En liten bok

Ni som sett videon från igår vet ju redan det här. Ni som inte gjort det får här en rätt rejäl pangbom-nyhet.

Jag ska ge ut en bok.

Japp. No joke. För sisådär en månad sedan fick jag ett mail från Dorotea som bossar över Brombergs Bokförlag (de har inte mindre än FYRA nobelpristagare hos sig). Hon hade fått upp ögonen för mig och Influencers of Sweden och undrade lite försiktigt om jag ”skulle vara intresserade att göra en bok om hur man blir en influencer”.

EH JA.

Att skriva en bok är något som alltid stått väldigt högt upp på min bucket list. Men det är också en sådan sak som vanligtvis kräver en hel del jobb för att åstadkomma. Till exempel att faktiskt skriva en bok utan någon som helst garanti på att den ens blir utgiven.

Men så helt plötsligt, bara någon vecka efter att jag på riktigt suttit och funderat på hur en sådan här bok skulle kunna se ut, läggas upp, formges (put it out there into the universe!) så fick jag erbjudandet på ett silverfat.

Så jag och Dorotea tog ett möte. Och så tog vi ett möte till. Och så förhandlade vi. Och i måndags skrev jag under kontraktet. Den 1:a september ska manuset vara klart. Och sedan kommer boken förhoppningsvis till våren.

Det är så fantastiskt. Så knäppt och fantastiskt. Jag är livrädd och sjukt taggad och bara tacksam. För allt stöd från vänner och medlemmar och ER (sedan jag släppte nyheten via video igår har jag fått SÅ mycket hejarop) och till Dorotea, för att du tror på mig.

Nu jävlar ska här skrivas en hejdundrande bok. Den kommer heta ”Yrke: Influencer”.

Är du pepp på att läsa min bok?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

43 svar

 1. Så fantastiskt! Det är superkul, ångestladdat och fascinerande att skriva bok. Grattis till kontrakt och förskott och för fint förlag. Detta kommer bli kanon.

  Jag vet att du har massor med experter omkring dig men vill du bara prata eller ställa frågor kring skrivande av bok så hojta. Ett favoritämne helt klart.

   1. Yes! Börja med att bara skriva. Där du känner att du har inspiration. Alltså det finns inget krav att börja från början. Det finns heller inga krav på att det ska vara perfekt från början. Du har en förläggare, sedan en redaktör och en korrekturläkare som ska hjälpa dig att skapa perfektion. Du är inte ensam i uppnå rätt nivå.

    Du är expert i ämnet. Ingen annan. De vill ha det du kan och vill att du hjälper dem att skapa en bok som sedan har ditt namn på framsidan. Det hela handlar inte om prestation utan att ett steg i taget skriva ner det du redan kan utantill.

    Och kom ihåg: det är en kreativ process. Ibland kommer orden av sig själv och andra gånger händer ingenting. När inget dyker upp av vikt så går du igenom det du redan skrivit och justerar. På så sätt gör du hela tiden framsteg.

    You got this!

    1. Åh, så himla bra tips! Och du har rätt, det behöver inte vara rätt från början. Jag tänker att jag skriver blogginlägg eller artiklar till InoS och då måste det liksom vara rätt ganska direkt. Där korrläser ingen. 😉 Tack!!

  1. Åh tack snälla du! Och TACK för inlägget, sjukt bra och peppigt!! Jag har nu som mål att skriva 1000 ord om dagen – och få vara nöjd med det. Då är det också lättare att se det som ett jobb, när man har en klar början och slut. Ska komma ihåg ”bit ihop och kör!!”. 😉

 2. Gud så kul!
  Klickade mig in här efter din lilla intervju på blogg.se. Du är inspirerande så boken blir nog just i det slaget! Själv känner jag till och med prestationsångest på min lilla blogg med typ inga läsare haha, men du skriver nog en superbra bok!
  Kram

  1. Tack snälla du! Prestationsångesten här inte så mycket med publiken att göra och mer med en själv. Och jag säger som så – you’re good enough is someone else’s great. Ska bara försöka lyssna på de orden själv också. 😉

 3. Grattis Linda! Ser mycket fram emot att läsa din bok.
  Prestationsångest är inte roligt. Jag upplever det som en inre låsning. Mig drabbar den oftast när jag ska skriva längre texter. Ett av mina ”vapen” mot prestationsångesten är att dela upp skrivuppgiften i mindre delar. När det är riktigt jobbigt att komma igång brukar jag tänka ”jag ska bara göra en skiss” (läste en artikel i Metro om detta för några år sedan) då släpper mycket av prestationsångesten för mig. Att göra en skiss är för mig att skriva enstaka ord som dyker upp när jag tänker på ämnet jag ska skriva om. Av dessa ord bildar jag sedan meningar. Att göra en skiss kan också vara att göra en översikt. För mig handlar det om att förminska uppgiften i storlek, inte i värde. Jag måste få den inre låsningen att släppa sedan kan jag oftast köra på.
  Önskar dig lycka till!

  1. Tack Sofi! Och tack för tipset, det låter jättesmart! Jag har ett dokument ”på sidan av” som heter ”tunnan” där jag slänger alla random tankar som jag inte vet var de kommer passa in. Ska testa skissande också, tack!

   1. Hej igen,
    Vilket bra tips att ha ett dokument ”vid sidan av”. Gillar namnet: ”Tunnan”. Jag ska testa det nästa gång.
    Hittar för övrigt många bra tips här bland kommentarerna på hur en kan bemästra sin prestationsångest.
    Kronprinsessan Victoria pratar om sin prestationsångest i SVT intervjun ”Hennes vänliga höghet”. Även om varje person har sin egen unika prestationsångest tycker jag att det hjälper att lyssna på andra med liknande upplevelser.
    Tack för en bra blogg!

    Länk till intervjun ”Hennes vänliga höghet” https://www.svtplay.se/video/14390880/hennes-vanliga-hoghet/hennes-vanliga-hoghet-avsnitt-1

 4. Så häftigt och väl fångat av Dorotea! Det finns ingen som kan skriva den boken bättre än du. Hejar på dig och kom ihåg: du har allt som boken behöver redan. Det behöver bara ta sig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad (och lite på rabarber med)

Visste du att man kan göra marmelad på maskrosor?? Innan jag var på Klimatklubbens första klimatfrukost där i maj hade jag inte heller någon aning

Kändislistan

Lånad av Sandra. Favoritkändis: Julia Roberts. Inte en överraskning för de in the know. Manlig kändiscrush: Jag tycker George Clooney är fasligt charmig. Ryan Reynolds är jävligt

Lilla boken ute i världen

Inlägget innehåller reklam för “Yrke: Influencer” Alltså kan vi bara take a moment här. Jag blir tårögd. Jag blir helt tagen och tårögd när jag