Expression Design – äntligen är de här!

Idag är en stor dag för så många av mina vänner och kollegor här i Övik. Idag lanseras nämligen alla produkter som tagits fram under Expression Design! Jag är så imponerad och glad för de här fantastiska personerna, att de fått göra en dröm verklighet!

Vad jag pratar om? Jo, det ska jag berätta.

I början av året startade Expression, en inkubator i Umeå, och High Coast Creative, ett kreativt branschnätverk med hubben i Övik, upp ett projekt som gick under namnet ”Expression Design”. Detta är ett projekt där deltagarna under åtta månader tagit en design från idé till prototyp och vidare till en färdig produkt, tillverkad lokalt.

Jag var med där i början, som ni kanske minns. Hängde med på föreläsningar, gick på studiebesök hos tillverkare och föreläste också för deltagarna i projektet. Jag hade en idé som jag skissade på men körde fast totalt när jag inte kunde räkna ut hur jag skulle få till funktionen jag ville ha. Så jag hoppade av. Jag var tvungen att välja mellan att lägga tid och energi på detta eller på min aktiva business (det som drog in pengar) och jag tog ett beslut.

Idag har jag lite FOMO men är mest bara sjukt glad för alla de grymma kreatörerna som genomförde projektet!

Vill ni träffa dem? Så klart!

Alla produktbilder är fotade av Elin Åhman och alla porträtt av Jonas Forsberg.

Underbara Elin Nerpin (som ju fotat mig ett antal gånger) har skapat halsbandet Starkskör i stål som står för det bräckliga, sida vid sida med styrkan.

Formgivare är Elin Nerpin och halsbandet tillverkas av ÖSAB, Örnsköldsvik och Ågrenshuset, Örnsköldsvik och jag kaaanske redan har förbeställt ett. 🥰

» Läs mer om produkten här!

Victoria Säker har jag också några alster av hemma och den här kommer jag nog behöva lägga till till samlingen. En vägghängd klädbetjänt, 7:00 AM, inspirerad av naturen och en längtan efter en enklare och vackrare vardag. Så fin!

Formgivare är Victoria Säker och tillverkare är Edvardssons, Bredbyn.

» Läs mer om produkten här!

Finaste Jennie har skapat Gavel, en föränderlig sänggavel som växer och krymper utifrån dina behov. Idén om GAVEL kom till när vi mitt i småbarnsåren köpte en stor säng där alla skulle rymmas. Så föddes tanken om en föränderlig gavel. För så är det ju, att när livssituationer förändras ändras också ofta storleken på sängen.

Formgivare är Jennie Moraeus och tillverkare är Edvardssons i Bredbyn.

» Läs mer om produkten här!

Ygg är bänken att ställa i hallen, bredvid soffan eller som extra sittplatser vid matbordet? Det gör människor gott att kunna sitta nära varandra.

Formgivare är Anna Grundberg och tillverkare Schaub WoodWorks, Örnsköldsvik.

» Läs mer om produkten här!

Linnea är mest känd som keramiker men har nu skapat en tapet! Molnbär är tapeten som är färgsatt och inspirerad av den snåriga norrländska skogen. En modern tapet som är lätt att placera och som gläder många generationer. Skapad för att sätta Norrland på tapeten, bokstavligen.

Formgivare är Linnéa Öberg och tillverkare Picno, Hörnefors.

» Läs mer om produkten här!

Målarrocken är ett tidlöst, enkelt och hållbart nyckelplagg skapat för att bäras livet igenom. Se rocken som en blank canvas som du kan fylla med målarstänk, kaffefläckar, broderi eller konst.

Formgivare är Ida Hansson och tillverkas av XV Production, Borås.

» Läs mer om produkten här!

Tomgloo är något att vila ögonen på, något som bara är. Kan före- ställa vad som helst – eller inget alls. Den här mobilen kan hänga mot en vägg alternativt fritt från taket.

Formgivare är Anna Gidlöf och tillverkare är Ågrenshuset, Örnsköldsvik och Edvardssons, Bredbyn.

» Läs mer om produkten här!

Elin Åhman har skapat en portabel fotostudio! Med den kan ”du enkelt skapa vackra platser, oavsett omgivning. Perfekt för produktfoto eller foto till sociala plattformar.”

Formgivare är Elin Åhman och tillverkare är CS Teknik, Örnsköldsvik.

» Läs mer om produkten här!

Blombordet Cello ger växtligheten mer utrymme. Den skapar en oas mitt i rummet eller blir ett blickfång i ett hörn. Cello rymmer en mängd växter och bordet är utrustat med ett belysningsstativ.

Formgivare är Lars och Mona Näslund och tillverkare är ÖSAB & CP Lack, Örnsköldsvik Edvardssons, Bredbyn.

» Läs mer om produkten här!

High coast temp, Trä från de norrländska skogarna i fint möte med värmehållande eller nedkylande täljsten. Som att ta in en bit av naturen; ett underlägg som bara blir vackrare av att användas.

Formgivare är Elin Sävelind och tillverkare Hedlunds snickerier, Örnsköldsvik.

» Läs mer om produkten här!

Väskvhila, hyllan som är designad för att framhäva din väska genom att ge den en dedikerad plats.

Formgivare är Emelie Lundmark och tillverkare är ÖSAB, Örnsköldsvik och CP Lack, Örnsköldsvik.

» Läs mer om produkten här!

Slope Design ger liv åt ett bortglömt område. Planteringssargen som hjälper dig att plantera och skapa vackra blickfång i din slänt.

Formgivare är Angelica Spets och tillverkare Johanssons Plåt, Örnsköldsvik.

» Läs mer om produkten här!

Context är tänkt att visa att ensam inte är stark, vi är en del i ett sammanhang, en gemenskap. Glasbehållarna symboliserar personer och mässingstavarna ett rotsystem som knutits ihop i en kontext där vi bär varandra och får varandra att växa och blomstra.

Formgivare är Jessica Söderholm, och tillverkare Humstorp Metall AB, Moholm.

» Läs mer om produkten här!

Glow, tavla och väggbelysning i ett. Den dolda LED slingan med RGB funktion ger dig en väggbelysning med färgvariationer för livets alla sinnesstämningar.

Formgivare är Kristin Berggren och tillverkare är Hamek AB, Nyland.

» Läs mer om produkten här!

Visste du att formen på lavar berättar om luftens kvalitet? Smycket Lav är formgiven med inspiration direkt från naturen. Ett andetag frisk luft från höga kusten att använda till vardag som fest.

Formgivare är Malin Sandström och tillverkare är BA Konstgjuteri, Stockholm.

» Läs mer om produkten här!

Högbyn 5:4 är bordet som ger dig möjlighet att ta med dig en bit av skogen inomhus och räkna årsringarna till en kopp kaffe. Högbyn 5:4 är skogsskiftet där inspirationen till bordet började. Strukturen på en av tallarna där var särskilt intressant och skivan på bordet är en avgjutning i betong från precis den tallen.

Formgivare är Linda Sjölund och hon har egen tillverkning i samarbete med Trä Olle, Högbyn.

» Läs mer om produkten här!

Alster är en bildsamling från mina stunder vid tjärnen, den oansenliga. Här har solen gått upp och ned, dimman lättat och skogen gjort avtryck, sommar som vinter.

Formgivare är Carola Harnesk och tillverkare är Ågrenshuset, Örnsköldsvik

» Läs mer om produkten här!

GRATTIS till era magiska produkter!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bland bensindoft och rusande motorer

När jag var liten, typ i tonåren, hängde jag mycket på biltävlingar. Min morbror har varit aktiv i Öviks motorklubb och rallyklubb så länge jag

Höstfix i trädgården

Nu när jag skaffat hus ska jag ju bli en odlande människa! Ska vi se hur det går? För ett tag sedan grävde jag upp

Hej vågkluck! Jag har saknat dig!

Bara för en vecka sedan gick det inte att gå här för snön var fortfarande så djup. Nu är den nästan borta. Så i förmiddags