5 podcastfavoriter: För entreprenörer & internetmarknadsförare

5 podcastfavoriter: För entreprenörer & internetmarknadsförare

Sedan jag skaffade hund har podcasts blivit min ständiga följeslagare på hundpromenader, men även på bussen och när jag redigerar bilder eller gör annat där jag inte behöver läsa och tänka överdrivet mycket samtidigt. Jag har således en del favoriter som jag tänkte dela med mig till er.

I det här inlägget tänkte jag fokusera på podcasts som jag lyssnar på för att få kreativiteten att flöda och hålla koll på vad som händer i entreprenörsvärlden och den digitala branschen.

podcasts_entreprenor

StartUp Podcast

Amerikansk podcast med Alex Bloomberg (tidigare American Life) vid producentspakarna. Två säsonger hittills som har ett lite dokumentärt format, något som inte riktigt tagit sig till svenska poddar ännu. Grymt snyggt dock och ger en dynamik som känns riktigt proffsig. Här får vi följa företag i en väldigt tidig fas – ”startups” – och deras mot- och medgångar. Jag kan relatera till det mesta.

Venture Cups Podcast

Venture Cup är en tävling för startups oh det här är deras podcast om affärsutveckling och entreprenörskap. Femte säsongen är de inne på nu och i den här säsongen får vi följa, lite som i Startup, ett företag genom de olika stadierna man går igenom när man startar ett företag. Väldigt basic men bra. Och kul med Isabella Löwengrip som kommer in och ger lite experttips!

Startuppodden

Intervjupodcast där journalisten Mikael Zackrisson går på djupet med svenska startups och tar reda på deras hemligheter för framgång. Långa avsnitt som kräver lite tid och engagemang men grymt intressanta och jag tar med mig inspiration och lärdomar från varje avsnitt.

BreakIts podcast

”Sveriges vassaste podcast om internetindustrin” – så profilerar sig den här podden från nyhetssajten BreakIt med Olle Aronsson och Stefan Lundell som programledare. Vill du ha koll på vad som händer i techsektorn och digitalbranschen så är det här podden att lyssna på. BreakIt var på plats i Almedalen och intervjuade där bland annat grymma Elina Berglund om preventivmedelsappen Natural Cycles.

E-handelspodden

Anton Johansson driver den här intervjupodden med profiler som har nått framgång inom e-handel. Väldigt intressant ur både en entreprenörssynvinkel men främst för de som jobbar med e-handel.

Bonustips!

Bloggbusiness

Jag kan ju inte INTE tipsa om min egen podcast som alla som jobbar med bloggare på ett eller annat sätt bör lyssna på. Det här är det perfekta sättet att få en insyn i bloggosfären och bakom kulisserna på hur bloggare tänker.

Vilka poddar lyssnar du på? 

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Delfiner och en torsdag på Medelhavet

Jag älskar djur. Och att se djur i det vilda kan vara något av det häftigaste som finns. Så när vi fick möjligheten att åka