Igår meddelade jag medlemmarna att jag lämnar mitt styrelseuppdrag i Influencers of Sweden. Det var ett sorgligt beslut men samtidigt helt rätt. 

Låt mig förklara.

Som många av er redan vet så har jag ju grundat Influencers of Sweden och var VD för organisationen fram till februari i år då jag avgick av hälsoskäl. Efter att nästan ha kört in mig själv i väggen ännu en gång tog jag det enorma beslutet att kliva av och vila.

För sanningen är ju den att sedan jag startade Better Bloggers (föregångaren till InoS), för 4 år sedan och fram till förra hösten, jobbade jag i stort sett själv i organisationen. Jag jobbade nästan jämt och tjänade nästan inga pengar.

160528 - BBCON
Jag tillsammans med Josefin & Vanja på vår första konferens BBCON 2016.

Men jag är jättedålig på att göra saker halvdant. Så efter att ha varit ganska duktig i några månader och inte varit inne och petat i alla projekt (och övriga styrelsen varit ganska duktig på att smälla mig på fingrarna när jag tog på mig för mycket) så började jag åter igen roffa åt mig mer arbetsuppgifter i InoS. Var den som sa ”jag kan ta den pucken” lite för ofta på styrelsemöten och plötsligt satt jag där med nästan samma arbetsbörda som jag hade när jag avgick som VD.

Det håller liksom inte.

Så nu behöver jag och föreningen göra en förändring. Jag behöver lämna styrelsen för att helt enkelt smälla mig själv på fingrarna och inte ha möjlighet att sitta med och bestämma. Jag kommer därmed också inte att vara engagerad i det operativa arbetet förutom som producent av podcasten ”We Are Influencers”.

161031 - Influencers of Sweden LAUNCH
Lanseringen av Influencers of Sweden tillsammans med första styrelsen.

Allt detta betyder dock inte att jag lämnar föreningen, jag kommer fortfarande vara medlem och dessutom fungera som rådgivare till styrelsen.

Anledningen att jag gör detta är att jag måste för mig själv sätta en gräns. InoS är min bebis. Jag kan inte jag vara inne med ena foten i organisationen, det är lite allt eller inget. Om jag inte är med aktivt så kan jag inte heller ta på mig nya projekt. Jag måste fokusera på min business som jag faktiskt tjärnar pengar på. Och styrelsen måste ha möjlighet att göra det som är bäst för InoS utan att känna att de trampar på min ursprungliga vision.

Winter Workation Åre
Winter Workation 2017

Jag skulle heller aldrig kunna lämna om jag inte litade på styrelsen vars händer jag lämnar min skapelse i. De är otroligt kompetenta och jag tvivlar inte en sekund på att de kommer göra allt för att InoS ska bli större och bättre och en resurs för alla yrkesverksamma influencers.

Jag älskar er medlemmar och det vi byggt upp tillsammans och att jag är så vansinnigt stolt över att jag kunnat hjälpa er i byggandet av er dröm. Du har ju också hjälpt mig att förverkliga min dröm.

Stora Influencerpriset 2017. Foto: Wilda Kristiansson

Tack för allt InoS. Du är stor nu.

Vill du höra mer kring beslutet? Jag pratar ingående om min känsla kring detta i det senaste avsnittet av ”Vad fan håller jag på med?!” som du hittar här nedan.

Pssst.. vill du hänga med på vad jag gör framöver? Signa upp på min maillista! Du hittar formuläret högst upp på sidan, under bilden på mig.

10 svar

  1. Som jag alltid säger: Du är så bra Linda! Du har så stor självinsikt och du är så klok. Du har skapat något otroligt bra för så många människor och även om du inte står som VD eller annat som länkar dig direkt till InoS så är det alltid InoS mamma. Barn behöver sin mamma även när de är vuxna vettu😘.

    Jag är så glad att jag fått lära känna dig 💖

  2. Du har ju verkligen byggt upp något viktigt i branschen, som många har stor användning för. Du ska vara stolt, så stolt. Jag förstår beslutet, känner igen mig i känslan av att behöva göra saker ordentligt eller inte alls. Jag är superglad att jag också hann vara med på den första konferensen när jag bodde i stockholm, det var så kul.

  3. Jag vill någonstans skriva så att andra kan se att jag är imponerad och tacksam för att ha hört dig i seminariet om Influencers som Visit Värmland arrangerade i går. Bra jobbat – informativt, underhållande och inspirerande! Och förhoppningsvis tog du riktigt bra betalt. Världen har ur min synpunkt mer att vinna på att du gör grejor som du är bra på OCH kan överleva på än att du bränner ut dig på att rädda den. Fler borde få nytta av att höra dig. Babyn kan nog gå själv nu får vi hoppas – annars … so be it.

    Nu sträckläser jag boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bokredigeringshelg

Åh hej och hå! Jag skulle göra så mycket den här helgen men har bara suttit precis här vid datorn från morgon till kväll och

Fredagstipsiga länkar!

Hej kompis! Idag är det äntligen fredag och du har tagit dig igenom ännu en arbetsvecka – grattis! Det tycker jag att vi firar med

112. Jobba datadrivet för att växa på Instagram med Sara Öhman

Sara Öhman jobbar som konsult och utbildare inom digital marknadsföring och growth hacking och har tidigare varit med i We Are Influencers och pratat om hur man kan använda Facebookannonsering som influencer (avsnitt 83).I det här avsnittet gräver v…