Influencer”.

Är du pepp på att läsa min bok?


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply
  Dorotea Pettersson, tidscoach
  Thursday, July 13, 2017 at 3:13 pm

  Så fantastiskt! Det är superkul, ångestladdat och fascinerande att skriva bok. Grattis till kontrakt och förskott och för fint förlag. Detta kommer bli kanon.

  Jag vet att du har massor med experter omkring dig men vill du bara prata eller ställa frågor kring skrivande av bok så hojta. Ett favoritämne helt klart.

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 4:32 pm

   TACK snälla – min första fråga; hur fan släpper man prestationsångesten?!

   • Reply
    Dorotea Pettersson, tidscoach
    Thursday, July 13, 2017 at 4:38 pm

    Yes! Börja med att bara skriva. Där du känner att du har inspiration. Alltså det finns inget krav att börja från början. Det finns heller inga krav på att det ska vara perfekt från början. Du har en förläggare, sedan en redaktör och en korrekturläkare som ska hjälpa dig att skapa perfektion. Du är inte ensam i uppnå rätt nivå.

    Du är expert i ämnet. Ingen annan. De vill ha det du kan och vill att du hjälper dem att skapa en bok som sedan har ditt namn på framsidan. Det hela handlar inte om prestation utan att ett steg i taget skriva ner det du redan kan utantill.

    Och kom ihåg: det är en kreativ process. Ibland kommer orden av sig själv och andra gånger händer ingenting. När inget dyker upp av vikt så går du igenom det du redan skrivit och justerar. På så sätt gör du hela tiden framsteg.

    You got this!

    • Reply
     La Linda
     Thursday, July 13, 2017 at 4:58 pm

     Åh, så himla bra tips! Och du har rätt, det behöver inte vara rätt från början. Jag tänker att jag skriver blogginlägg eller artiklar till InoS och då måste det liksom vara rätt ganska direkt. Där korrläser ingen. 😉 Tack!!

 • Reply
  Sandra // Jämställd vardag
  Thursday, July 13, 2017 at 4:57 pm

  WOW! Så coolt. Stort grattis!

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 4:57 pm

   Tack snälla!!

 • Reply
  Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
  Thursday, July 13, 2017 at 5:40 pm

  Grattis så kul! Ska bli så spännande att läsa den!

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 5:45 pm

   Tack snälla! 🙂

 • Reply
  Amina
  Thursday, July 13, 2017 at 6:37 pm

  Alltså JAAAA! Hur pepp får man bli innan det blir för mycket!? Så. Jäkla. Kul. Och du är värd varenda lilla millimeter av den där boken. Grattis!

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 6:48 pm

   Hahaha! Alltså det finns ingen gräns!! Har jag märkt!!! Tack snälla fina du. KRAM!

 • Reply
  Johanna - Slowfashion.nu
  Thursday, July 13, 2017 at 7:28 pm

  Men ja! Så kul och självklart läsa! <3

  Hehe från en som har gjort det: finns ingen skönare känsla än när det är klart så bara bit ihop och kör! =) Jag tyckte iaf INTE att det var kul under själva arbetet. Är väl typ som att gymma ungefär… =) Kanske kanske kan du hitta någon skärva av pepp eller tips här?: https://www.slowfashion.nu/blogg/hur-du-skriver-en-bok-steg-for-steg

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 8:43 pm

   Åh tack snälla du! Och TACK för inlägget, sjukt bra och peppigt!! Jag har nu som mål att skriva 1000 ord om dagen – och få vara nöjd med det. Då är det också lättare att se det som ett jobb, när man har en klar början och slut. Ska komma ihåg “bit ihop och kör!!”. 😉

 • Reply
  Madelene Bäckman
  Thursday, July 13, 2017 at 7:32 pm

  Lätt att jag kommer att läsa din bok! Heja dig! 👏🏻 Nu när jag har lyxen att få dina uppdateringar rakt i min mailbox!

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 8:44 pm

   TACK! Och ja – va kul! Hoppas innerligt du inte blir trött på mig. 🙂

 • Reply
  Elin Häggberg // Teknifik
  Thursday, July 13, 2017 at 8:22 pm

  Sååå pepp alltså!!!!! Om jag ska läsa!

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 8:44 pm

   You’re next! 😉

 • Reply
  Stina
  Thursday, July 13, 2017 at 8:44 pm

  Gud så kul!
  Klickade mig in här efter din lilla intervju på blogg.se. Du är inspirerande så boken blir nog just i det slaget! Själv känner jag till och med prestationsångest på min lilla blogg med typ inga läsare haha, men du skriver nog en superbra bok!
  Kram

  • Reply
   La Linda
   Thursday, July 13, 2017 at 8:45 pm

   Tack snälla du! Prestationsångesten här inte så mycket med publiken att göra och mer med en själv. Och jag säger som så – you’re good enough is someone else’s great. Ska bara försöka lyssna på de orden själv också. 😉

 • Reply
  Ida
  Thursday, July 13, 2017 at 8:53 pm

  Åh va kul !! Jag skulle också vilja skriva en bok någon gång.

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:44 pm

   Nischa dig, hitta en specialitet! Bästa sättet att få skriva en bok, iaf om den inte är skönlitterär.

 • Reply
  Sofi Lind
  Thursday, July 13, 2017 at 10:33 pm

  Grattis Linda! Ser mycket fram emot att läsa din bok.
  Prestationsångest är inte roligt. Jag upplever det som en inre låsning. Mig drabbar den oftast när jag ska skriva längre texter. Ett av mina ”vapen” mot prestationsångesten är att dela upp skrivuppgiften i mindre delar. När det är riktigt jobbigt att komma igång brukar jag tänka ”jag ska bara göra en skiss” (läste en artikel i Metro om detta för några år sedan) då släpper mycket av prestationsångesten för mig. Att göra en skiss är för mig att skriva enstaka ord som dyker upp när jag tänker på ämnet jag ska skriva om. Av dessa ord bildar jag sedan meningar. Att göra en skiss kan också vara att göra en översikt. För mig handlar det om att förminska uppgiften i storlek, inte i värde. Jag måste få den inre låsningen att släppa sedan kan jag oftast köra på.
  Önskar dig lycka till!

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:47 pm

   Tack Sofi! Och tack för tipset, det låter jättesmart! Jag har ett dokument “på sidan av” som heter “tunnan” där jag slänger alla random tankar som jag inte vet var de kommer passa in. Ska testa skissande också, tack!

   • Reply
    Sofi Lind
    Sunday, July 16, 2017 at 1:16 pm

    Hej igen,
    Vilket bra tips att ha ett dokument “vid sidan av”. Gillar namnet: “Tunnan”. Jag ska testa det nästa gång.
    Hittar för övrigt många bra tips här bland kommentarerna på hur en kan bemästra sin prestationsångest.
    Kronprinsessan Victoria pratar om sin prestationsångest i SVT intervjun “Hennes vänliga höghet”. Även om varje person har sin egen unika prestationsångest tycker jag att det hjälper att lyssna på andra med liknande upplevelser.
    Tack för en bra blogg!

    Länk till intervjun “Hennes vänliga höghet” https://www.svtplay.se/video/14390880/hennes-vanliga-hoghet/hennes-vanliga-hoghet-avsnitt-1

    • Reply
     La Linda
     Tuesday, July 18, 2017 at 10:31 am

     Tack för tipset! Ska jag helt klart kolla in!

 • Reply
  Kaka
  Friday, July 14, 2017 at 8:36 am

  Åh, drömmen att ge ut en bok! Låter superintressant. Spännande ämne!

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:48 pm

   Tack! Ja, det ska bli spännande att skriva också, man vet aldrig var det slutar! 🙂

 • Reply
  Terese Alvén
  Friday, July 14, 2017 at 9:54 am

  Så grymt och så rätt!!! Stort lycka till med bokskrivandet.

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:48 pm

   Åh, tack Terese! Det betyder mycket från en författarveteran som du. 😉

 • Reply
  Netti Starby
  Friday, July 14, 2017 at 10:35 am

  Så himla kul och den boken måste jag köpa när den kommer ut! 😀

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:48 pm

   Tack!! <3

 • Reply
  Frugan E
  Friday, July 14, 2017 at 1:45 pm

  Grattis!! Vill definitivt läsa! 😀

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:48 pm

   Tack, va kul! 🙂

 • Reply
  Fnulan
  Friday, July 14, 2017 at 2:36 pm

  Tjohooooo äntligen!!! Du är en inspiration och förebild för många av oss <3 Massa lycka till!!
  Kram

  • Reply
   La Linda
   Friday, July 14, 2017 at 6:49 pm

   Men åh tack fina du!! <3

 • Reply
  Alexandra Bylund
  Sunday, July 16, 2017 at 7:08 am

  Det är SÅ JÄKLA COOLT!!! Grattis Grattis Grattis! Såg att du har skrivit 1600 ord nu. Heja! Vips säger det så är du i mål 🙂 Pöss 😍

  • Reply
   La Linda
   Tuesday, July 18, 2017 at 10:32 am

   PÖSS!

 • Reply
  Wilda
  Sunday, July 16, 2017 at 11:45 am

  Så häftigt och väl fångat av Dorotea! Det finns ingen som kan skriva den boken bättre än du. Hejar på dig och kom ihåg: du har allt som boken behöver redan. Det behöver bara ta sig ut.

  • Reply
   La Linda
   Tuesday, July 18, 2017 at 10:32 am

   Tack fina Wilda. Jag hoppas det. Kram!

 • Reply
  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
  Sunday, July 16, 2017 at 2:18 pm

  Så otroligt kul och det blir nog en bok helt rätt i tiden! Tror det kommer bli grymt bra!! 😀 Heja dig! 😀

  • Reply
   La Linda
   Tuesday, July 18, 2017 at 10:31 am

   Tack! Åh det känns bra att du tror på mig. <3

 • Reply
  Christine - 29°
  Monday, July 17, 2017 at 9:20 am

  Men va roligt! Stort grattis! Kommer bli kanon. 🙂

  • Reply
   La Linda
   Tuesday, July 18, 2017 at 10:31 am

   Tack snälla! Jag hoppas det. 🙂

 • Reply
  Länk-kärlek: Sommar 2017 - Teknifik
  Wednesday, July 26, 2017 at 7:01 am

  […] Foto: Linda Hörnfeldt / Lalinda […]

 • Leave a Reply